Janja Brodar: HAMAM

OUTSIDER, 25. september 2019 ― Naga sem in sama in končno imam mir. Istanbul danes: razrukane nabasane ulice, turščina, angleščina, nemščina, slovenščina, gruzijščina, ribji sendviči, lokante, baklave, mujezinovo kričanje, Hasan, mačje scanje, internet, vneto grlo, prodajalci školjk, mrzel veter … It’s all gone, Pete Tong. Imam tak mir in toliko prostora, da ne vem, kam in kako naj se namestim.… The post Janja Brodar: HAMAM appeared first on OUTSIDER.

Vabilo za diplomante v Alumni klub

Fakulteta za dizajn, 25. september 2019 ― Spoštovane diplomantke in diplomanti Fakultete za dizajn, pridružene članice UP! S pomočjo vas, Fakulteta za dizajn, že vrsto let uspešno prenaša znanje v tuje in domače, javne in gospodarske subjekte, preko inovacij, patentov ter razvojnih in umetniških projektov. Znanja, ki ste jih pridobili v študijskem procesu prinašajo dodano vrednost pri razvoju novih izdelkov in storitev […] The post Vabilo za diplomante v Alumni klub appeared first on Fakulteta za dizajn.

Prosta vpisna mesta za tretji prijavni rok

Fakulteta za dizajn, 24. september 2019 ― Prosta vpisna mesta za tretji prijavni rok: NOTRANJA OPREMA: DODIPLOMSKI/izredno (12) MAGISTRSKI/izredno (25) VIZUALNE KOMUNIKACIJE: DODIPLOMSKI/izredno (7) MAGISTRSKI/izredno (22) TEKSTILIJE IN OBLAČILA: DODIPLOMSKI/redno (6) DODIPLOMSKI/izredno (15) MAGISTRSKI/izredno (12) DIZAJN MANAGEMENT: DODIPLOMSKI/izredno (20) MAGISTRSKI/izredno (25) NAKIT: DODIPLOMSKI/izredno (10) The post Prosta vpisna mesta za tretji prijavni rok appeared first on Fakulteta za dizajn.

HIŠA KUHINJ/Priložnost za opravljanje praktičnega usposabljanja ali zaposlitve

Fakulteta za dizajn, 24. september 2019 ― Podjetje HIŠA KUHINJ D.O.O., v poslovalnici v Ljubljani išče nove sodelavce za prodajo kuhinj. Vse njihove kuhinje so načrtovane vedno individualno za vsako stranko in znanja s področja notranjega oblikovanja in arhitekture so za sodelavce v podjetju velika prednost. Razpis, kjer se nahaja več informacij je objavljen tudi na spletni strani: https://www.hisa-kuhinj.si/2019/07/10/zaposlim The post HIŠA KUHINJ/Priložnost za opravljanje praktičnega usposabljanja ali zaposlitve appeared first on Fakulteta za dizajn.

LYNNE ELVINS: Oblikovalsko razmišljanje in strokovna praksa na področju oblikovanja

Fakulteta za dizajn, 24. september 2019 ― Oblikovalsko razmišljanje: Kot nosilec sporočil in vplivno orodje je oblikovanje ena najboljših naložb, ki jih podjetje lahko zasluži. Pomembno vpliva na to, kaj ljudje opazijo, kaj razumejo in dejanja, ki jih sprejmejo. Oblikovalsko razmišljanje je postopek reševanja problemov, ki prevzame igrivost ustvarjalnosti in zapletenost človeškega vedenja s hitrim prototipiranjem novih izdelkov in storitev. Uporablja orodja […] The post LYNNE ELVINS: Oblikovalsko razmišljanje in strokovna praksa na področju oblikovanja appeared first on Fakulteta za dizajn.

Blaž šenica: Kje bomo pa jutri spali?

OUTSIDER, 23. september 2019 ― Stanovanjska problematika je prerasla v stanovanjsko krizo, in če razumemo stanovanje oziroma dom kot osnovno človeško bivanjsko enoto, lahko torej govorimo o bivanjski krizi. Na globalni ravni smo priča umiku države iz stanovanjske preskrbe in njeni aktivni podpori zasebnih investitorjev, vrtoglavi rasti cen in nepremičninskim špekulacijam. Stanovanja so postala blago in investicijska priložnost. V Sloveniji… The post Blaž šenica: Kje bomo pa jutri spali? appeared first on OUTSIDER.
Rezultati razpisa Spodbujanje kreativnih kulturnih industrij - CZK 2019

Rezultati razpisa Spodbujanje kreativnih kulturnih industrij - CZK 2019

CZK, 23. september 2019 ― V četrtek, 19. septembra 2019, je Ministrstvo za kulturo na svojih spletni straneh objavilo rezultate javnega razpisa »Spodbujanje kreativnih kulturnih industrij Center za kreativnost 2019« (JR CZK 2019), prvega tovrstnega razpisa v Sloveniji, ki spodbuja razvoj kreativnih industrij in tesnejše sodelovanje kulturno-kreativnega sektorja z gospodarstvom, pri čemer sektorja nastopata kot enakovredna partnerja.

