[Napovedujemo] Seminar Načrtujmo skupaj zdravo mesto

Inštitut za politike prostora, 21. julij 2022 ― Spoznajte koncept zdravega mesta in posebnosti načrtovanja zdravju prijaznega okolja na kratkem seminarju. Prostorski načrtovalci smo pomembna vez med vidiki in akterji v urejanju prostora, v procesih načrtovanja lahko z različnimi metodami krepimo glas javnih interesov in možnosti za njihovo uresničevanje. Vsak dan bolj je očitno, kako zelo je javno zdravje povezano s stanjem prostora,... The post [Napovedujemo] Seminar Načrtujmo skupaj zdravo mesto appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.

Ko baterijski sesalnik postane vaš družinski član!

Revija Hiše, 13. julij 2022 ― Prijatelje lahko izbiraš, družine ne, pravijo. A ni vedno in nujno tako. Morda je včasih ta rek veljal, danes pa se pravila (tudi z razvojem tehnologije, ki nam lajša vsakdanja opravila) pogosto spreminjajo – na bolje. Kljub temu, da je družina samo ena, pravi prijatelji, tisti redki in najboljši, pogosto postanejo del družine. Imate Beri dalje →

Modrost gradnje iz roda v rod

Dnevnik, 13. julij 2022 ― V Veliki sprejemni dvorani Cankarjevega doma so v ponedeljek odprli razstavo Japonske fundacije Grajeno okolje: Alternativni vodnik po Japonskem. Velika potujoča arhitekturna razstava bo na ogled bo do 21. avgusta.

Na Rudarski cesti v Velenju bo več ljudi, če bo načrtovana po meri – ljudi!

Inštitut za politike prostora, 1. julij 2022 ― Kako je potekal preizkus drugačne prometne ureditve na Rudarski cesti v Velenju in kakšne rezultate je prinesel Na povabilo IPoP – Inštituta za politike prostora k preizkusu nove prometne ureditve s poudarkom na izboljšanju pogojev za hojo in kolesarjenje se je med 11 občinami odzvala tudi Mestna občina Velenje. Občina je zavzeta za uvajanje ukrepov... The post Na Rudarski cesti v Velenju bo več ljudi, če bo načrtovana po meri – ljudi! appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.

Zaključek projekta Orodja za učenje – orodja za trajnostni razvoj

Inštitut za politike prostora, 28. junij 2022 ― Prizadevanja za trajnostni razvoj, to je za dolgoročno, medgeneracijsko, medsektorsko in čezmejno odgovoren odnos do okolja, narave in družbe, so po svoje že stara, hkrati pa vse bolj aktualna. Združeni narodi so opismenjevanju za trajnostni razvoj posvetili desetletje med letoma 2005 -2014 (UN DESD). Evropska komisija ZN za Evropo (UNECE) je svojo regionalno Strategijo izobraževanja... The post Zaključek projekta Orodja za učenje – orodja za trajnostni razvoj appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.

Predstavitev priročnika Orodja za učenje – orodja za trajnostni razvoj

Inštitut za politike prostora, 24. junij 2022 ― V sredo 22. junija smo zainteresiranim učiteljem in mladinskim delavcem kratko predstavili glavni rezultat projekta “Tools for Learning – Tools for Sustainable Development“,  v katerem smo v okviru programa ERASMUS+ preteklo leto sodelovali z organizacijama: Zelena Istra (Hrvaška) in Legambiente Lombardia Onlus (Italija), to je “Priročnik Orodja za učenje – orodja za trajnostni razvoj“. V... The post Predstavitev priročnika Orodja za učenje – orodja za trajnostni razvoj appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.

Novi pogledi na mojstra

Dnevnik, 23. junij 2022 ― Razstava o našem največjem arhitektu z naslovom: Plečnik: metropola, kraj vrt, ki so jo sinoči odprli v Mestnem muzeju Ljubljana, je kronski dogodek praznovanja 150. obletnice njegovega rojstva, in bo na ogled do 12. februarja; na njej je tudi nekaj

Peto srečanje partnerjev Pobude za prenos dobre prakse v Razkrižju in Radencih

Inštitut za politike prostora, 21. junij 2022 ― V sredo in četrtek, 8. in 9. junija 2022, je potekalo peto srečanje partnerjev Pobude za prenos dobre prakse. Prvi dan je srečanje potekalo v Razkrižju, ki bo že tako tesno povezano skupnost občanov v okviru društev in interesnih skupin kmalu še tesneje povezalo z ustanovitvijo mestne dnevne sobe. Partnerji so srečanje zaključili v Radencih,... The post Peto srečanje partnerjev Pobude za prenos dobre prakse v Razkrižju in Radencih appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.

Katja Godeša: »Želim si, da bi se imeli možnost večkrat predstaviti kot le ljudje, ki si želimo najboljše za svoj kraj.«

Inštitut za politike prostora, 20. junij 2022 ― Katja Godeša z Občine Kočevje je v debati pred leti dejala: »Na občini pa res nikoli ne bi delala.« Ker pa rek, da se zarečenega kruha največ poje, ni zaman, komunikologinja po izobrazbi od leta 2017 kot višja svetovalka za komuniciranje v največji slovenski občini skrbi, da komunikacija med Občino in prebivalci teče kar se... The post Katja Godeša: »Želim si, da bi se imeli možnost večkrat predstaviti kot le ljudje, ki si želimo najboljše za svoj kraj.« appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.

Bojan Mrežar: Hiša Polica

OUTSIDER, 17. junij 2022 ― Planotasti značaj sveta nad Grosupljem ponuja razlago za poimenovanje vasi, ki se razteza med njegovimi polji in gozdovi, prav tako pa daje ime novi družinski hiši na severnem robu te pokrajinske police. V občutljivi kontekst podeželske krajine nad gozdnato brežino, ki se strmo spušča proti Velikemu potoku, je arhitekt Bojan Mrežar postavil novogradnjo, ki v […]

Priročnik za učenje za trajnostni razvoj – vabilo na predstavitev

Inštitut za politike prostora, 17. junij 2022 ― Delate z mladimi v šoli ali v prostem času? Vas zanima učenje za trajnostni razvoj?   Vabljeni na kratko spletno predstavitev priročnika “Orodja za učenje – orodja za trajnostni razvoj“.   22. junija 2022 ob 14.00 na platformi Zoom. Prijave iz organizacijskih razlogov zbiramo tukaj: https://forms.gle/FCjAC9Uwz7ug1b3Z6   Urbani sprehod, škatla za izmenjavo stvari in simulacija... The post Priročnik za učenje za trajnostni razvoj – vabilo na predstavitev appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.

Pogled in dotik: Plečnik v Slovenskem etnografskem muzeju

OUTSIDER, 16. junij 2022 ― Ob 150-letnici rojstva najbolj univerzalnega med mojstri slovenske arhitekture se Plečnik zdi bolj prisoten, aktualen in priljubljen kot kadarkoli, vsaj če sodimo po številu dogodkov in razstav njemu na čast (in ne po stanju tistih del, ki niso imela sreče z upraviteljem ali uvrstitvijo na Unescov seznam). V obletnico se vključujejo praktično vse institucije, ki […]
še novic