Neki dolgega – sklop dogodkov v Letnem kinu

Gledališče Velenje, 22. julij 2021 ― Neki dolgega – sklop dogodkov v Letnem kinu: Neki dolgega – sklop dogodkov v Letnem kinu 23. 7.31. 7. 2021Vsak dan, razen nedelje, 25. 7., od 19.00 dalje. Vabljeni na druženje v senco mogočnih dreves! Ob prijetnih julijskih popoldnevih in dolgih večerih bomo uživali v kavarni eMCe plac v Letnem kinu. Vsak nov dan prinaša novo dogajanje, zato nas spremljajte nas na naših družbenih kanalih. Četrtek, 29. julij 2021 | 21.00Letni kino ob Škalskem jezeru Ne sprehajaj se no vendar čisto gola!KD Gledališče Velenje Režija: Romeo GrebenšekKoreografija: Lucija BorutaIgrajo: Zoja Lešnik, Urban Hrastnik, Nejc Škorjanc, Vid Hrovat, Matej Mraz Leta 1911 je najslovitejši mojster vodvila, Georges Feydeau, napisal to komično enodejanko, ki ne omejuje svežine in aktualnosti sporočila. Povzpetniki, skorumpirani politiki, novinarji rumenega tiska, naveličana žena poslanca, pomen javnega mnenja in tragikomični boj za neoporečno fasado so namreč teme, ki spontano ponujajo zanimivo predstavo tudi publiki 21.stoletja. Nesporazumi, nepredvidljive dogodivščine, smešne in absurdne situacije se stopnjuje v komičnem stopnjevanju genialne situacijske komedije francoskega mojstra. Vljudno vabljeni!

Režiserka, ki je doma na največjih evropskih odrih

SiGledal Novice, 22. julij 2021 22. julija 1962 se je rodila gledališka režiserka Mateja Koležnik, ki se je preizkusila tudi v vlogi kantavtorice in igralke. Študirala je primerjalno književnost, filozofijo ter gledališko in radijsko režijo. Prejela je številne nagrade doma in v tujini, med drugim nagrado Prešernovega sklada, več Borštnikovih nagrad, nazadnje pa nagrado nestroy za režijo Ivanova v Mestnem gledališču Celovec.

Za zaključek polletja in začetek poletja – NOVIČNIK!

Ana Monro, 19. julij 2021 ― Preden pride avgust in gremo tudi mi na kratek dopust, smo za vas pripravili NOVIČNIK, v katerem smo strnili vse informacije o uspešnem polletju, ki je za nami. Vrhunec tega je bila seveda Ana Desetnica 2021, ki je pokazala in dokazala, da še znamo biti skupaj, zato se že veselimo nove sezone na ulici, v ... The post Za zaključek polletja in začetek poletja – NOVIČNIK! appeared first on Ana Monro.

Režiser, ki je v bistvu igralec

SiGledal Novice, 18. julij 2021 18. julija 1950 se je v Sloveniji rodil režiser Eduard Miler, ki je študij dramske umetnosti dokončal v Stuttgartu. Med letoma 1973 in 1979 je igral v več nemških in avstrijskih gledališčih, v Stuttgartu je ustanovil gledališče Forum 3, zatem pa v Bielefeldu še gledališče Schaulust. Pozneje se je posvetil režiji.

Salzburški festival bo odprla nova postavitev Slehernika

SiGledal Novice, 17. julij 2021 ― V Salzburgu se bo začel poletni festival, ki bo po lanski skrajšani izvedbi zaradi pandemije koronavirusa ponovno v znamenju stoletnice. Odprla ga bo nova postavitev igre Slehernik avstrijskega avtorja Huga von Hofmannsthal v režiji Michaela Sturmingerja. Festival bo do 31. avgusta gostil gledališke in glasbenogledališke predstave ter koncerte.
še novic