ANINA DVIŽNICA pluje dalje!

Ana Monro, 4. maj 2021 ― ”Krmilo” Anine dvižnice je v torek, 4. maja, prevzel kapitan Gadi! Celotna posadka je ”odplula” na odprto, v čudovit sončen dan, in nabirala energijo z opazovanjem ter objemanjem dreves. Priklopite se na SIMS in migajte z nami vsak torek ob 10.00 tudi vi!   VEČ INFORMACIJ The post ANINA DVIŽNICA pluje dalje! appeared first on Ana Monro.

Stara mestna elektrarna odpira vrata s tremi dogodki

SiGledal Novice, 4. maj 2021 ― S strnjenim dogajanjem popoldan vrata odpira Stara mestna elektrarna. Od 18. ure bo potekal spletni dogodek Glasovi Petre Tejnorove in Sodje Lotker, od 19. ure si bo mogoče ogledati avdio-vizualno instalacijo Arhiv samozadostnosti Tery Žeželj in Ivane Vogrinc Vidali, ob 20. uri pa predstavo TRANS-Plant Luke Martina Škofa in Nike Švab.

IMPROKLUZIJA: Raziskovanje čustev in čutenja po metodi impro gledališča

Zlata paličica, 4. maj 2021 ― V živo, 29. 1.  2022, 10:00 – 18:00, Ljubljana Na praktični delavnici se bodo udeleženke_ci preko metodologije improvizacijskega gledališča preizkusili_e v različnih igrah, skozi katere bodo bolje spoznali_e manifestacije različnih čustev in njihovo uprizarjanje. Spoznali_e se bodo z različnimi načini, kako drugi_e kažejo in berejo različna čustva ter reflektirali_e svoj lasten čustven proces v različnih […] The post IMPROKLUZIJA: Raziskovanje čustev in čutenja po metodi impro gledališča appeared first on Zlata paličica.

Premiera: CIRKUS KORONA (8.5.)!

Ana Monro, 3. maj 2021 ― V soboto, 8. maja ob 18.00, popotovanje po dvoriščih stanovanjskih sosesk začenja Cirkus Korona, naša nova atraktivna interaktivna predstava, ki si jo boste lahko v neposrednem spletnem prenosu ogledali na kanalu SIMS. VSE INFORMACIJE   Foto: Luka Dakskobler     The post Premiera: CIRKUS KORONA (8.5.)! appeared first on Ana Monro.

Pismo igralcu Borisu Ostanu

SiGledal Novice, 3. maj 2021 ― Gledalci, ki pogrešajo gledališče v živo, pišejo gledališkim ustvarjalcem, kako doživljajo prekinitev živega stika, in obljubljajo, da se bodo po koncu epidemije vrnili v dvorane. – Maja Drolec: "V čast mi je, da Vam lahko pišem, saj sem le Vaša zvesta občudovalka, zvesta obiskovalka Mestnega gledališča ljubljanskega." – Napišite pismo svojemu igralcu tudi vi in ga pošljite na sigledal@gmail.com.

Zapisi iz brloga: Alja Predan

SiGledal Novice, 2. maj 2021 ― Med zaprtjem gledališč zaradi ukrepov za zajezitev koronavirusa je gledališkim ustvarjalcem odvzet stik z gledalci. Kdaj bodo igralci lahko spet stopili pred publiko? Kakšen je ta čas za gledališke ustvarjalce? – Alja Predan: "Dajmo se borit za živo gledališče!"

Proti zlorabi moči

SiGledal Novice, 1. maj 2021 ― Danes po vsem svetu praznujemo praznik dela, praznujemo vse socialne in gospodarske dosežke delavskega gibanja ter solidarnost, obenem pa je 1. maj vedno tudi priložnost, da še posebej opozorimo in se kot družba zavemo kratenja težko pridobljenih pravic ter vseh z delom povezanih negotovosti, nestabilnosti, nestalnosti in zlorab. Da so tudi gledališča dolžna poskrbeti za varno delovno okolje, se zavedajo v Združenju nemških gledališč (Deutscher Bühnenverein), kjer so leta 2018 v sodelovanju z nemškimi gledališči pripravili in sprejeli kodeks vedenja, katerega namen je preprečevanje spolnega nasilja in zlorabe moči.
Iz naših zbirk – Alja Tkačev (1934–1991) – igralka s svinčnikom

