Rezervacije knjižničnega gradiva s COBISS+ in mCOBISS tudi na Kosovu

COBISS, 8. november 2021 ― Knjižnica Akademije znanosti in umetnosti Kosovo (Akademia e Shkencave dhe e Arteve e Kosovës – ASHAK) je prva ustanova na Kosovu, ki se je vključila v sistem COBISS, ter tudi prva knjižnica, ki je uvedla knjižnično izposojo gradiva prek segmenta COBISS3/Izposoja. S tem je svojim uporabnikom omogočila nadgradnjo storitev, saj lahko uporabniki zdaj tudi rezervirajo … Preberi več "Rezervacije knjižničnega gradiva s COBISS+ in mCOBISS tudi na Kosovu"

Bolgarske knjižnice v sistemu COBISS

COBISS, 26. oktober 2021 ― V okviru konference Education, Research & Development je Rumyana Petrova (Nacionalna biblioteka »Sv. Sv. Kiril i Metodij« v Bolgariji) skupaj z Davorjem Bračkom (IZUM) predstavila članek Bulgarian libraries as a part of library information system network COBISS.net, ki govori o uporabi sistema COBISS v bolgarskih knjižnicah (COBISS.BG) in prednostih, ki jih prinaša članstvo v mreži … Preberi več "Bolgarske knjižnice v sistemu COBISS"

Fotograf Teodor Veingerl predstavi “Mesto brez cest, Mesto ujeto v preteklosti”

COBISS, 19. oktober 2021 ― V razstavišču IZUM so 3. 9. 2021 uradno odprli mojo fotografsko razstavo z naslovom »Mesto brez cest, Mesto ujeto v preteklosti«. Za razstavo sem izbral 20 barvnih fotografij, ki so na ogled javnosti. V okolju, v katerem se vsakodnevno gibljem in delam, ima samostojna fotografska razstava še poseben pomen. Tako se redno srečujem s tistimi, … Preberi več "Fotograf Teodor Veingerl predstavi “Mesto brez cest, Mesto ujeto v preteklosti”"
še novic