RDEČE BOMBE RADA IMAM

Kreativni razred, 23. junij ―   RDEČE BOMBE RADA IMAM Rdeče bombe rada imam, črne pa še rajši, v Ukrajino rada grem, v Bruselj pa najrajši. Rdeče bombe rada imam, nuklearne pa najrajši za Nato tudi rada dam za vojno pa najrajši. Ti si lepa, ti si lepa, ti si pa najlepša!                                                            Ljudska

Javni razpis za zeleni prehod v kulturi

Ministrstvo za kulturo, 21. junij ― Ministrstvo za kulturo je danes objavilo Javni razpis za zeleni prehod v kulturi, ki odgovarja na potrebo po zmanjšanju ogljičnega odtisa kulturnih dejavnosti in dogodkov ter krepi prizadevanja za podnebno nevtralnost v skladu z evropskimi in nacionalnimi usmeritvami. Razpisna sredstva bodo prispevala k trajnostnemu razvoju in večji okoljski ozaveščenosti na področju kulture.

Mreža EURES praznuje 30 let

Motovila, 21. junij ― EURES že tri desetletja posameznikom pomaga pri iskanju zaposlitve v Evropi, delodajalcem pa pri iskanju kandidatov za delovna mesta. Ob praznovanju 30. letnice je mreža EURES razpisala video natečaj za mlade med 18 in 30 let. Rok prijave: 5. julij. The post Mreža EURES praznuje 30 let appeared first on Motovila.

Predlog novega Zakona o Slovenski javni agenciji od danes v javni obravnavi

Ministrstvo za kulturo, 20. junij ― Ministrstvo za kulturo je dalo v javno obravnavo predlog sprememb Zakona o Slovenski tiskovni agenciji (STA). Predlog sprememb Zakona o STA, ki je objavljen na portalu e-Demokracija, odpravlja glavne pomanjkljivosti veljavne zakonodaje in ureja status, dejavnost, delovanje in financiranje STA ter nadzor nad njenim poslovanjem. V javni obravnavi bo do vključno 22. julija.

Predlog novega Zakona o Slovenski tiskovni agenciji od danes v javni obravnavi

Ministrstvo za kulturo, 20. junij ― Ministrstvo za kulturo je dalo v javno obravnavo predlog novega Zakona o Slovenski tiskovni agenciji (STA). Predlog novega Zakona o STA, ki je objavljen na portalu e-Demokracija, odpravlja glavne pomanjkljivosti veljavne zakonodaje in ureja status, dejavnost, delovanje in financiranje STA ter nadzor nad njenim poslovanjem. V javni obravnavi bo do vključno 22. julija.

Imenovana nova sestava Nacionalnega sveta za kulturo

Ministrstvo za kulturo, 19. junij ― Državni zbor je imenoval novo sestavo Nacionalnega sveta za kulturo. Za predsednika sveta je imenoval Jurija Krpana, za člane pa Uroša Korenčana, Francija Krevha, Tanjo Petrič, Martina Srebotnjaka, Majdo Širca Ravnikar in dr. Kajo Širok. Imenovani so za obdobje petih let, z možnostjo ponovnega imenovanja po poteku mandata. Predsednik in člani sveta bodo mandat nastopili 27. septembra 2024.

Bolnico Franjo obiskal direktor Urada Znaka evropske dediščine Vincent Curie

Ministrstvo za kulturo, 19. junij ― Med 10. in 12. junijem 2024 je bil v Sloveniji na delovnem obisku direktor Urada Znaka evropske dediščine Vincent Curie. Krovna organizacija območij in nosilcev Znaka evropske dediščine, ki združuje pomembne kraje za skupno evropsko zgodovino in kulturo, spodbuja priložnosti za mreženje, sodelovanje, ozaveščanje in prepoznavnost programa.

Bolnico Franja obiskal direktor Urada znaka evropske dediščine Vincent Curie

Ministrstvo za kulturo, 19. junij ― Med 10. in 12. junijem 2024 je bil v Sloveniji na delovnem obisku direktor Urada znaka evropske dediščine (angleško European Heritage Label Bureau) Vincent Curie. Krovna organizacija območij in nosilcev znaka evropske dediščine, ki združuje pomembne kraje za skupno evropsko zgodovino in kulturo, spodbuja priložnosti za mreženje, sodelovanje, ozaveščanje in prepoznavnost programa.
še novic