Smo šli na MORJE, širiti OBZORJE!

Ana Monro, 17. julij ― Na majhnem otoku, južno od Pule, imenovanem Veruda, od 13. do 24. 7. poteka program mladinske izmenjave izPOSTAVI se V javni PROSTOR 5, v okviru katere(ga) mladi iz Slovenije, Hrvaške in Srbije pridobivajo oziroma krepijo umetniške ter socialne veščine – v izvedbi partnerskih organizacij Gledališče Ane Monro (SLO), Čarobnjakov šešir (HRV) in Cirkusfera (SRB), ter ... The post Smo šli na MORJE, širiti OBZORJE! appeared first on Ana Monro.

V Cankarjevem domu zadovoljni s prvim polletjem

SiGledal Novice, 17. julij ― V Cankarjevem domu so zadovoljni s prvo polovico leta. Beležili so rekorden obisk baleta Faust, filozofskih predavanj, filma Varuh formule in razstave Slovenski punk in fotografija, so našteli in poudarili, da so od januarja do junija tako presegli zastavljene cilje. Umetniški program je pritegnil 5000 obiskovalcev več kot v istem obdobju lani.

Na Salzburškem festivalu od zgodovine do transcendence

SiGledal Novice, 16. julij ― Z novo postavitvijo drame Slehernik Huga von Hofmannstahla se bo v petek v Salzburgu začel priznani operno-gledališki in koncertni festival Salzburger Festspiele. Že v predstavi, kot tudi na samem festivalu, ki bo potekal do konca avgusta, se bo po pisanju tujih tiskovnih agencij odražalo vse, kar je tudi značilnost vsakodnevnih novic - denar, nasilje in moška moč.
Ponedeljek, 22. julij 2024 | 21.00 Letni kino ob Škalskem jezeru

Ponedeljek, 22. julij 2024 | 21.00 Letni kino ob Škalskem jezeru

Gledališče Velenje, 15. julij ― Ponedeljek, 22. julij 2024 | 21.00Letni kino ob Škalskem jezeru BurundangaKD Gledališče Velenje Burundanga – bizarno ime droge, ki (vsaj v predstavi) človeka pripravi do tega, da govori čisto resnico.“Pripomoček” je zelo pripraven za mlado žensko Berto, ki je zanosila in bi se rada prepričala, da jo izbranec Manel resnično in globoko ljubi. Burundanga resnično deluje in ponudi zaželjeno potrditev, da ljubezen ni pod vprašajem, nepričakovano pa se prikažejo “stranski učinki” čiste resnice. Berta odkrije, da je Manel član baskovske teroristične organizacije in da je povabil prijatelja Gorko na sestanek k njej za planiranje skrivnostnih kriminalnih načrtov. V vrtoglavem klopčiču dogodkov, komičnih preobratov in duhovitih zamenjav, v katerega se vpleteta tudi Bertina sostanovalka Silvia in njen stric Jaime, je na koncu vendar najpomembnejše tisto prvo: ljubezen. Vljudno vabljeni!

Radijske igre v tem tednu s posebno poletno rubriko Igralci pojejo

SiGledal Novice, 15. julij ― Na radijskih valovih programa Ars bo v posebni poletni rubriki Igralci pojejo zazvenelo petje Antona Petjeta in Zlatka Šugmana; na Prvem programu pa bodo poslušalke in poslušalci lahko prisluhnili novemu kriminalističnemu primeru Inšpektorja Gabra. Mladi poslušalke in poslušalci pa bodo v nedeljo zjutraj z malo deklico Alico skočili v zajčjo luknjo in pripotovali v deželo čudes in nenavadnih bitij.
še novic