Agata Tomažič: Včerajšnji svet

OUTSIDER, 13. maj 2020 ― Na pročelju kakšne stare hiše se pod oluščenim opleskom včasih prikaže sled preteklosti. Star napis, ki vabi k že davno pozabljenemu obrtniku. Nogavičarju ali piskrovezcu, recimo. Par črk je dovolj, da nam pričarajo podobe sveta, kakršen je včasih bil. Včasih je sprožilec veliko mogočnejši kot samo par črk, včasih se preteklost prav zagozdi v sedanjosti… The post Agata Tomažič: Včerajšnji svet appeared first on OUTSIDER.

Podaljšanje prijavnih rokov za vpis

Fakulteta za dizajn, 12. maj 2020 ― Spoštovane bodoče študentke in bodoči študenti FD, obveščamo vas, da skladno z Zakonom o začasnih ukrepih v zvezi s sodnimi, upravnimi in drugimi javnopravnimi zadevami za obvladovanje širjenja nalezljive bolezni SARS-COV-2 (COVID-19) (ZZUSUDJZ) (Uradni list RS, št. 36/20 in 61/20) še vedno ostajajo odprti prijavni roki v okviru razpisov za vpis za študijsko leto 2020/21 in sicer […] The post Podaljšanje prijavnih rokov za vpis appeared first on Fakulteta za dizajn.

Delovni prostori arhitektov: Kombinat

OUTSIDER, 12. maj 2020 ― Kombinat se kombinira, neprestano in na tisoče načinov. Prostore v nekdanjem stanovanju v drugem nadstropju meščanske hiše si namreč delijo še z dvema ekipama, Prostorožem in arhitekturnim birojem Tine Rugelj. Možnosti za medsebojno sodelovanje je dovolj, treba je le odpreti vrata v naslednji prostor, pa skoznje zaveje veter svežih idej in novih predlogov. »Vsi skupaj… The post Delovni prostori arhitektov: Kombinat appeared first on OUTSIDER.

Ajda Bračič: Zvezde in travme

OUTSIDER, 11. maj 2020 ― To je moj spomin: pozen večer je že, ležim na kavču v majhnem stanovanju v Kranju, v katerem smo takrat živeli. Dnevna soba se na eni strani odpira na majhen balkon. Vrata na balkon so odprta, v betonskih koritih raste rožmarin in diši (verjetno je poletje). Oče stoji pred balkonom, zdaj zdaj bo zaprl vrata,… The post Ajda Bračič: Zvezde in travme appeared first on OUTSIDER.

Center sodobnih umetnosti Celje: Zastopanje lokalnega in težnja po odpiranju navzven

OUTSIDER, 11. maj 2020 ― V Celju pod imenom Center sodobnih umetnosti Celje deluje razgibana organizacija, ki skrbi za produkcijo, preučevanje in predstavitev sodobne umetnosti. Trije razstavni prostori pod njihovim okriljem so osredotočeni vsak na svojo programsko linijo, vse skupaj pa združuje jasna vizija Celja kot urbanega umetniškega središča. O raznovrstnih projektih, ki jih organizira CSU, ter o njihovem spopadanju… The post Center sodobnih umetnosti Celje: Zastopanje lokalnega in težnja po odpiranju navzven appeared first on OUTSIDER.

Manja Bergant: Stanovanje TS

OUTSIDER, 8. maj 2020 ― Ambient stanovanja TS prepleta množico tekstur v nevtralnih barvnih odtenkih. Za mlad par ga je zasnovala arhitektka Manja Bergant. Nevtralna barvna paleta ambienta je bila želja lastnikov; vedno učinkovita rešitev namreč zagotavlja brezčasnost, svetlejši odtenki med belo in bež pa stanovanje delajo prijetno svetlo. Nevtralni toni so podlaga, ki zagotavlja, da se bo lahko stanovanje… The post Manja Bergant: Stanovanje TS appeared first on OUTSIDER.

Blaž Šenica: Forenzična arhitektura

OUTSIDER, 8. maj 2020 ― Leta 1993 je Deborah E. Lipstadt izdala knjigo Denying the Holocaust: The Growing Assault on Truth and Memory, v kateri razpravlja o zgodovini ideje zanikanja holokavsta, njenih sodobnih manifestacijah ter najbolj vidnih gibanjih in posameznikih, ki so se postavili za to idejo. Med drugim izpostavi zloglasnega angleškega zgodovinarja Davida Irvinga, znanega po antisemitskih in rasističnih… The post Blaž Šenica: Forenzična arhitektura appeared first on OUTSIDER.

