Vpisni rok za zapolnitev mest

Fakulteta za dizajn, 23. september 2020 ― Lepo pozdravljeni. Na dodiplomskem programu Dizajn, smeri: – Notranja oprema: 6 prostih mest izredno – Vizualne komunikacije: 2 prosti mesti izredno – Tekstilije in oblačila: 3 prosta mesta izredno – Dizajn management: 16 prostih mest izredno Na magistrskih programih smeri Notranja oprema, Vizualne komunikacije, Tekstilije in oblačila ter Dizajn management je dovolj prostih mest. Rok […] The post Vpisni rok za zapolnitev mest appeared first on Fakulteta za dizajn.
5. Levstikov večer

5. Levstikov večer

Trubarjeva domačija, 22. september 2020 ― KAKO SO SE OBLAČILI IN PLESALI V LEVSTIKOVEM ČASU? Četrtek, 24. september 2020, ob 19. uriv Levstikovem domu v Velikih Laščah. Predavanje dr. Bojana Knifica. Kako so se oblačili in plesali v levstikovem času - o tem se bo pogovarjala Maja Smole, vodja velikolaške knjižnice Frana Levstika, s svojim gostom, s strokovnjakom s področja etnologije, dr. Bojanom Knificem. Dr. Bojan knific se že od otroških let ukvarja s folklorno dejavnostjo, študiral je etnologijo in kulturno antropologijo. Napisal je več knjigin člankov s področja oblačilne dediščin, poustvarjanja plesnega izročila in delovanja folklornih skupin. Trenutno je zaposlen v Tržiškem muzeju, sodeluje pa tudi z Javnim skladom RS za kulturne dejavnosti. Za svoje delo je prejel več nagrad, med drugim tudi Zlat Maroltov znak in Maroltovo listino.  Lepo vabljeni!  

OBVESTILO ŠTUDENT-OM/-KAM, ZAPOSLENIM IN SODELAV-CEM/-KAM FD

Fakulteta za dizajn, 17. september 2020 ― Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) je v sodelovanju z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje (NIJZ) pripravil Smernice za izvedbo študijske dejavnosti v zimskem semestru študijskega leta 2020/21 (Smernice). Vsi visokošolski zavodi so pozvani k striktnemu in doslednemu upoštevanju Smernic, pri čemer je potrebno spremljati epidemiološko situacijo v državi, saj se bodo smernice posodabljale […] The post OBVESTILO ŠTUDENT-OM/-KAM, ZAPOSLENIM IN SODELAV-CEM/-KAM FD appeared first on Fakulteta za dizajn.
Dnevi evropske kulturne dediščine

Dnevi evropske kulturne dediščine

Trubarjeva domačija, 17. september 2020 ― Levstikov dom, Velike LaščeČetrtek, 24. september 2020, ob 18. uri 5. LEVSTIKOV VEČERKAKO SO SE OBLAČILI IN PLESALI V LEVSTIKOVEM ČASU Kako so se oblačili in plesali v Levstikovem času – o tem se bo pogovarjala Maja Smole, vodja velikolaške knjižnice Frana Levstika, s svojim gostom, s strokovnjakom s področja etnologije dr. Bojanom Knificem.  (MKL, Knjižnica Frana Levstika Velike Lašče in Občina Velike Lašče)   Program prireditev po Sloveniji.    Galerija Skedenj, Trubarjeva domačijaPonedeljek, 5. oktober 2020, ob 18. uri SPOZNAJ, VARUJ IN OHRANI DEDIŠČINO VELIKIH LAŠČ V predstavitvi bodo obiskovalci izvedeli katere enote kulturne dediščine z območja občine Velike Lašče so vpisane v registru nepremične kulturne dediščine, seznanjeni bodo pa tudi z merili vrednotenja, ki jih uporabljamo konservatorji za vpis v register. Posebaj bomo izpostavili nekaj ključnih arheoloških najdišč v Velikolaški pokrajini, saj so bile tu odkrite najdbe iz različnih arheoloških obdobij, najštevilčnejše pa so iz rimskega obdobja, ko je v bližini potekala vicinalna cesta. Prostor bomo predstavili tudi skozi perspektivo starih kart oz. starejših katastrov, pa tudi pojasnili osnovne arheološke metode vrednotenja in raziskav arheoloških najdišč. Velike Lašče na karti Franciscejskega katastra za Kranjsko (1823-1869), list SI AS 176 N011A13, N077A05. Predavali bosta etnologinja Andreja Bahar Muršič in arheologinja dr. Maja Bricelj, konservatorki z ZVKDS, OE Ljubljana. (ZVKDS, OE Ljubljana in Občina Velike Lašče – Trubarjeva domačija) Lepo vabljeni!   Občina Velike Lašče – Trubarjeva domačija   Program prireditev po Sloveniji. 

Virtualni mednarodni tehnološki hekaton NASA SPACE APPS 2020

Fakulteta za dizajn, 15. september 2020 ― 48-urni mednarodni razvojni tehnološki maraton – hackathon – za inovativno, kreativno, predvsem pa sodelovalno reševanje globalnih izzivov na podlagi javno dostopnih podatkov vesoljske agencije NASA, ki bo množično in hkrati potekal v več kot 200 mestih po celem svetu. Več informacij dobite: TUKAJ The post Virtualni mednarodni tehnološki hekaton NASA SPACE APPS 2020 appeared first on Fakulteta za dizajn.
Nova občasna razstava v TMS v Bistri “Robot.si”

Nova občasna razstava v TMS v Bistri “Robot.si”

Tehniški muzej Slovenije, 10. september 2020 ― Nova občasna razstava "Robot.si: Začetki slovenske industrijske robotike" je na ogled od 18. 9. 2020 do 30. 5. 2021 v Tehniškem muzeju Slovenije v Bistri pri Vrhniki. V letu 2020 obeležujemo pomembni obletnici povezane z robotiko. Mineva je 100 let od prve uporabe besede robot in rojstva Isaaca Asimova, pisca znanstveno fantastičnih romanov. V svojem [...] The post Nova občasna razstava v TMS v Bistri “Robot.si” appeared first on TMS - Tehniški muzej Slovenije.
Dosežki Fakultete za dizajn na mednarodnih grafičnih tekmovanjih

Dosežki Fakultete za dizajn na mednarodnih grafičnih tekmovanjih

Fakulteta za dizajn, 10. september 2020 ― Izr. prof. dr. Martina Kač Nemanič, predavateljica na oddelku za vizualne komunikacije se je v letu 2020 udeležila več mednarodnih grafičnih tekmovanj in se z desetimi deli uvrstila v ožji izbor ter dosegla nagrade in nominacije:  The International Reggae Poster Contest, 7th Contest Winners, Jamajka, International Poster Contest Plakat social, Where from? – Where to?,  […] The post Dosežki Fakultete za dizajn na mednarodnih grafičnih tekmovanjih appeared first on Fakulteta za dizajn.
še novic