Sindikat in kolektivna pogodba za stroko!

OUTSIDER, 30. avgust 2019 ― V sredo 28. avgusta se je v sejni dvorani Zveze svobodnih sindikatov Slovenije odvila predstavitev pobude, ki bo že v kratkem prav lahko imela dolgoročne posledice za razmere v arhitekturni in krajinskoarhitekturni stroki. Štirje arhitekti: Srđan Nađ, Daniel Mole, Rok Triller in Tina Ferfila, so predstavili pobudo za ustanovitev Sindikata arhitektov, krajinskih arhitektovin prostorskih načrtovalcev… The post Sindikat in kolektivna pogodba za stroko! appeared first on OUTSIDER.
Gremo v šolo aktivno!

Gremo v šolo aktivno!

Inštitut za politike prostora, 29. avgust 2019 ― Pred začetkom šolskega leta sodelavci programa Aktivno v šolo opozarjajo na pomen hoje in kolesarjenja v šolo za zdravje otrok. Ključnim akterjem, staršem, občinam in osnovnim šolam ob tem predlagajo preizkušene... The post Gremo v šolo aktivno! appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.

Tadej Zupančič: Nekaj zabavnega

OUTSIDER, 29. avgust 2019 ― Indoktrinacija se mora, kot se reče, začeti zgodaj. Na koncu šestdesetih in začetku sedemdesetih let prejšnjega stoletja je bila najbolj priljubljena plošča družine Zupančič album z glasbo iz filma Mary Poppins (1964); oče jo je kupil v Münchnu in potem smo jo (v glavnem jaz) poslušali ves čas, film pa sem itak videl neskončnokrat. Pri… The post Tadej Zupančič: Nekaj zabavnega appeared first on OUTSIDER.
IPoP ima novo angleško spletno stran!

IPoP ima novo angleško spletno stran!

Inštitut za politike prostora, 29. avgust 2019 ― S ciljem izboljšanja razumevanja trajnostnega urejanja prostora in širjenja izmenjave znanj in izkušenj med domačimi in tujimi skupnostmi smo na IPoP objavili novo različico angleške spletne strani, dostopno na naslovu... The post IPoP ima novo angleško spletno stran! appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.

Poletje v paviljonih

OUTSIDER, 23. avgust 2019 ― Letošnje leto je bilo za vodstvo znane galerije Serpentine v Londonu precej uničujoče. Najprej se je izkazalo, da letošnji avtor paviljona Serpentine Junja Išigami razpisuje izkoriščevalska pripravništva brez plačila in kakršnekoli druge podpore mladim diplomatom, ki bi radi delali pri njem. Galerija se je od prakse distancirala, ni pa prekinila sodelovanja z japonskim arhitektom, od… The post Poletje v paviljonih appeared first on OUTSIDER.

plusminus30: Vinska klet Edi Simčič

OUTSIDER, 22. avgust 2019 ― Eden vodilnih slovenskih vinarjev, Edi Simčič, je povečanje svoje vinske kleti ter zasnovo novega degustacijskega prostora zaupal arhitektom iz pisarne plusminus30, rezultat pa je razgibana arhitektura užitka. Približuje se čas trgatev in z njim čas prijetnega druženja ob žlahtni kapljici in v dobri družbi. Takšno druženje je vedno prijetno, vendar je še lepše v vrhunskem… The post plusminus30: Vinska klet Edi Simčič appeared first on OUTSIDER.

Mertelj Vrabič arhitekti: Hiša Brdo

OUTSIDER, 21. avgust 2019 ― Pričujoči projekt Mertelj Vrabič arhitektov predstavlja adaptacijo novograjene enodružinske hiše na Brdu. Naročnik je želel hišo, načrtovano za štiričlansko družino, prilagoditi v domovanje za eno osebo. Arhitekti so v prvem koraku odstranili vse nepotrebne predelne stene in tako v skladu s pristopom biroja začeli z redukcijo elementov na minimalno, a ravno dovolj. Vhodno stopnišče je… The post Mertelj Vrabič arhitekti: Hiša Brdo appeared first on OUTSIDER.

Nejc Černigoj: Slovenska obala med vizijo in stihijo

OUTSIDER, 20. avgust 2019 ― Slovenska obala ima v kolektivni zavesti Slovencev posebno mesto. Potem ko je bila stoletja v vplivni sferi svetovnih velesil, nam je nazadnje zgodovinska usoda dobrih 43 kilometrov obale namenila v suvereno upravljanje. S tem nam je bila dana tudi velika odgovornost nad tem, kako z njo ravnamo. Ključna osebnost hitrega povojnega razvoja te dotlej praktično… The post Nejc Černigoj: Slovenska obala med vizijo in stihijo appeared first on OUTSIDER.

Nenavadna stanovanjska stavba, opremljena s po meri izdelano opremo znamke heroal

OUTSIDER, 19. avgust 2019 ― V-Tower v Pragi velja za eno najekskluzivnejših stolpnic na Češkem V Pankracu, priljubljeni stanovanjski in poslovni četrti južno od starega mestnega jedra Prage, je bila leta 2017 zgrajena stolpnica V-Tower. Stanovanjski objekt, visok 104 metre, v 30 nadstropjih zagotavlja 120 stanovanj in velja za eno najekskluzivnejših stolpnic na Češkem. Mestna četrt ni priljubljena le zaradi… The post Nenavadna stanovanjska stavba, opremljena s po meri izdelano opremo znamke heroal appeared first on OUTSIDER.

Nina Kožar: Moje življenje brez plastike

OUTSIDER, 18. avgust 2019 ― Ko to pišem, teče stotriinpetdeseti dan letošnjega leta in jaz še nisem kupila plastenke pijače ali uporabila papirnatega oziroma plastičnega kozarčka za kavo, čeprav na teden spijem vsaj tri take-away kave. Če me spomin ne vara, sem v tem času kupila tri plastične vrečke, pa še te le zato, ker res ni bilo druge izbire.… The post Nina Kožar: Moje življenje brez plastike appeared first on OUTSIDER.

Martina Černe: Si predstavljate življenje brez plastike?

OUTSIDER, 17. avgust 2019 ― S sodelavcem stojiva pred kavnim avtomatom. Pritisnem številko 2. V odprtino pade plastični lonček, ki se napolni s kavo, na koncu prileti še plastična žlička. Prva kava danes. Do konca delovnega dne še dve. V enem mesecu več kot šestdeset plastičnih lončkov in žličk. V enem letu … groza me je pomisliti na številko. V… The post Martina Černe: Si predstavljate življenje brez plastike? appeared first on OUTSIDER.
še novic