Ta veseli dan kulture

Ministrstvo za kulturo, 30. november 2023 ― Ministrstvo za kulturo je z dnevom odprtih vrat slovenske kulture, imenovan tudi Ta veseli dan kulture, začelo v Prešernovem letu, leta 2000. Številne kulturne ustanove po vsej Sloveniji v spomin na obletnico rojstva pesnika Franceta Prešerna, ki se je rodil 3. decembra 1800, na ta dan široko odpirajo svoja vrata in obiskovalce vabijo na brezplačne kulturno-umetniške dogodke.

Noč evropskega filma 2023

CED, 27. november 2023 ― Med 4. in 8. decembrom bodo v 85 kinematografih po Evropi na ogled brezplačne projekcije evropskih filmov, ki so nastale ali krožijo s podporo Ustvarjalne Evrope. V Sloveniji v Ljubljani in na Ptuju. Tam bo tudi Motovila (CED Slovenia).

Okrogla miza: AFN: That’s What She Said

CED, 27. november 2023 ― Motovila (CED Slovenia) kot koproducent programa AnimatekaPRO vabi 1. decembra v Slovensko kinoteko na okroglo mizo z ustvarjalkami v animaciji. Dogodek je del programa mreže festivalov animiranega filma AFN: That’s What She Said s podporo Ustvarjalna Evropa MEDIA.

Vlada je sprejela predlog o spremembah in dopolnitvah Zakona o javni rabi slovenščine

Ministrstvo za kulturo, 22. november 2023 ― Vlada je na današnji seji potrdila predlog o spremembah in dopolnitvah Zakona o javni rabi slovenščine in ga poslala v Državni zbor. Z novim zakonom širimo varovanje slovenščine tudi v digitalno okolje: v operacijske sisteme računalnikov, pametnih mobilnikov, avtomobilov in drugih naprav, ki preko besedilnih ali govornih vmesnikov komunicirajo z uporabniki.
še novic