Pri Zvezi bibliotekarskih društev Slovenije ustanovljena Komisija za Goropevškove nagrade

Kamra.si, 18. oktober 2017 ― Na zadnjem volilnem občnem zboru ZBDS v Podčetrtku, 28. septembra letos, so potekale  prve volitve članov Komisije za Goropevškove nagrade.  Komisija, ki jo sestavljajo Srečko Maček (predsednik) iz Osrednje knjižnice Celje, dr. Vlasta Stavbar (članica) iz Univerzitetne knjižnice Maribor in Zdenka Žigon (članica) iz Lavričeve knjižnice Ajdovščina, bo svoj štiriletni mandat prevzela sredi letošnjega decembra. 

500: Praznovanje naše dediščine

Kamra.si, 18. oktober 2017 ― V počastitev 500. obletnice reformacije vabljeni v petek, 20. oktobra 2017, ob 19. uri v celjski Narodni dom na glasbeno-dramsko predstavo, na kateri bo nastopil zbor Dar srca.   Vsak obiskovalec dogodka bo prejel nov brezplačen prevod Dalmatinove nove zaveze v posodobljeni slovenščini Vstop prost!

Vražja pot

Kamra.si, 18. oktober 2017 ― V soboto, 21. oktobra 2017, ne zamudite "vražje poti", ki se bo začela ob 18.30 uri pri porabski domačiji v Andovcih. Gre za nočni pohod v gozdu, na katerem se bodo pohodniki srečali z različnimi podobami ljudskega verovanja ... tudi s čarovnicami in hudiči ...

Muzejski vikend na Ptuju

Kamra.si, 18. oktober 2017 ― Pokrajinski muzej Ptuj – Ormož vabi otroke in starše na Muzejski vikend Veščine in skrivnosti orglarskih mojstrov, ki bo v soboto, 21. oktobra 2017, od 10. do 16. ure, v vzhodnem stolpu ptujskega gradu. Ogledali si boste razstavo Veščine in skrivnosti orglarskih mojstrov in občudovali več kot 270 let stare baročne orgle. Izvedeli boste, kako so orgle izdelane in kako delujejo, nato pa zaigrali na modele orgelskih piščali in po vzoru starih mojstrov pozlatili angelčka - muzicirajoči angelci so bili namreč pogost okras orgelskih omar. Muzejski vikend je brezplačen. Namenjen je družinam z otroki od 4. leta starosti dalje. Vabljeni!

15.537 km: Čile, Bolivija in Argentina skozi pogled Mateja Koširja

Medobčinska matična knjižnica Žalec, 17. oktober 2017 ― V torek, 17. oktobra 2017, je v Občinski knjižnici Prebold potekalo potopisno predavanje Mateja Koširja, ki je po izobrazbi univerzitetni diplomirani geograf, hkrati pa je tudi svetovni popotnik in član Društva popotnih fotografov in fotoreporterjev pod okriljem priznanih fotografov, in sicer Arneta Hodaliča ter Iztoka Bončine. Do danes je imel tudi nekaj samostojnih fotografskih razstav in multimedijskih predstavitev, hkrati pa so nekaj njegovih fotografij in reportaž objavili tudi v različnih revijah. Leta 2010 je njegova fotografija zmagala na letnem natečaju revije National Geographic Slovenija. S svojimi kakovostnimi fotografijami je navdušil ...
še novic