Delovni prostori arhitektov: Studio AKKA

OUTSIDER, 7. maj 2020 ― Krajinski arhitekti iz Studia AKKA so se pred kratkim preselili, torej, šli »na svoje« v nove, svetle prostore s pogledom na park. Prej so si namreč prostore kar tri leta delili z arhitekturno pisarno Abiro, vendar je prostora obojim primanjkovalo. Od leta 2006 se je studio sicer selil že štirikrat – zdaj upajo, da so… The post Delovni prostori arhitektov: Studio AKKA appeared first on OUTSIDER.

studio abiro: Razvojni center Gen-I

OUTSIDER, 7. maj 2020 ― Nekaj slovenskih birojev smo povprašali, kateri je tisti njihov neuresničen projekt, ki bi bil po njihovem mnenju ključen za bolj trajnostno družbo prihodnosti. Arhitekti iz studia abiro so izbrali natečajni predlog za Razvojni center prihodnosti energetske družbe Gen-I. studio abiro: “Izbrali smo naš prvi natečajni predlog za natečaj za Razvojni center prihodnosti energetske družbe Gen-I.… The post studio abiro: Razvojni center Gen-I appeared first on OUTSIDER.

Nina Štajner: Dramatično modernistično stanovanje

OUTSIDER, 5. maj 2020 ― Stanovanje mladega para v najvišjem nadstropju ene izmed ljubljanskih stolpnic je prenovila arhitektka Nina Štajner. Aktiven mlad par si je želel stanovanje opremiti po svoji meri ter v interier vključiti veliko zanimivih detajlov, ki bi pripovedovali o njunih doživetjih in značajih. Rezultat prenove je tako stanovanje, ki je vse prej kot dolgočasno – prev na… The post Nina Štajner: Dramatično modernistično stanovanje appeared first on OUTSIDER.

Miloš Kosec: Dokumenti barbarizma

OUTSIDER, 4. maj 2020 ― Vabim vas na popotovanje po Bežigrajskem športnem parku. Zaenkrat gre na srečo samo za virtualno popotovanje. Vendar pa časa zmanjkuje – če se ne zganemo, bomo čez nekaj let imeli priložnost, da bomo lahko tako kot stari Rimljani v živo objokovali dekadenco, ki bo nastala na ruševinah bolj slavne preteklosti. Pred desetimi dnevi je bila… The post Miloš Kosec: Dokumenti barbarizma appeared first on OUTSIDER.

Raziskava o rabi zelenih površin: prispevajte glas za kakovostno urejanje

Inštitut za politike prostora, 4. maj 2020 ― Čas epidemije je povsod po svetu zelo očitno izpostavil pomen zelenih površin za zdravje in dobro počutje prebivalcev. Ljudje se zadnje tedne množično sprehajajo in uporabljajo tudi sicer osamljene in bolj oddaljene zelene površine. Po mnenju tistih, ki se ukvarjajo z načrtovanjem in upravljanjem zelenih površin, je ta unikaten zgodovinski čas primeren za to, da se... The post Raziskava o rabi zelenih površin: prispevajte glas za kakovostno urejanje appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.

Delovni prostori arhitektov: BAAM arhitekti

OUTSIDER, 4. maj 2020 ― Za vrati enega izmed coworking prostorov na Tobačni v Ljubljani se skrivajo BAAM arhitekti, mlad kolektiv treh arhitektov, ki si je z nekaj odličnimi projekti že ustvaril ime v slovenskem arhitekturnem prostoru. Pa vendar njihovi začetki niso bili tako svetli – Blaž Jamšek, Matej Peneš in Andrej Zonta so najprej namreč delali v kleti nekdanjega… The post Delovni prostori arhitektov: BAAM arhitekti appeared first on OUTSIDER.

Matevž Granda: Ravnikar in vila blok

OUTSIDER, 2. maj 2020 ― Pred kratkim smo objavili prispevek o neuresničenem natečajnem projektu Arhitektov Počivašek Petranovič za večstanovanjski objekt na Erjavčevi v Ljubljani. Ta prispevek me je spodbudil, da kljub enoletni distanci, zapišem pomisleke glede urbanističnih podlog natečaja, ki so po mojem mnenju slabe, kvarijo Ravnikarjevo monumentalno os Trga republike in kažejo na sistemsko nedelovanje urbanizma. Skoraj že pozabljeno dejstvo… The post Matevž Granda: Ravnikar in vila blok appeared first on OUTSIDER.

Arhitekti Počivašek Petranovič: Erjavčeva

OUTSIDER, 1. maj 2020 ― Nekaj slovenskih birojev smo povprašali, kateri je tisti njihov neuresničen projekt, ki bi bil po njihovem mnenju ključen za bolj trajnostno družbo prihodnosti. Arhitekti iz pisarne Arhitekti Počivašek Petranovič so izbrali projekt Erjavčeva. Gre za večstanovanjski objekt v središču Ljubljane, ki predstavlja razmislek o načelih kakovostnega bivanja v mestu. Hkrati pa bi objekt na smiseln… The post Arhitekti Počivašek Petranovič: Erjavčeva appeared first on OUTSIDER.

Nejc Pohar: Popu čast in oblast

OUTSIDER, 1. maj 2020 ― Če hočemo razumeti čase, v katerih živimo, velja poslušati pop. Če gre verjeti številkam ogledov novodobnih komunikacijskih kanalov, družbene moči danes nimajo ne politika ne šport ne umetnost, filozofija in znanost, ampak punce, ki pojejo – o delu. Fifth Harmony s pesmijo z naslovom Work from Home na platformi Youtube, sodobnem okencu v svet, dosega… The post Nejc Pohar: Popu čast in oblast appeared first on OUTSIDER.

Začenja se teden drugačnih sprehodov Jane’s Walk!

Inštitut za politike prostora, 1. maj 2020 ― Tudi sprehodi Jane’s Walk, poimenovani po legendarni ameriški urbani aktivistki in teoretičarki Jane Jacobs, so letos drugačni. V mnogih mestih po vsem svetu bi se morali ta konec tedna odvijati sprehodi, ki spodbujajo aktivno vključevanje prebivalcev v urejanje bivalnega okolja. A na poziv koordinatorske organizacije iz Kanade bodo tokratni sprehodi povsod zgolj virtualni, pospremil pa... The post Začenja se teden drugačnih sprehodov Jane’s Walk! appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.
še novic