UMETNIŠKA GOSTOVANJA V JANUARJU

Kulturnik, 27. januar 2020 ― Tadej Pogačar se med 10. januarjem in 29. februarjem predstavlja v dunajski galeriji Stock z razstavo CODE:RED. V New Yorku poteka Winter JazzFest, na katerem bo 17. […] The post UMETNIŠKA GOSTOVANJA V JANUARJU appeared first on Kulturnikov blog.

KULTURNIKOVO VLOŽIŠČE

Kulturnik, 27. januar 2020 ― Le grand novost letošnjega leta na Kulturniku je Vložišče – stran, na kateri lahko dogodke vnašate ročno. Kot pogosto poudarimo, Kulturnik sicer deluje po principu strojnega črpanja. To […] The post KULTURNIKOVO VLOŽIŠČE appeared first on Kulturnikov blog.

2020 V ZNAMENJU OBRAVNAVANJA ZVOKA V DRUŽBI

Kulturnik, 27. januar 2020 ― Mednarodna iniciativa, ki jo sestavljajo Mednarodna komisija za akustiko (International Commission for Acoustics), Evropsko združenje za akustiko (European Acoustics Association), Ameriško društvo za akustiko ( […] The post 2020 V ZNAMENJU OBRAVNAVANJA ZVOKA V DRUŽBI appeared first on Kulturnikov blog.

Biografski podatki o osebi v prevzetih normativnih zapisih

COBISS, 23. januar 2020 ― Opombe v bloku 3XX po formatu za normativne podatke COMARC/A so namenjene javnemu prikazu uporabnikom, ki do normativne baze podatkov CONOR.SI dostopajo prek skupnega kataloga slovenskih knjižnic COBISS+ (gl. sliko 1). Opombe moramo vnesti v obliki, ki je primerna za javni prikaz podatkov v slovenskem okolju. Zato: opombe morajo biti v slovenskem jeziku, pomen opomb … Preberi več "Biografski podatki o osebi v prevzetih normativnih zapisih"

Zamašek

COBISS, 10. januar 2020 ― Obstaja več vrst zamaškov: zamašek za umivalnik, kad in pomivalno korito, zamašek za sod, čep za urinski kateter, kronasti zamašek ali zamašek z navojem za steklenice žganih in drugih pijač, steklen zamašek, pa tudi krvni in prometni zamašek, a tukaj je beseda o povsem določenem plutovinastem zamašku, ki se praviloma uporablja za steklenice z izjemno … Preberi več "Zamašek"

PRIHAJAJO NOVE EDICIJE FESTIVALOV

Kulturnik, 8. januar 2020 ― Leto 2019 odhaja z izkupičkom 187 festivalov; od tega jih je bilo kar 70 glasbenih, 22 filmskih, 12 literarnih. Koledarsko “arhitekturo” je izrisal Culture.si. Še vedno je […] The post PRIHAJAJO NOVE EDICIJE FESTIVALOV appeared first on Kulturnikov blog.
še novic