PIFcamp 2018 – vse eno je

PIFcamp 2018 – vse eno je

PIFcamp, 8. avgust 2018 ― Če si na pravi lokaciji in želiš dostopati do interneta preko WiFi omrežja, to ni težko. Vendar nam samo ime omrežja navadno sporoča le osnovno informacijo o tem, kdo nam ga posreduje. Kaj pa če bi omrežje bolje izkoristili in ga namesto za posredovanje generičnih informacij uporabili za boljšo komunikacijo? To je osnovna ideja potencialno … Continue reading PIFcamp 2018 – vse eno je The post PIFcamp 2018 – vse eno je appeared first on PIFcamp.
PIFcamp 2018 – vse eno je

PIFcamp 2018 – vse eno je

PIFcamp, 8. avgust 2018 ― Če si na pravi lokaciji in želiš dostopati do interneta preko WiFi omrežja, to ni težko. Vendar nam samo ime omrežja navadno sporoča le osnovno informacijo o tem, kdo nam ga posreduje. Kaj pa če bi omrežje bolje izkoristili in ga namesto za posredovanje generičnih informacij uporabili za boljšo komunikacijo? To je osnovna ideja potencialno … Preberi več o PIFcamp 2018 – vse eno je The post PIFcamp 2018 – vse eno je appeared first on PIFcamp.
PIFcamp 2018 – kroženje

PIFcamp 2018 – kroženje

PIFcamp, 7. avgust 2018 ― Smo sredi delikatnega naravnega ekosistema, v katerem se še toliko bolj zavedamo, da živimo v času, ko hiperprodukcija postaja vse bolj občutna. S tem se izrisuje in krepi miselnost, da naravi ne smemo le jemati, temveč se moramo premišljeno vključiti v naravni sistem, v katerem vse kroži. PIFcamp tudi letos poteka v duhu naredi sam … Continue reading PIFcamp 2018 – kroženje The post PIFcamp 2018 – kroženje appeared first on PIFcamp.
PIFcamp 2018 – kroženje

PIFcamp 2018 – kroženje

PIFcamp, 7. avgust 2018 ― Smo sredi delikatnega naravnega ekosistema, v katerem se še toliko bolj zavedamo, da živimo v času, ko hiperprodukcija postaja vse bolj občutna. S tem se izrisuje in krepi miselnost, da naravi ne smemo le jemati, temveč se moramo premišljeno vključiti v naravni sistem, v katerem vse kroži. PIFcamp tudi letos poteka v duhu naredi sam … Preberi več o PIFcamp 2018 – kroženje The post PIFcamp 2018 – kroženje appeared first on PIFcamp.
PIFcamp 2018 – začeli smo!

PIFcamp 2018 – začeli smo!

PIFcamp, 6. avgust 2018 ― Četrta edicija mednarodnega hekerskega tabora PIFcamp, ki tudi letos poteka v vasi Soča v osrčju Triglavskega narodnega parka, je znova pritegnila okoli šestdeset kreativcev, ljubiteljev narave, tehnologije, umetnosti, znanosti in prosto-dostopnega znanja, ki so se na lokacijo zgrnili iz raznih koncev sveta. Številni med nami se na tabor vračamo, e manjka pa niti novih obrazov. … Continue reading PIFcamp 2018 – začeli smo! The post PIFcamp 2018 – začeli smo! appeared first on PIFcamp.
PIFcamp 2018 – začeli smo!

PIFcamp 2018 – začeli smo!

PIFcamp, 6. avgust 2018 ― Četrta edicija mednarodnega hekerskega tabora PIFcamp, ki tudi letos poteka v vasi Soča v osrčju Triglavskega narodnega parka, je znova pritegnila okoli šestdeset kreativcev, ljubiteljev narave, tehnologije, umetnosti, znanosti in prosto-dostopnega znanja, ki so se na lokacijo zgrnili iz raznih koncev sveta. Številni med nami se na tabor vračamo, e manjka pa niti novih obrazov. … Preberi več o PIFcamp 2018 – začeli smo! The post PIFcamp 2018 – začeli smo! appeared first on PIFcamp.
Simfonija srca (by Yanoosh)

Simfonija srca (by Yanoosh)

