ANA POD OKNOM v Novih Jaršah!

Ana Monro, 24. junij 2020 ― V sredo, 24. junija, smo z Ano pod oknom presenetili stanovalce blokov v Novih Jaršah. Na oknih, balkonih in dvorišču so se nam pridružili otroci in odrasli, ki so bili našega obiska zelo veseli in so tudi aktivno sodelovali. Nastopajoči: Katjuša Kovačič, Nikola Oreškovič, Camilo Acosta Mendoza.       The post ANA POD OKNOM v Novih Jaršah! appeared first on Ana Monro.
ČASOVNE ESENCE- Čudovita faza 2 

ČASOVNE ESENCE- Čudovita faza 2 

SSG Trst, 23. junij 2020 ― NOVA SEZONA SLOVENSKEGA STALNEGA GLEDALIŠČA Časovne esence – Čudovita faza 2 je naslov sezone 2020/2021 Slovenskega stalnega gledališča, ki z asociacijami povezuje aktualno iskanje bistva in prebujanje čutov. Predstave novega programa bodo namreč otipljivo in originalno spodbujale vid, sluh in vonj. Direktor Danijel Malalan si je zamislil sezono, ki po dolgem premoru privablja v Veliko dvorano SSG z […]

A propos: Kultura in turizem; Gledališče kot turistični prevrat na Mljetu in v Kostanjevici na Krki.

Radio Kaos, A propos, 23. junij 2020 ― To je peta oddaja iz letošnjega niza devetih, s skupnim naslovom A propos: Kultura in turizem; Pripravili smo jo tudi v upanju, da jo bomo uspeli realizirati s pomočjo javnih sredstev, ki jih zagotavlja ministrstvo za kulturo Republike Slovenije prek tako imenovanega javnega medijskega razpisa; Končno se nam je uspelo »prebiti« do programskega termina v […] The post A propos: Kultura in turizem; Gledališče kot turistični prevrat na Mljetu in v Kostanjevici na Krki. first appeared on Radio KAOS.

V koprodukciji mariborskega in reškega lutkovnega gledališča nastala Cesarjeva nova oblačila

SiGledal Novice, 23. junij 2020 ― V Lutkovnem gledališču Maribor bo v petek, 26. 6., premiera predstave Cesarjeva nova oblačila, ki je nastala v koprodukciji z Mestnim lutkovnim gledališčem na Reki. Priredba svetovno znane pravljice Hansa Christiana Andersena v režiji Zorana Petroviča naslavlja sodobne teme, kot so potrošništvo, politika, globalizacija in (ne)pravičnost.

Pismenost za gledališče, nacionalni strokovni posvet

Zlata paličica, 23. junij 2020 ― V ponedeljek 12., torek 13. in sredo 14. aprila 2021 med 17:00 in 19:30 uro bo v spletni obliki na ZOOM potekal drugi strokovni posvet o kulturno-umetnosti vzgoji (KUV) na področju gledališča. Posvetili se bomo vprašanju razvoja občinstva ter gledališkemu opismenjevanju otrok, mladine in strokovnih delavcev. V plenarnem delu vam bomo z interdisciplinarno skupino strokovnjakov razmišljali […] The post Pismenost za gledališče, nacionalni strokovni posvet appeared first on Zlata paličica.

V petek Gala koncert opernih arij pred gledališčem

SNG Maribor, 23. junij 2020 ― Opera Slovenskega narodnega gledališča Maribor bo v petek, 26. junija 2020, ob 20.30 na ploščadi pred gledališčem na Slomškovem trgu izvedla Gala koncert opernih arij, na katerem bodo pod taktirko Simona Krečiča nastopili Simfonični orkester SNG Maribor, zbor Opere z zborovodkinjo Zsuzso Budavari Novak ter solisti Sabina Cvilak, Valentina Čuden, Petya Ivanova, Jaki Jurgec, Rebeka Lokar, Irena Petkova, Martin Sušnik in Andreja Zakonjšek Krt.
še novic