Poziv mladim dramatičarkam in dramatikom

SiGledal Novice, 23. september 2020 ― Zimska izdaja revije Adept 2020, ki jo izdajajo študentje AGRFT, je koncipirana kot zbornik dramskih stvaritev mlajših generacij, ki sicer nimajo prostora, da bi bili objavljeni. Zato uredništvo revije Adept vabi mlade dramske ustvarjalce, da se pridružijo razpisu za objavo zaključenih dramskih besedil, prizorov ali dramskih fragmentov.

Varno in sproščeno na Festivalu Borštnikovo srečanje!

Borštnikovo srečanje, 23. september 2020 ― Spoštovane obiskovalke in obiskovalci, veseli smo, da se po premoru ponovno vračate v gledališče in da vam lahko zaželimo dobrodošlico na 55. Festivalu Borštnikovo srečanje. Pripravili smo vse potrebno, da boste lahko varno in sproščeno uživali v letošnjem festivalskem programu. Trudimo se za zdravje vseh: obiskovalcev, ustvarjalcev in delavcev v zaodrju, zato skupaj upoštevajmo osnovna načela varovanja zdravja, s katerimi smo se v preteklih tednih vsi že krepko zbližali. VSTOPNICE S KAVČA Priporočamo, da vstopnice, tudi zaradi močno zmanjšanega števila, kupite varno preko spleta ali mobilne aplikacije 55. FBS. Na voljo bodo tudi pri blagajni SNG Maribor. Rezervirane vstopnice prevzemite najkasneje do 30 minut pred začetkom predstave zaradi podaljšanih protokolov vstopanja v dvorane. VSTOP NA PRIZORIŠČA Prosimo, pridite v gledališče nekoliko prej kot običajno, tako se bomo laže izognili čakanju v vrstah in gneči. V dvorani zasedite sedež, ki ste ga izbrali pri nakupu vstopnice. Na prizoriščih, kjer sedeži niso označeni, vam bo pomagala in vas usmerjala festivalska hostesna služba. BREZ MASK NE GRE Na festivalskih prizoriščih (v SNG Maribor, Vetrinjskem dvoru, Narodnem domu, GT22 in Lutkovnem gledališču Maribor) je potrebno pravilno nositi zaščito za usta in nos (obrazno masko), in to ne glede na razdaljo med ljudmi. Če svoje zaščitne maske nimate s seboj, zanjo zaprosite na festivalski info točki v preddverju SNG Maribor ali pri festivalskem osebju pred vstopom na prizorišče, mask je dovolj. OHRANJANJE MEDOSEBNE RAZDALJE Število razpoložljivih sedežev smo zaradi zagotavljanja ustrezne medosebne razdalje morali zmanjšati na približno tretjino običajne kapacitete festivalskih prizorišč. Na stičnih sedežih lahko sedijo osebe, ki živijo v istem gospodinjstvu (največ šest oseb!). Medosebno razdaljo ohranjajte ves čas gibanja na festivalskih prizoriščih, tudi pri vstopanju, izstopanju in v odmorih.  Prosimo, bodite tudi v gledališču pozorni na higien

Ob začetku 26. Mesta žensk poziv vsem, naj ne molčijo

SiGledal Novice, 22. september 2020 ― Po Ljubljani in spletu bo od danes do 12. oktobra potekal 26. mednarodni festival sodobnih umetnosti Mesto žensk. Program letošnje raztegnjene izdaje kroji več kot 80 umetnic, predavateljic, kuratork in aktivistk. Festival danes uvaja odprtje razstave Nepozabne po mestu ter projekcija prvega filma iz programa, posvečenega Delphine Seyrig.

Po ANI DESETNICI 2020!

Ana Monro, 22. september 2020 ― V tem nenavadnem letu se zgodovina nedvomno piše tudi na ulici in mi smo svoj ”zapis” prispevali s 23. mednarodnim festivalom uličnega gledališča ANA DESETNICA 2020 – OKVIR POLETJA, ki je prvič potekal v dveh delih; na začetku in na koncu poletja (1.-4.7. & 17.-20.9.). Izvedba festivala v posebnih korona pogojih je bila velik izziv, ki ... The post Po ANI DESETNICI 2020! appeared first on Ana Monro.
Premiera drame Prividi kačjega pastirja

Premiera drame Prividi kačjega pastirja

SNG Maribor, 22. september 2020 ― Drama Slovenskega narodnega gledališča Maribor bo v četrtek, 24. septembra 2020, in v petek, 21. septembra 2020, premierno izvedla dramo Mirjane Medojević po motivih zgodb Milene Miklavčič Ogenj, rit in kače niso za igrače Prividi kačjega pastirja v režiji Daniela Daya Škufce. Igrajo Minca Lorenci, Zvezdana Novaković, Mateja Pucko, Miloš Battelino in Žan Koprivnik.

Zadnja uprizoritev LJUBLJANSKIH ZGODB v sezoni 2020!

Ana Monro, 22. september 2020 ― Prisrčno vabljeni, da se nam v petek, 25. septembra ob 18.00 še zadnjič v sezoni 2020 pridružite na Gornjem trgu na interaktivni pohodni predstavi Ljubljanske zgodbe.   VSE INFORMACIJE IN PRIJAVA             The post Zadnja uprizoritev LJUBLJANSKIH ZGODB v sezoni 2020! appeared first on Ana Monro.

V ljubljanski Operi premierno balet Gusar Adolpha Adama

SiGledal Novice, 22. september 2020 ― Ljubljanska Opera bo nocoj prvič uprizorila celovečerni balet Gusar Adolpha Adama. Delo iz sredine 19. stoletja so prvih sto let po nastanku izvajala le redka gledališča, v 60. letih prejšnjega stoletja pa sta k njegovi popularnosti prispevala plesalca Margot Fontayne in Rudolf Nurejev. Koreografijo je pripravil Jose Carlos Martinez.
še novic