Asociacija: Sredstva za uspešno rešene tožbe strošek nevladnih organizacij?

SiGledal Novice, 4. november 2019 ― V Asociaciji so izrazili skrb, da bo ministrstvo za kulturo breme dveh doslej uspešno rešenih tožb, vezanih na štiriletni programski razpis, "zaradi svojih napak preložilo na nevladne organizacije". Na novinarski konferenci so dejali, da je osem na razpisu za uprizoritvene umetnosti uspešnih organizacij že prejelo odločbe z nižjimi zneski za 2020.
Vabljeni na srečanje s Sašo Pavček, avtorico predstave NA VALOVIH

Vabljeni na srečanje s Sašo Pavček, avtorico predstave NA VALOVIH

SSG Trst, 4. november 2019 ― SLOVENSKO STALNO GLEDALIŠČE sezona 2019/2020 SREČANJE Z AVTORICO PREDSTAVE NA VALOVIH (NA NOVINARSKI KONFERENCI) Dragi abonenti in obiskovalci, v PETEK, 8. NOVEMBRA ob 11.00 v MALI DVORANI SSG bomo predstavili na novinarski konferenci novo uprizoritev NA VALOVIH. O vsebinah besedila (nagrada » UNESCO – Mir in prijateljstvo med narodi«) in uprizoritve bosta v živo spregovorila […]
SLOGI na drugem Kulturnem bazarju v regiji – Nova Gorica

SLOGI na drugem Kulturnem bazarju v regiji – Nova Gorica

SLOGI, 4. november 2019 ― Drugi Kulturni bazar v regiji bo 4. decembra 2019 potekal v Novi Gorici. Na celodnevnem nacionalnem strokovnem usposabljanju se bodo v Slovenskem narodnem gledališču Nova Gorica in drugih kulturnih ustanovah v mestu s svojo bogato ponudbo predstavile tako kulturne ustanove iz širše regije, kot tudi iz vse Slovenije. Osrednja tema je usmerjena v načrtni razvoj […] The post SLOGI na drugem Kulturnem bazarju v regiji – Nova Gorica appeared first on SLOGI.
GOLAŽ NAŠE KRIVDE

GOLAŽ NAŠE KRIVDE

Radio Študent, 4. november 2019 ― Vprašanje, kaj se je okoli prazničnih dni dogajalo v Novi pošti, terja odgovor z uverturo, ki se bo najprej zavrtela okoli opisa specifičnosti žanra bralne uprizoritve z naslovom Vse se je začelo z golažem iz zajčkov in njene hibridne manifestacije.

Pred začetkom programa v STUDIU GAM!

Ana Monro, 4. november 2019 ― V ponedeljek, 4. novembra, smo v naših prostorih na Trgu prekomorskih brigad 1 v Ljubljani s slavnostnim prerezom traku uradno odprli novo gledališko dvorano v mestu, Studio GAM.  V njem smo nato gostili krajšo novinarsko konferenco, na kateri smo prisotnim novinarjem in fotografom predstavili predviden redni mesečni umetniški program, ki ga začenjamo v petek, 8. novembra ... The post Pred začetkom programa v STUDIU GAM! appeared first on Ana Monro.
Žrtve radia bum bum, radijska igra, nagrajena v Angliji

Žrtve radia bum bum, radijska igra, nagrajena v Angliji

SLOGI, 3. november 2019 ― Pogovor z režiserko, izročitev nagrade in predstavitev nagrajenega dela MAŠA PELKO Dušan Jovanović Žrtve radia bum bum radijska igra, nagrajena v Angliji   Žrtve radia bum bum je avtorska adaptacija kultnega dramskega besedila Žrtve mode bum bum Dušana Jovanovića iz leta 1975, ki še danes velja za prelomni dogodek v zgodovini uprizarjanja in dramatike. Radijska […] The post Žrtve radia bum bum, radijska igra, nagrajena v Angliji appeared first on SLOGI.
Amfiteatrov simpozij na temo LJUBITELJSKO GLEDALIŠČE

Amfiteatrov simpozij na temo LJUBITELJSKO GLEDALIŠČE

SLOGI, 3. november 2019 ― Ljubiteljsko gledališče je v zgodovini večkrat odigralo vlogo prostora, kjer se dogajajo gledališke spremembe. Naj je šlo za zametke profesionalnega gledališča pri nas (Dramatično društvo), za alternativne gledališke skupine (npr. Living Theatre, pri nas Gledališče Pupilije Ferkeverk, EG Glej, Pekarna) ali pa za uveljavitev sodobnega plesa. Vzpon prekariata dandanes ponovno odpira vprašanja različnih možnosti profesionalnega […] The post Amfiteatrov simpozij na temo LJUBITELJSKO GLEDALIŠČE appeared first on SLOGI.
še novic