Delovni prostori arhitektov: Studio AKKA

OUTSIDER, 7. maj 2020 ― Krajinski arhitekti iz Studia AKKA so se pred kratkim preselili, torej, šli »na svoje« v nove, svetle prostore s pogledom na park. Prej so si namreč prostore kar tri leta delili z arhitekturno pisarno Abiro, vendar je prostora obojim primanjkovalo. Od leta 2006 se je studio sicer selil že štirikrat – zdaj upajo, da so… The post Delovni prostori arhitektov: Studio AKKA appeared first on OUTSIDER.

studio abiro: Razvojni center Gen-I

OUTSIDER, 7. maj 2020 ― Nekaj slovenskih birojev smo povprašali, kateri je tisti njihov neuresničen projekt, ki bi bil po njihovem mnenju ključen za bolj trajnostno družbo prihodnosti. Arhitekti iz studia abiro so izbrali natečajni predlog za Razvojni center prihodnosti energetske družbe Gen-I. studio abiro: “Izbrali smo naš prvi natečajni predlog za natečaj za Razvojni center prihodnosti energetske družbe Gen-I.… The post studio abiro: Razvojni center Gen-I appeared first on OUTSIDER.

Oddaja vloge za pridobitev enkratnega dodatka v času epidemije

Fakulteta za dizajn, 7. maj 2020 ― Spoštovane študentke in študenti FD, želimo vas spomniti, da ne pozabite na oddajo vloge za pridobitev enkratnega dodatka v času epidemije (COVID-19). Več si lahko preberete na: https://www.gov.si/zbirke/storitve/enkratni-solidarnostni-dodatek-studentom/ in https://www.gov.si/novice/2020-05-04-objavljen-je-obrazec-za-oddajo-vloge-za-izplacilo-enkratnega-solidarnostnega-dodatka-za-izredne-studente/. Dekanat FD The post Oddaja vloge za pridobitev enkratnega dodatka v času epidemije appeared first on Fakulteta za dizajn.

Nina Štajner: Dramatično modernistično stanovanje

OUTSIDER, 5. maj 2020 ― Stanovanje mladega para v najvišjem nadstropju ene izmed ljubljanskih stolpnic je prenovila arhitektka Nina Štajner. Aktiven mlad par si je želel stanovanje opremiti po svoji meri ter v interier vključiti veliko zanimivih detajlov, ki bi pripovedovali o njunih doživetjih in značajih. Rezultat prenove je tako stanovanje, ki je vse prej kot dolgočasno – prev na… The post Nina Štajner: Dramatično modernistično stanovanje appeared first on OUTSIDER.

Obvestilo o sklepih senata

Fakulteta za dizajn, 4. maj 2020 ― OBVESTILO: Spoštovane študentke in študenti FD ter sodelavke in sodelavci, obveščamo vas, da je Senat Fakultete za dizajn na svoji 5. seji, dne 23. 4. 2020, sprejel naslednja sklepa: 1. Sprejem sklepa, da se študentom omogoči zagovor diplomskega dela preko videokonference – že vezane diplome 2. Sprejem sklepa, da se študentom omogoči oddaja diplomskega dela […] The post Obvestilo o sklepih senata appeared first on Fakulteta za dizajn.

Miloš Kosec: Dokumenti barbarizma

OUTSIDER, 4. maj 2020 ― Vabim vas na popotovanje po Bežigrajskem športnem parku. Zaenkrat gre na srečo samo za virtualno popotovanje. Vendar pa časa zmanjkuje – če se ne zganemo, bomo čez nekaj let imeli priložnost, da bomo lahko tako kot stari Rimljani v živo objokovali dekadenco, ki bo nastala na ruševinah bolj slavne preteklosti. Pred desetimi dnevi je bila… The post Miloš Kosec: Dokumenti barbarizma appeared first on OUTSIDER.

Delovni prostori arhitektov: BAAM arhitekti

OUTSIDER, 4. maj 2020 ― Za vrati enega izmed coworking prostorov na Tobačni v Ljubljani se skrivajo BAAM arhitekti, mlad kolektiv treh arhitektov, ki si je z nekaj odličnimi projekti že ustvaril ime v slovenskem arhitekturnem prostoru. Pa vendar njihovi začetki niso bili tako svetli – Blaž Jamšek, Matej Peneš in Andrej Zonta so najprej namreč delali v kleti nekdanjega… The post Delovni prostori arhitektov: BAAM arhitekti appeared first on OUTSIDER.
še novic