Celjski hokej: 70 let bojev za uspeh

Celjski hokej: 70 let bojev za uspeh

Zgodovinski arhiv Celje (ZAC), 16. april 2018 ― V založništvu Zgodovinskega arhiva Celje in Hokejskega kluba ECE Celje je izšla nova knjiga Celjski hokej: 70 let bojev za uspeh. Bogato slikovno opremljena publikacija avtorja dr. Boruta Batagelja bo prvič predstavljena v okviru slavljenja klubove sedemdesetletnice, v torek, 17. aprila 2018, ob 19. uri, v celjskem Mestnem kinu Metropol. Hokejske zgodbe iz celjskega mestnega […]

Varovanje dokumentarnega in arhivskega gradiva pri izvajalcih vzgoje in izobraževanja

Zgodovinski arhiv Celje (ZAC), 16. april 2018 ― V okviru Medarhivske strokovne komisije za področje vzgoje in izobraževanje je izšla spletna publikacija Varovanje dokumentarnega in arhivskega gradiva pri izvajalcih vzgoje in izobraževanja. Publikacija, ki je prostem brezplačnem dostopu, je namenjena predvsem vsem tistim, ki se ukvarjajo z upravljanjem gradiva v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja in služi lahko tudi kot gradivo pri pripavi […]

Knjižnica kot nosilka bralne kulture

Kamra.si, 16. april 2018 ― Društvo bibliotekarjev Maribor in Zveza kulturnih društev Maribor vabita v sredo, 18. aprila 2018, ob 17. uri v Glazerjevo dvorano UKM na okroglo mizo Knjižnica kot nosilka bralne kulture (ob predlogu Nacionalne strategije za razvoj bralne pismenosti). Sodelovali bodo: dr. Sabina Fras Popovič: Proaktivna knjižnica: gibalo napredka življenja posameznika in družbe mag. Nina Hriberšek Vuk: Družba za branje slovenskih bukvic v Lembahi in začetki ljudskega knjižničarstva na Spodnjem Štajerskem dr. Fanika Krajnc Vrečko: Farne knjižnice in limbuška čitalnica kot »gojišče bralne kulture« na začetku 19. stoletja mag. Franci Pivec: Usoda domačih knjižnic v digitalni dobi Okroglo mizo bo povezovala mag. Majda Potrata. Veselimo se srečanja z vami!

Zofka Kveder - prva slovenska klasikinja

Kamra.si, 13. april 2018 ― Zveza kulturnih društev Maribor vabi v ponedeljek, 16. aprila 2018, ob 17. uri v Glazerjevo dvorano UKM na Spominjanja ob sto štiridesetletnici rojstva Zofke Kveder. O Zofki Kveder (1878-1926), prvi slovenski poklicni pisateljici, urednici, publicistki, prevajalki in dejavni feministki bo spregovorila urednica njenega Zbranega dela dr. Katja Mihurko Poniž. Z njo se bo pogovarjala mag. Majda Potrata. Veselimo se srečanja z vami!

Predavanje Stiki - Nepal

Kamra.si, 13. april 2018 ― Pokrajinski muzej Ptuj – Ormož vabi na predavanje Sandija Kelneriča Stiki – Nepal, ki bo v četrtek, 19. 4. 2018, ob 18. uri, v Miheličevi galeriji na Ptuju. Avtor je fotografije in filme posnel med svojimi obiski Nepala med letoma 2000 in 2015. Razkril nam bo del svojih doživetij – srečevanj znanega in neznanega, stikov z drugačnim okoljem in ljudmi, naravo in kulturo bivanja – ki so se trajno vtisnili v njegovo zavest. Vljudno vabljeni!
Veselo na dan železničarjev

Veselo na dan železničarjev

Fototeka MNZS, 13. april 2018 ― V socializmu so železarje očitno slavili kot napol bogove. 15. aprila so imeli svoj praznik, na ta dan pa so potekali številni zabavni, kulturni, kulinarični in drugi dogodki. Ljubljanski Dnevnik je leta 1968 na dan železničarjev poročal, da se je v Ljubljani zgodila tudi komemoracija pred spomenikom železničarjev na Zaloški cesti, kjer se je za 48. obletnico prve stavke v Jugoslaviji, ki so jo...

Klepet v knjižnici

Kamra.si, 12. april 2018 ― DPD Svoboda Kidričevo vas v petek, 20. aprila 2018, ob 18. uri vabi v knjižnico DPD Svoboda Kidričevo na klepet z naslovom Naših 70 let, kjer bodo kulturni zanesenjaki obujali spomine na kulturno življenje v Kidričevem in na delovanje društva. Klepet v knjižnici je ena od prireditev, ki jih društvo pripravlja ob praznovanju svoje 70-letnice.  Vljudno vabljeni!

12. Goriški dnevi knjige

Kamra.si, 12. april 2018 ― V Goriški knjižnici Franceta Bevka Nova Gorica prirejamo med 16. in 23. aprilom 2018 Goriške dneve knjige, dvanajste po vrsti. Z njimi obeležujemo mednarodni dan knjige, ki ga praznujemo 23. aprila. Bogat program smo oblikovali s številnimi sodelujočimi.
še novic