Competition: Salt-pan house

OUTSIDER, 31. oktober 2019 ― The goal of the competition is to stop further ruin of one of the remaining salt-pan houses at Sečovlje Salina Nature Park while using a new intervention to form a spatial model of cultural heritage preservation in the southern area of the salt-pans. Fifty years ago, when salt-making was abandoned, there were more than a… The post Competition: Salt-pan house appeared first on OUTSIDER.

Studio 1991: Pisarne T68

OUTSIDER, 31. oktober 2019 ― Prenova poslovnih prostorov v stavbi iz šestdesetih let je sledila enostavnemu principu: s čim manjšim in cenejšim posegom ustvariti čim boljši delovni prostor. Naročniki – 3 mlada IT podjetja – so zato izbrala arhitekturni biro, ki se je z njimi lahko poistovetil. Iz zaporedja manjših, zadušljivih pisarn in in temačnega hodnika je Studio 1991 ustvaril… The post Studio 1991: Pisarne T68 appeared first on OUTSIDER.

Vodstvo po lokacijah BIO 26. Odprto znanje

MAO, 31. oktober 2019 ― Šest sobot bodo potekala vodstva po projektih, ki so nastali v sodelovanju s šestimi partnerskimi institucijami znanja: NUK, MSUM, Univerza v Ljubljani, Botanični vrt Univerze v Ljubljani, Dom starejših občanov Fužine in Delo. Vodstva omogočajo podrobnejšo predstavitev projektov multidisciplinarnih skupin in njihovih rešitev za probleme, s katerimi se soočajo institucije znanja.

Esad Babačić: Dobro jutro smetarji.

OUTSIDER, 30. oktober 2019 ― Med domišljijo in domišljavostjo ni več pravega prostora – samo še nepregleden smetnjak, v katerem mrgoli mrčesa človeških zablod. Smo vse bolj sterilna družba; uspešno recikliramo in pometamo z vsem, kar nas moti na naši poti do uspeha. A ravno ta sterilnost nas hkrati dela umazane v svojem bistvu. Vidimo namreč smeti drugih, z nonšalantno… The post Esad Babačić: Dobro jutro smetarji. appeared first on OUTSIDER.
Poziv za Milano 2020: Oblikovanje prihodnosti

Poziv za Milano 2020: Oblikovanje prihodnosti

CZK, 29. oktober 2019 ― Center za kreativnost objavlja natečaj "Oblikovanje prihodnosti" za produkte, ki napovedujejo prihodnost bivanja. Izbrani produkti bodo uvrščeni v skupinsko predstavitev na mednarodnih tednih oblikovanja (Milano Design Week 2020 ...) in bodo upravičeni do finančne spodbude za izdelavo ali izboljšavo produkta. Rok za prijave podaljšan do 6. januarja 2020!

Miloš Kosec: Plečnikova Ljubljana, ki je ni

OUTSIDER, 28. oktober 2019 ― Neuresničeni arhitekturni načrti pogosto burijo domišljijo bolj kot tisti, ki jih okoliščine iz papirja in računalniškega ekrana prenesejo v opeko in beton. To ni nič čudnega: arhitekturni načrt je obljuba prihodnosti, ki je dovolj ohlapna, da lahko v njej izberemo tisto, kar nam je najbolj všeč, si jo z domišljijo prilagodimo in, ko se je… The post Miloš Kosec: Plečnikova Ljubljana, ki je ni appeared first on OUTSIDER.

BIO 26. Popoldan odprtega znanja

MAO, 27. oktober 2019 ― Na partnerskih institucijah si bo mogoče ogledati projekte, ki so nastali v okviru bienala. Pri tem bodo prisotni člani skupin, ki bodo projekte podrobno predstavili ter razložili svoj proces izdelovanja in oblikovanja rešitve za posamezno institucijo.
še novic