Zavod KNOF: Trajnostna krožnost oblikovanja

OUTSIDER, 9. april 2021 ― V skrbi za okolje in ob globalnih podnebnih spremembah se kot družba odzivamo na različne načine ter nekatere navade in dejanja postopoma prepoznavamo kot okolju škodljive. Poceni pohištvo, ki se s svojim oblikovanjem odziva na najnovejše trende, je že dolgo vodilno v prodaji. Na to vplivajo različni dejavniki. Oprema stanovanja se z naraščajočo mobilnostjo in… The post Zavod KNOF: Trajnostna krožnost oblikovanja appeared first on OUTSIDER.

Miloš Kosec: Zoom strahovi

OUTSIDER, 9. april 2021 ― Grozljivka z naslovom Gostitelj (Host, 2020) bi pred desetletji verjetno napovedovala body horror v stilu Davida Cronenberga, ali pa vsaj kakšno zombijevsko parado. No, leta 2021 nas preganjajo drugačni strahovi, mnogo bolj realni in obenem mnogo bolj virtualni, kot so zombiji, implanti in izvenzemeljski paraziti. Premisa grozljivke Gostitelj je njen najboljši del. Gre namreč za… The post Miloš Kosec: Zoom strahovi appeared first on OUTSIDER.

Estonija ponuja štipendije za profesorje in raziskovalce, za poletne šole ter študente v 2021-2022

Fakulteta za dizajn, 8. april 2021 ― Estonija ponuja štipendije za profesorje in raziskovalce, za poletne šole ter študente v 2021-2022. Več informacij lahko najdete na: Estonian National Scholarship program. Estonian National Scholarship offer for the academic […] The post Estonija ponuja štipendije za profesorje in raziskovalce, za poletne šole ter študente v 2021-2022 appeared first on Fakulteta za dizajn.

Prostor prizemljitve

OUTSIDER, 8. april 2021 ― Jezero Chapala v Mehiki. V naselju enodružinskih hiš takšna malo drugačna. Iz zemlje in stekla. Polna in prazna. S svojo materialnostjo odslikuje okolico: rdečkasto mehiško prst in gladko jezersko gladino. Oblikovali so jo v studiu arhitektke Tatiane Bilbao. Naročniki so želeli preprosto, vernakularno hišo za preživljanje poletnih oddihov. Tlorisna zasnova je razčlenjena v posamezne volumne,… The post Prostor prizemljitve appeared first on OUTSIDER.

Živa Pečenko: Ko krajina postane nekrajina

OUTSIDER, 6. april 2021 ― Ker nedavni predlog o spremembah prostorske zakonodaje izključuje ugotovitve projekta o krajinski politiki, bi rada tokrat najprej osvetlila, zakaj krajinsko politiko v resnici potrebujemo, in jo nato na kratko predstavila. V zadnjih tridesetih letih se je v slovenski krajini pripetilo veliko sprememb, pogosto žal sprememb na slabše. Prostorski antropolog Marc Augé v knjigi Nekraji –… The post Živa Pečenko: Ko krajina postane nekrajina appeared first on OUTSIDER.

Marasovic arhitekti: Stanovanje V2

OUTSIDER, 2. april 2021 ― Staro mestno jedro Kopra polnijo zgodovinske stavbe, ki pričajo o dolgoletnem razvoju mesta. Pročelja, še posebno tista, ki so zaznamovana z beneško gotiko in romanskim slogom, s harmoničnim kanonom značilnih okenskih odprtin v mimoidočem vzbudijo radovedno misel o preteklosti. Ta pogosto seže prek meja zidu, vidnega z ulice. Taktilna združitev prisotne zgodovine in ideje sodobnega… The post Marasovic arhitekti: Stanovanje V2 appeared first on OUTSIDER.

NATEČAJ VABLJENI MLADI 2021

Fakulteta za dizajn, 2. april 2021 ― Rok prijave: 20. april 2021 Z natečajem Vabljeni mladi 2021 in nagrado Primavera, poimenovano po mojstrovini slikarja Sandra Botticellija, alegorijo mladosti, Društvo likovnih umetnikov Maribor vabi mlade vizualne umetnike, stare […] The post NATEČAJ VABLJENI MLADI 2021 appeared first on Fakulteta za dizajn.

MEDNARODNA NAGRADA “LONDON INTERNATIONAL CREATIVE COMPETITION”

Fakulteta za dizajn, 2. april 2021 ― Študenti FD so prejeli mednarodno nagrado in uvrstitev med finaliste: Tina Štefančič za Intertwined in Damir Černec ter Jakob Vrečko za Vertical City. Finalisti: https://licc.uk/winners/index.php?comp_name=LICC%202020 Damir Černec & Jakob Vrečko: […] The post MEDNARODNA NAGRADA “LONDON INTERNATIONAL CREATIVE COMPETITION” appeared first on Fakulteta za dizajn.

OBLIKOVALSKI IZZIV ZA ŠTUDENTE FAKULTETE ZA DIZAJN »MAJICA Z DVEMA ŽIVLJENJEMA«

Fakulteta za dizajn, 2. april 2021 ― Ker se zavedamo problematike potrošnje in odpadkov oblačil, se bo Fakulteta za dizajn, pridružena članica Univerze na Primorskem, pridružila prvi slovenski akciji Dan v rabljenih oblačilih. Akcija bo potekala v […] The post OBLIKOVALSKI IZZIV ZA ŠTUDENTE FAKULTETE ZA DIZAJN »MAJICA Z DVEMA ŽIVLJENJEMA« appeared first on Fakulteta za dizajn.
še novic