Miloš Kosec: Okus (po) oblasti

OUTSIDER, 23. september 2019 ― Narodna Galerija v Ljubljani v seriji razstav Umetnost za nove dni že nekaj let zapovrstjo predstavlja umetnine iz Vladne umetnostne zbirke. Gre za obsežno zbirko slik, kipov in drugih umetnin, ki so bile kupljene, naročene ali pa pridobljene (na primer iz zloglasnega Federalnega zbirnega centra po drugi svetovni vojni) za potrebe vsakokratnih oblasti na Slovenskem.… The post Miloš Kosec: Okus (po) oblasti appeared first on OUTSIDER.

3b arhitekti: Ureditev pokopališča v Šembijah

OUTSIDER, 20. september 2019 ― 3b arhitekti so v Šembijah pri Ilirski Bistrici uredili pokopališče in poslovilni objekt, ki  s svojo zadržano monumentalnostjo jasno pričujeta tako o svojem funkcionalnem namenu, kot o simbolnem pomenu. Arhitektura pokopališča v Šembijah je ena tistih, ki jim ne moremo nič dodati ali odvzeti, ne da bi porušili notranje ravnovesje, ki vlada v njej. Je… The post 3b arhitekti: Ureditev pokopališča v Šembijah appeared first on OUTSIDER.
Finci se pri oblikovanju novega muzeja učijo v MAO

Finci se pri oblikovanju novega muzeja učijo v MAO

CZK, 18. september 2019 ― Mesto Helsinki in finska vlada razvijata ambiciozen projekt novega muzeja za arhitekturo in oblikovanje. Ker pri oblikovanju novih programov MAO prepoznavajo kot enega vodilnih svetovnih muzejev, sta med 9. in 13. septembrom v ljubljanskem Muzeju za arhitekturo in oblikovanje (MAO) na študijskem obisku.

Architecture MasterPrize – Los Angeles

Fakulteta za dizajn, 17. september 2019 ― Architecture MasterPrize je v kategoriji Notranja oprema– Javni prostori podelilo za leto 2019 častno omembo projektu: Variacije obnove lobija osnovne šole Domžale, ki je pod mentorstvom Benjamina Hafnerja nastajal v sodelovanju s študenti Fakultete za dizajn (J.Favai, N.Avsenik, L.Brinc, T.Gerdej, A.Kolenc, N.Mlakar, A.Pavlič, L.Škerlj, E. Starc). Architecture Masterprize nagrajuje kreativnost in inovacije znotraj področij arhitekturnega […] The post Architecture MasterPrize – Los Angeles appeared first on Fakulteta za dizajn.

Architecture MasterPrize – Los Angeles

Fakulteta za dizajn, 17. september 2019 ― Architecture MasterPrize je v kategoriji Notranja oprema– Javni prostori podelilo za leto 2019 častno omembo projektu: Variacije obnove lobija osnovne šole Domžale, ki je pod mentorstvom Benjamina Hafnerja nastajal v sodelovanju s študenti Fakultete za dizajn (J.Favai, N.Avsenik, L.Brinc, T.Gerdej, A.Kolenc, N.Mlakar, A.Pavlič, L.Škerlj, E. Starc). Architecture Masterprize nagrajuje kreativnost in inovacije znotraj področij arhitekturnega […] The post Architecture MasterPrize – Los Angeles appeared first on Fakulteta za dizajn.

Drago Ivanuša: Reciklirani človek

OUTSIDER, 15. september 2019 ― Kakšna je vloga umetnosti ob iskanju rešitev za skrb vzbujajoči problem globalne onesnaženosti? Jasno je, da je eden glavnih vzrokov za nemoč in zanemarljivi vpliv umetnosti na družbo ravno njeno nekritično, konformistično delovanje. Umetnost, pa naj bo še tako avtonomna, vire za svoj obstoj črpa iz institucij kapitala, tistih torej, ki bi morale biti njena… The post Drago Ivanuša: Reciklirani človek appeared first on OUTSIDER.

Beleženje minljivega prostora

OUTSIDER, 12. september 2019 ― Kako razmišljati o scenografiji? Podobno kot glasba tudi prostor na odru zares obstaja le v času gledališke igre ali operne predstave; vse, kar za njima ostane po uri ali dveh v zatemljeni dvorani, so njuni vizualni in tekstualni zapisi: načrti, skice, makete, notni zapisi in časopisne kritike. Če natisnjenim dramam še priznavamo status avtonomne literarnega… The post Beleženje minljivega prostora appeared first on OUTSIDER.

PRAKSA V PODJETJU NUMO

Fakulteta za dizajn, 12. september 2019 ― V podjetju Numo d.o.o. ponujajo študentkam in študentom FD opravljanje praktičnega usposabljanja. NUMO je mlad in inovativen team strokovnjakov s področja design inženiringa, ki za uveljavljanje lokalne in globalne naročnike realizira tehnološko zahtevne projekte s filozofijo design-to-function. Poleg zahtevnejših projektov, ki so podprti z UX dizajnom izdelujejo tudi aplikacije, spletne strani, animacije, celostne grafične podobe […] The post PRAKSA V PODJETJU NUMO appeared first on Fakulteta za dizajn.
še novic