Mednarodni predavatelji v oktobru

Fakulteta za dizajn, 9. oktober 2020 ― Fakulteta za dizajn v mesecu oktobru 2020 gosti tuje predavatelje: Lynne Elvins (1.letnik VK, NO, TO, vsi letniki DM) s predavanji na temo Design Thinking: ”Design thinking” je kreativna metoda za hitro spreminjanje idej v uporabniško usmerjene prototipe. Uporabljajo jo tako podjetje kot posamični oblikovalci. Lynne Elvins, design manager, bo v predavanju razložila postopek, od […] The post Mednarodni predavatelji v oktobru appeared first on Fakulteta za dizajn.
(Pra) stol 6. Mednarodni Natečaj Industrijskega Oblikovanja Festival lesa

(Pra) stol 6. Mednarodni Natečaj Industrijskega Oblikovanja Festival lesa

Fakulteta za dizajn, 9. oktober 2020 ― Tudi letos  poteka v Kočevju Festival lesa v času od  8. in 13. Oktobra  2020. V ta namen je bil razpisan  6. Mednarodni Natečaj Industrijskega Oblikovanja  (Pra)stol. Strokovna komisija je izbrala tri oblikovalske rešitve. Zmagovalec je študent Fakultete za dizajn, 3. letnika Notranje opreme Amadej Bezovšek. Amadej Bezovšek avtor zmagovalnega stola PRAMOD Chair je zapisal takole: »Stol je zasnovan […] The post (Pra) stol 6. Mednarodni Natečaj Industrijskega Oblikovanja Festival lesa appeared first on Fakulteta za dizajn.

Arhitektri: Lopud 1483

OUTSIDER, 8. oktober 2020 ― Prenova utrdbe in samostana iz 15. stoletja na Elafitskih otokih je delo hrvaške arhitekturne pisarne Arhitektri. Kompleks frančiškanskega samostana in utrdbe je nekdaj dominiral zalivu na otoku Lopud, pred prenovo pa je bil že v ruševinskem stanju in zlagoma ga je preraščalo rastlinje. Proces revitalizacije je bil dolg in izčrpen, pojasnijo arhitekti, saj je v… The post Arhitektri: Lopud 1483 appeared first on OUTSIDER.

Arrea: Delna prenova notranjosti upravne stavbe Zavarovalnice Triglav

OUTSIDER, 7. oktober 2020 ― Nedavno je bila zaključena prva faza prenove upravne stavbe Zavarovalnice Triglav, za katero so načrte v sodelovanju z ZVKDS pripravili v arhitekturnem biroju Arrea. Zavarovalniška stavba na vogalu stavbnega kareja nasproti ljubljanskega kolodvora je ena prvih Plečnikovih pomembnejših zgradb; njena gradnja se je končala leta 1930. Stavba je bila zasnovana kot poslovna in stanovanjska palača,… The post Arrea: Delna prenova notranjosti upravne stavbe Zavarovalnice Triglav appeared first on OUTSIDER.

OBVESTILO – COVID 19, SMERNICE

Fakulteta za dizajn, 6. oktober 2020 ― OBVEŠČAMO VAS, DA SO BILE VČERAJ, 4. 10. 2020 OBJAVLJANE POSODOBLJENE SMERNICE. BISTVENA RAZLIKA OD PREJŠNJIH SMERNIC JE, DA MORAJO ŠTUDENTI/-TKE MASKE UPORABLJATI TUDI ZNOTRAJ PREDAVALNIC. PROSIMO, DA PRAVILA SPOŠTUJETE. REVIZIJA SMERNIC JE DOSTOPNA: TUKAJ The post OBVESTILO – COVID 19, SMERNICE appeared first on Fakulteta za dizajn.
World Habitat Day 2020

World Habitat Day 2020

Fakulteta za dizajn, 5. oktober 2020 ― URBAN4FURNITURE at World habitat day – opening of exhibition URBAN4FURNITURE , authors : Prof.Nada Rozmanec Maticic , assis.prof.Tamara Hajdu, assis. Prof. Karin Kosak Arzensek – gallery KAR=IN     The post World Habitat Day 2020 appeared first on Fakulteta za dizajn.

Nagovor dekanje Fakultete za dizajn

Fakulteta za dizajn, 2. oktober 2020 ― Dragi študentje Fakultete za dizajn, ob začetku novega akademskega leta, ki je letos zaznamovan z nepredvidljivostjo v načinu izvajanja študijskega programa zaradi poteka COVID_19, vam želim, da kljub vsemu v nov semester stopite suvereno in radovedno, da razvijete svoj kreativni potencial in presežete pričakovano. Skupaj bomo našli način, da bo tudi to leto učni program […] The post Nagovor dekanje Fakultete za dizajn appeared first on Fakulteta za dizajn.

Nina Štajner: Šik urbano stanovanje

OUTSIDER, 2. oktober 2020 ― Naročnica tega stanovanja je ‘povratnica’ – z arhitektko Nino Štajner je sodelovala že pred leti ob prenovi prvega, manjšega stanovanja v središču Ljubljane. Novo stanovanje je večje in v njem je prostora še za partnerja in družino, ki sta jo ustvarila v tem času. Družina veliko časa preživi v tujini, zato stanovanje ni ves čas… The post Nina Štajner: Šik urbano stanovanje appeared first on OUTSIDER.

Letos na spletu

Ljubljana Mini Maker Faire, 1. oktober 2020 ― Letošnji Maker Faire Ljubljana poteka kar čez celotno leto. Predstavljali vam bomo zanimive Maker-je in organizirali več aktualnih okroglih miz. Vse podrobnosti o letošnjem dogajanju najdete na spletni strani online izvedbe Maker Faire dogodka. Covideo video posnetke lahko spremljate na našem Youtube kanalu. Če bi se tudi sami želeli predstaviti z video prispevkom, prosimo izpolnite […] The post Letos na spletu appeared first on Ljubljana Maker Faire.

Ponovno najdeni Grad Turjak

OUTSIDER, 1. oktober 2020 ― Ko sem še v študentskih letih nekega popoldneva brskal po knjižnih hrbtih Trubarjevega antikvariata, mi je na uho prišel zanimiv pogovor med legendarno vodjo te častitljive bibliofilske ustanove Stanko Golob in starejšim gospodom, katerega ime mi bo za vedno ostalo neznano. Med pregledovanjem starih knjig je gotovo naletel na brošuro o gradu Turjak, saj so… The post Ponovno najdeni Grad Turjak appeared first on OUTSIDER.
še novic