PIFcamp, 27. julij 2018 ― Simfonija srca je projekt, ki se posveča raziskovanju interakcije človeškega srca z lastnim zvokom in različnimi podobami oz. njihovem vplivu na možganske valove in kardiovaskularni sistem. Gre za projekt, pri katerem postavljam svoje srce v vlogo instrumenta, ki ga bom večkanalno vzorčil. S tem bom z raznimi modulacijami v živo ustvarjal avdio-vizualni nastop. Poleg tega … Continue reading Simfonija srca (by Yanoosh) The post Simfonija srca (by Yanoosh) appeared first on PIFcamp.
Simfonija srca (by Yanoosh)

Simfonija srca (by Yanoosh)

PIFcamp, 27. julij 2018 ― Simfonija srca je projekt, ki se posveča raziskovanju interakcije človeškega srca z lastnim zvokom in različnimi podobami oz. njihovem vplivu na možganske valove in kardiovaskularni sistem. Gre za projekt, pri katerem postavljam svoje srce v vlogo instrumenta, ki ga bom večkanalno vzorčil. S tem bom z raznimi modulacijami v živo ustvarjal avdio-vizualni nastop. Poleg tega … Preberi več o Simfonija srca (by Yanoosh) The post Simfonija srca (by Yanoosh) appeared first on PIFcamp.
Prostor futurizacije – izdelava prototipa

Prostor futurizacije – izdelava prototipa

PIFcamp, 23. julij 2018 ― Prostor futurizacije je projekt Anne Sircova. Ta potopitvena interaktivna instalacije je zamišljena kot ustvarjalni prostor, v katerem bo oseba fizično začutila kakšne vrste podob in asociacij prikliče beseda “futurizacija”. Arhitekturna konstrukcija, ki bo vplivala na človeško telo in čute, bo omogočila fizično občutenje nasprotij vgrajenih v sedanji čas in negotovosti, ki jih nosi prihodnost. V … Continue reading Prostor futurizacije – izdelava prototipa The post Prostor futurizacije – izdelava prototipa appeared first on PIFcamp.
Prostor futurizacije – izdelava prototipa

Prostor futurizacije – izdelava prototipa

PIFcamp, 23. julij 2018 ― Prostor futurizacije je projekt Anne Sircova. Ta potopitvena interaktivna instalacije je zamišljena kot ustvarjalni prostor, v katerem bo oseba fizično začutila kakšne vrste podob in asociacij prikliče beseda “futurizacija”. Arhitekturna konstrukcija, ki bo vplivala na človeško telo in čute, bo omogočila fizično občutenje nasprotij vgrajenih v sedanji čas in negotovosti, ki jih nosi prihodnost. V … Preberi več o Prostor futurizacije – izdelava prototipa The post Prostor futurizacije – izdelava prototipa appeared first on PIFcamp.
Radikalno poslušanje (z J. M. Escalante)

Radikalno poslušanje (z J. M. Escalante)

PIFcamp, 19. julij 2018 ― Juan Manuel Escalante bo raziskoval preseke med terenskimi posnetki, mapiranjem, grafičnim prikazom in uporabo zvokov s pomočjo modularnih sintetizatorjev. “Moj načrt je posneti raznotere zvoke na razičnih lokacijah in jih zmapirati v moji beležnici. Na podlagi teh zvokov bo oblikovan grafični prikaz, ki se ga bo dalo uporabljati kot orodje za prikaz zvokov v času. Zvoke … Continue reading Radikalno poslušanje (z J. M. Escalante) The post Radikalno poslušanje (z J. M. Escalante) appeared first on PIFcamp.
Radikalno poslušanje (z J. M. Escalante)

Radikalno poslušanje (z J. M. Escalante)

PIFcamp, 19. julij 2018 ― Juan Manuel Escalante bo raziskoval preseke med terenskimi posnetki, mapiranjem, grafičnim prikazom in uporabo zvokov s pomočjo modularnih sintetizatorjev. “Moj načrt je posneti raznotere zvoke na razičnih lokacijah in jih zmapirati v moji beležnici. Na podlagi teh zvokov bo oblikovan grafični prikaz, ki se ga bo dalo uporabljati kot orodje za prikaz zvokov v času. Zvoke … Preberi več o Radikalno poslušanje (z J. M. Escalante) The post Radikalno poslušanje (z J. M. Escalante) appeared first on PIFcamp.
še novic