Novo sodelovanje z IPoP! (3.9.)

Ana Monro, 4. september ― Tovarišica Milica (Manca Uršič) je že četrto leto zapored sodelovala pri projektu Šolska ulica, ki ga Inštitut za politike prostora – IPoP ob začetku šolskega leta izvaja z namenom in s ciljem uvajanja/zagotavljanja območja varnih prihodov v šolo. Tokrat je (po)skrbela, da je bilo vse pod kontrolo v Medvodah.   VEČ INFORMACIJ       ... The post Novo sodelovanje z IPoP! (3.9.) appeared first on Ana Monro.

Zaključil se je 35. Poletni lutkovni pristan

Lutkovno gledališče Maribor, 3. september ― Mednarodni lutkovni festival Poletni lutkovni pristan, ki ga je 35. leto zapored priredilo Lutkovno gledališče Maribor, je končan. Od 17. avgusta do 1. septembra se je zvrstilo sedemnajst predstav, delavnice, sprehodi in produkcija raziskovanja. Festival je nagovarjal predvsem mlade gledalce, s predstavami iz Slovenije in tujine, Finske, Slovaške, Italije in Madžarske. Približno dva tisoč obiskovalcev si je predstave večinoma ogledalo v Avditoriju lutkovnega gledališča, a tudi v Mestnem parku in pred Umetnostno galerijo Maribor. Tudi letos je festival gostoval na Mariborskem otoku, obiskovalci so si lahko privoščili tudi zvočni sprehod Potepini, ob prenovljenem nabrežju Drave. Eden od vrhuncev festivala je bila premiera domače predstave Dobro jutro travnik, drugi vrhunec pa zagotovo izvedba predstave za odrasle Gluha republika s častnim gostom, Ilyo Kaminskim, v sodelovanju s festivalom Dnevi poezije in vina. Skupina otrok, ki se je udeležila celotedenske delavnice Poletno lutkovno raziskovanje pod mentorstvom Monike Pocrnjić, je ustvarjala v Lutkovnem muzeju. Festival se je zaključil s predstavami na preseku giba oz. sodobnega plesa, v sodelovanju s festivalom sodobnega plesa  Platforma. Podeljeni dve zlati žirafi Otroška žirija je kot vsako leto ocenjevala predstave in dve, ki sta si prislužili najvišje število zlatih zvezdic, sta prejemnici nagrade zlata žirafa za najboljšo predstavo. To sta predstavi Là'Qua (Teatro Koreja, Italija) ter Dobro jutro, travnik (KUD Moment in Lutkovno gledališče Maribor), ki je na festivalu doživela premiero.

Prvi ZADNJI ULOV v novi sezoni! (8.9.)

Ana Monro, 2. september ― V nedeljo, 8. 9. ob 11:00, bo posadka naše interaktivne ekološke ulične predstave Zadnji ulov zaplula že v 6. sezono – v okviru programa Pikinega festivala, ki bo od 7. do 13. 9. potekal v Velenju. Prisrčno vabljeni na krov! VEČ INFORMACIJ       The post Prvi ZADNJI ULOV v novi sezoni! (8.9.) appeared first on Ana Monro.
Gledališče Muzeum; ob tridesetletnici delovanja, pogovor

Gledališče Muzeum; ob tridesetletnici delovanja, pogovor

SLOGI, 2. september ― V okviru tridesete obletnice delovanja Gledališče Muzeum 9. septembra 2024 v sodelovanju s Slovenskim gledališkim inštitutom in Cankarjevim domom pripravlja pogovor na katerem bodo sodelovali Blaž Lukan, Tomaž Toporišič, Jana Pavlič, Marijan Rupert ter drugi soustvarjalci Gledališča Muzeum in publikacije, katere izid je pri Slovenskem gledališkem inštitutu predviden spomladi 2025. Pogovor bo vodil Primož Jesenko. The post Gledališče Muzeum; ob tridesetletnici delovanja, pogovor appeared first on SLOGI.
dr. Henrik Neubauer (1929–2024)

dr. Henrik Neubauer (1929–2024)

SLOGI, 1. september ― Zapustil nas je spoštovani dr. Henrik Neubauer, ki je s svojo precizno, s kleno kondicijo podprto prezenco in s komaj dosežnim enciklopedičnim spominom zapustil nesebično sled tudi v popisovanju nekatalogiziranih arhivskih zbirk SLOGI – Slovenskega gledališkega inštituta, sodelovali pa smo tudi pri izidu več publikacij, ki so neprecenljivo zabeležile našo gledališko zgodovino. The post dr. Henrik Neubauer (1929–2024) appeared first on SLOGI.
še novic