Senzorialno v gledališču – na sledi vonjav v vsakdanjem življenju in onkraj njega

SLOGI, 22. junij 2020 ― SPLETNI PRENOS V ŽIVO V okviru festivala Borštnikovo srečanje poteka mednarodni znanstveno-umetniški simpozij, ki se posveča estetsko-senzorični revoluciji, pri čemer združuje raziskovalne moči Akademije za gledališče, radio, film in televizijo ter Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani, Slovenskega gledališkega inštituta in gledališča Senzorium, ki se osredotoča na umetniške raziskave senzorialnega jezika. Glavni cilj simpozija je preiskati […] The post Senzorialno v gledališču – na sledi vonjav v vsakdanjem življenju in onkraj njega appeared first on SLOGI.
Gejm over

Gejm over

Radio Študent, 22. junij 2020 ― Nobene predstave v režiji Žige Divjaka nisem pogledala, ne da bi imela na neki točki vsaj orošenih oči, če nisem ravno jokala kot dež. Ob ogledu njegovega najnovejšega projekta Gejm ni bilo nič drugače.

Na Velenjskem gradu četrti kamišibaj festival

SiGledal Novice, 21. junij 2020 ― Na Velenjskem gradu bo danes potekal četrti kamišibaj festival. V grajskem atriju bodo ob 10. uri pripravili pripovedovanje kratkih zgodb ob slikah, ki bo primerno za otroke in mladino, ob 12. uri pa bodo na vrsti predstave za odrasle. Občinstvu se bodo predstavili domači, velenjski kamišibaj ustvarjalci in gostje iz vse Slovenije.

V MGL nocoj krstno Žalostinke Jerneja Potočana

SiGledal Novice, 20. junij 2020 ― Na Mali sceni Mestnega gledališča ljubljanskega (MGL) bodo nocoj krstno uprizorili dramo Žalostinke Jerneja Potočana. Predstava je nastala v okviru rezidenčnega avtorstva, s katerim spodbujajo nastanek novih slovenskih dramskih besedil. Mladi dramatik je v njem na humoren način tematiziral žalost. Režiral je Jan Krmelj.

Čez teden dni na pot po Sloveniji odhaja ANA DESETNICA 2020!

Ana Monro, 20. junij 2020 ― 8 dni, 8 mest, 41 dogodkov in čudovito poletno doživetje za vse, ki se ji boste pridružili. To obljublja ANA DESETNICA 2020 za 1. del svoje poti po Sloveniji. Kje in kdaj bo gostovala in koga oziroma kaj bo pripeljala s sabo, preverite v FESTIVALSKEM PROGRAMU. Prisrčno vabljeni!   Ogled vseh dogodkov je brezplačen, pri njihovi izvedbi pa bomo ... The post Čez teden dni na pot po Sloveniji odhaja ANA DESETNICA 2020! appeared first on Ana Monro.
še novic