Z identifikatorjem ISSN do informacije o odprtem dostopu kontinuiranega vira

COBISS, 2. september 2019 ― Segment COBISS3/Katalogizacija omogoča tudi prevzemanje zapisov iz drugih baz podatkov, ki jih nato prilagodimo potrebam slovenskega okolja. Za kontinuirane vire velja, da je baza podatkov ISSN referenčna zbirka podatkov, zato katalogizatorji prevzamejo zapis, če obstaja v bazi podatkov ISSN za opisovani vir. V letu 2019 smo posodobili navodila za prevzemanje zapisov za kontinuirane vire iz … Preberi več "Z identifikatorjem ISSN do informacije o odprtem dostopu kontinuiranega vira"

Na poti k obvladovanju podatkov: kongres ZBDS, Maribor, 25.–27. september 2019

COBISS, 26. avgust 2019 ― Več kot 30 let je že tega, kar je na velika platna prišel kultni film Oliverja Stona Wall Street. Pozorno knjižničarjevo oko si ga je gotovo najbolj zapomnilo po slavnih besedah osrednjega antijunaka Gordona Gekka, ki je rekel, da je najbolj dragocena dobrina, ki jo pozna, informacija. Pravzaprav besede prihodnosti, saj so najboljši poslušalci tega … Preberi več "Na poti k obvladovanju podatkov: kongres ZBDS, Maribor, 25.–27. september 2019"

Bibliosmija – kako dišijo knjige

COBISS, 21. avgust 2019 ― Svet jezika je prostran, do neke mere znan, do neke mere neraziskan, včasih presenetljivo nov. V tokratnem pisanju nekaj misli o besedah, ki so povezane s knjigo (gr. biblio), pa jih sploh še nismo slišali, ali pa se nočejo usesti v uho ali pa smo jih morda pozabili, saj nam grški in latinski besedni koreni … Preberi več "Bibliosmija – kako dišijo knjige"
Audio-visual laboratory

Audio-visual laboratory

PIFcamp, 10. avgust 2019 ― Composer and musician John Richards (Dirty Electronics) has brought his DIY text-to-noise synth to Trenta. In his art circuit, he is wanting to feed into it various texts and debates taking place at this year’s PIFcamp and displaying them on an embedded LCD screen. With PIF participants he was sharing his knowledge of the electronics, … Preberi več o Audio-visual laboratory The post Audio-visual laboratory appeared first on PIFcamp.
Odprta sobota 2019

Odprta sobota 2019

PIFcamp, 9. avgust 2019 ― PIFcamp se počasi bliža koncu, pred nami je že tradicionalna Odprta sobota, na kateri se lahko spoznate z letošnjimi udeleženci tabora in preverite, kaj smo tekom tedna počeli. Kot vsako leto s programom začnemo ob 13. uri, razne aktivnosti pa bodo potekale preko celega dneva in se nadaljevale vse do poznega večera. Scott Kildall – … Preberi več o Odprta sobota 2019 The post Odprta sobota 2019 appeared first on PIFcamp.
Avdio-vizualni laboratorij

Avdio-vizualni laboratorij

PIFcamp, 9. avgust 2019 ― Skladatelj in glasbenik John Richards (Dirty Electronics) je v Trento prinesel svoj DIY tekstovni-noise sintič, v katerega želi vključiti razna besedila in polemike, ki se odvijajo na letošnjem PIFcampu. Te bo predvajal na LCD zaslonu, vdelanem v njegovo umetniško vezje. Udeležencem tokratnega tabora je na razpolago dal svoje znanje iz osnov elektronike, oblikovanja elektronskih vezij … Preberi več o Avdio-vizualni laboratorij The post Avdio-vizualni laboratorij appeared first on PIFcamp.
Aktivni začetek

Aktivni začetek

PIFcamp, 7. avgust 2019 ― Vsakoletne raziskovalne pohode v okolici tabora, na katere se podajamo v družbi našega strokovnjaka za divjo prehrano Daria Corteseja, s katerim spoznavamo razne divje rastline, smo letos še nadgradili. Skušamo namreč sistematizirano označiti rastišča okoliških užitnih divjih rastlin. Prav na poti v zapuščeno vas Lemovje, ki se nahaja na vzpetini nad taborom, s katere se … Preberi več o Aktivni začetek The post Aktivni začetek appeared first on PIFcamp.
Pleme digitalnih nomadov

Pleme digitalnih nomadov

PIFcamp, 6. avgust 2019 ― V dolini Soče, v neokrnjeni naravi Triglavskega narodnega parka, se je že peto leto zapored na poletnem hekerskem kampu zbrala zasedba domačih in tujih medijskih, video in zvočnih ustvarjalcev, programerjev, inženirjev, teoretikov in znanstvenikov, ki se bo v tekočem tednu lotila samostojnih in skupnih projektov na presečišču umetnosti, znanosti in tehnologije.   Tudi letos so … Preberi več o Pleme digitalnih nomadov The post Pleme digitalnih nomadov appeared first on PIFcamp.
še novic