O nastanku zgradbe današnjega IZUM-a in nekaj malega o njeni vsebini

COBISS, 10. december 2021 ― Preden so se v začetku šestdesetih let 20. stoletja lotili gradnje Doma političnih organizacij[1] – pod tem imenom je bila namreč vodena dokumentacija za novogradnjo v vogalu Prešernove in Maistrove ulice – je približno na mestu načrtovane stavbe, a še bolj umaknjena od ulice, stala stara enonadstropnica trgovca Govediča. Pod njegovim imenom je bila Mariborčanom … Preberi več "O nastanku zgradbe današnjega IZUM-a in nekaj malega o njeni vsebini"

2. Plenarno srečanje ambasadorjev ohranjanja softverske dediščine

Računalniški muzej, 5. december 2021 ― UNESCO, Pariz, 30. november 2021 V Računalniškem muzeju hranimo obsežno zbirko programske opreme, ki šteje že več kot 1700 primerkov. V zadnjem času si intenzivno prizadevamo vzpostaviti čimbolj celovit arhiv softvera slovenskega izvora ter softvera, pomembnega za slovenski jezik v digitalnem svetu, saj tega sistematično ne počne nobena druga inštitucija. V tem okviru smo se … Continue reading 2. Plenarno srečanje ambasadorjev ohranjanja softverske dediščine

Celostna izkušnja stranke je pomembna tudi za IZUM

COBISS, 3. december 2021 ― V IZUM-u nenehno razvijamo in nadgrajujemo podporo uporabnikom. Skrbno spremljamo trende in osvajamo nove pristope, s katerimi se odzivamo na potrebe uporabnikov sistema COBISS. Med drugim uporabnikom svojih spletnih strani ponujamo storitev Pomoč v živo – klepet z zaposlenimi v Uporabniškem servisu, za katero uporabljamo orodje podjetja Zendesk. Zendesk je v začetku oktobra pripravil predstavitev … Preberi več "Celostna izkušnja stranke je pomembna tudi za IZUM"

Podpora IZUM – vse na enem mestu

COBISS, 30. november 2021 ― V letu 2019 smo na IZUM-u zaradi potrebe po učinkovitejši pomoči uporabnikom začeli uporabljati orodje Jira Service Desk, ki omogoča sistematično evidentiranje in slednje ter reševanje zahtev naših uporabnikov. Do konca oktobra 2021 smo prejeli skoraj že 36 tisoč zahtevkov po e-pošti ali telefonskih klicev. Julija 2021 smo podporo uporabnikom nadgradili s spletnim portalom Podpora … Preberi več "Podpora IZUM – vse na enem mestu"

Dan odprtih vrat HPC Vega 2021

COBISS, 12. november 2021 ― V Sloveniji so se ustanove in uporabniki superračunalnikov povezali v konzorcij SLING – Slovensko nacionalno superračunalniško omrežje, ki ga vodijo v okviru javnega zavoda Arnes. Na Arnesu so z desetimi partnerji v konzorciju SLING vzpostavili slovenski kompetenčni center za superračunalništvo, ki ga v okviru projekta evropskih nacionalnih kompetenčnih centrov EUROCC financira Skupno podjetje EuroHPC. SLING … Preberi več "Dan odprtih vrat HPC Vega 2021"

Nekaj besed ob predstavitvi članka dr. Alenke Šauperl o razvrščanju književnosti v SGC na srečanju Novosti v knjižničarstvu (NUK, 5. november 2021)

COBISS, 10. november 2021 ― Ker se po prispevku dr. Alenke Šauperl na predstavitvi novosti nismo imeli možnosti odzvati, smo se v uredništvu geslovnika SGC odločili, da tukaj izrazimo svoje mnenje. Analizo vsebine članka je predstavil nekdanji urednik geslovnika SGC Matjaž Zalokar v prispevku Odgovor na očitke o domnevno vprašljivem razvrščanju književnosti oz. del o književnikih v Splošnem geslovniku COBISS.SI … Preberi več "Nekaj besed ob predstavitvi članka dr. Alenke Šauperl o razvrščanju književnosti v SGC na srečanju Novosti v knjižničarstvu (NUK, 5. november 2021)"
še novic