Priročnika COMARC/A in COMARC/B v novi obliki

COBISS, 5. marec 2020 ― Še nedavno smo priročnik COMARC/A Format za normativne podatke pripravljali in urejali v Wordovih datotekah, iz katerih smo nato pripravljali verziji priročnika v obliki PDF in HTML. Pretvorba v obliko PDF je bila sicer enostavna, sama priprava vseh dokumentov in kompleta sprememb za tiskanje pa je bila kljub vsemu dokaj zamudna, zato smo se odločili, … Preberi več "Priročnika COMARC/A in COMARC/B v novi obliki"

Kulturni bazar 2020

Kulturnik, 21. februar 2020 ― Na letošnjem Kulturnem bazarju, največjem nacionalnem strokovnem usposabljanju na področju kulturno-umetnostne vzgoje, ki bo potekal 9. aprila 2020 v ljubljanskem Cankarjevem domu pod motom »Enaki v različnosti«, se predstavljata tudi Kulturnik.si, portal […] The post Kulturni bazar 2020 appeared first on Kulturnikov blog.

Kam so šli lutkarji?

Kulturnik, 21. februar 2020 ― V dneh okrog kulturnega praznika naši lutkarji razpenjajo mrežo v liniji Dunaj – Nürnberg – Edinburg. Peter Kus s predstavo Ponočnjaki hiti z grdoglasnimi inštrumenti-lutkami in fascinantnimi animacijami iz premiere […] The post Kam so šli lutkarji? appeared first on Kulturnikov blog.

Kultura na spletu

Kulturnik, 21. februar 2020 ― V središče Ljubljane, na Poljansko cesto 11, se je lanskega decembra naselila striparna Stripolis, projekt Zavoda Stripolis in njegovega spiritus movensa Izarja Lunačka. Pri Kulturniku čestitamo, ker smo tudi sami […] The post Kultura na spletu appeared first on Kulturnikov blog.

Filmski festivali

Kulturnik, 21. februar 2020 ― Med okrog 140 kulturnimi in umetniškimi festivali v Sloveniji je kar 20 filmskih, ki pokrivajo domala vsa interesna področja. Če pogledamo zgolj prvo polovico leta, […] The post Filmski festivali appeared first on Kulturnikov blog.

Vzpostavljanje normativne kontrole v sistemu COBISS.net

COBISS, 18. februar 2020 ― Normativna kontrola v knjižničnih in sorodnih sistemih je ena od metod normalizacije podatkov. Z normativnimi točkami dostopa, s katerimi enolično identificiramo entitete, ne dobimo le večje doslednosti podatkov, normativna kontrola omogoča tudi razvid odnosov do drugih oblik istega podatka, t. i. variantnih točk dostopa, ter relacije do sorodnih točk dostopa. S tem pa omogočimo boljšo identifikacijsko, … Preberi več "Vzpostavljanje normativne kontrole v sistemu COBISS.net"

Rastem z e-viri: uspešen projekt Goriške knjižnice

COBISS, 10. februar 2020 ― E-viri so del našega vsakdanjega življenja, tisti v knjižnicah pa sestavni del knjižnične zbirke. Splošne knjižnice veliko e-virov (predvsem tujih) naročamo, smo pa tudi same nosilke in soustvarjalke nekaterih odličnih e-virov in portalov. Pričujoči prispevek osvetljuje projekt Rastem z e-viri, ki je nastal v Goriški knjižnici in je namenjen spodbujanju uporabe kakovostnih e-virov, ki jih … Preberi več "Rastem z e-viri: uspešen projekt Goriške knjižnice"

Luka T. Zagoričnik: RADIOPOD

Kulturnik, 6. februar 2020 ― Pred leti sem za spletni glasbeni medij Odzven (takrat še kot zunanji sodelavec, danes sem tam urednik) v rubriki Mnenja priobčil mnenjski sestavek Odzven radia[1]. […] The post Luka T. Zagoričnik: RADIOPOD appeared first on Kulturnikov blog.
še novic