Iz naših zbirk – Alja Tkačev (1934–1991) – igralka s svinčnikom

SLOGI, 1. maj 2021 ― Predstavljamo vam zbirke SLOGI – Gledališkega muzeja. Maja 2021 se posvečamo igralki s svinčnikom Alji Tkačev. Alja Tkačev (1934–1991) se je v zgodovino slovenskega gledališča in filma vpisala kot markantni igralski original, kot interpretka z visoko govorno kulturo, kot pesnica in lutkarica, prevajalka in avtorica dramskih iger. Bila je ena prvih izstopajočih igralk Mladinskega gledališča […] The post Iz naših zbirk – Alja Tkačev (1934–1991) – igralka s svinčnikom appeared first on SLOGI.
Čigava dežela?

Čigava dežela?

Radio Študent, 30. april 2021 ― V preteklem letu je bil cel svet izpostavljen preizkušnji naše človečnosti. Kdo smo in kam gremo? Kako gradimo odnos do sebe, drug do drugega in do vsega, kar nas definira? Kaj leži onkraj nacije, države, človeštva? To je nekaj vprašanj, na katera je v predstavi Jubilej poskušal odgovoriti En drag ansambel.

Spletni Festival Drame SNG Maribor

SiGledal Novice, 30. april 2021 ― Drama Slovenskega narodnega gledališča Maribor bo od petka, 7., do nedelje, 16. maja 2021, na spletu ponudila zgoščen pregled izbranih uprizoritev zadnjih sezon, ki bodo namenjene tudi tujemu občinstvu. V okviru Festivala Drame SNG Maribor se bo v desetih dneh zvrstilo osem izbranih uprizoritev, k ogledu pa niso vabljeni le ljubitelji gledališča v Sloveniji, pač pa tudi širom po svetu, predvsem selektorji odmevnih mednarodnih gledaliških festivalov, saj bodo vse uprizoritve opremljene z angleškimi prevodi.
SSG ODPIRA VRATA – najprej za najmlajše!

SSG ODPIRA VRATA – najprej za najmlajše!

SSG Trst, 30. april 2021 ― SLOVENSKO STALNO GLEDALIŠČE ODPIRA VRATA Z DRUŽINSKIM ABONMAJEM v soboto, 8. maja ob 17.00 v veliki dvorani   Otroci bodo prvi gledalci, ki bodo po dolgem zaprtju vstopili v veliko dvorano Slovenskega stalnega gledališča. Ponovni zagon dejavnosti bo v znamenju Družinskega abonmaja s predstavo Medved z miško na rami. V soboto, 8. maja ob 17.uri bo ponovno zaživela prisrčna […]
Spletni Festival Drame SNG Maribor

Spletni Festival Drame SNG Maribor

SNG Maribor, 30. april 2021 ― Drama Slovenskega narodnega gledališča Maribor bo od petka, 7., do nedelje, 16. maja 2021, na spletu ponudila zgoščen pregled izbranih uprizoritev zadnjih sezon, ki bodo namenjene tudi tujemu občinstvu. V okviru Festivala Drame SNG Maribor se bo v desetih dneh zvrstilo osem izbranih uprizoritev, k ogledu pa niso vabljeni le ljubitelji gledališča v Sloveniji, pač pa tudi širom po svetu, predvsem selektorji odmevnih mednarodnih gledaliških festivalov, saj bodo vse uprizoritve opremljene z angleškimi prevodi.

Mija Kramar bere sodobno slovensko dramo

SiGledal Novice, 30. april 2021 ― Mija Kramar že dve desetletji išče odgovor na vprašanje, kdo je, komu pripada in kaj si lasti. Trenutno odgovore išče v dramskih tekstih in filmih. Včasih tudi na konkretnih odrskih deskah kot članica kolektiva Mlado Mladinsko. V branje priporoča tekst 5fantkov.si Simone Semenič.
še novic