Obrazi časa

Obrazi časa

Loški muzej, 19. oktober ― Portretiranje je eden najbolj priljubljenih in najstarejših načinov opisovanja človekove pojavnosti. Iz portretov lahko marsikaj izvemo o oblačilni kulturi in modi, podoživljamo naslikana vzdušja, analiziramo različne obrazne tipe, karakter in razpoloženja upodobljenih oseb.
Oktobrski dogodki odpovedani

Oktobrski dogodki odpovedani

Loški muzej, 15. oktober ― Obveščamo vas, da vse dogodke, napovedane za oktober, zaradi trenutne epidemiološke situacije odpovedujemo. Predavanje kustosa Jožeta Štukla o keramični dediščini na Loškem bo od srede, 21. 10., na ogled v videoarhivu.
Polne roke znanja

Polne roke znanja

Loški muzej, 12. oktober ― V okviru projekta Zaljubljeni v ustvarjalnost smo pripravili nov pedagoški program Polne roke znanja, ki je hkrati tudi del celodnevnega doživljajskega programa Dan za škofjeloško rokodelstvo – od Loškega muzeja do Kreativnic.
Terensko delo kustosov

Terensko delo kustosov

Loški muzej, 2. oktober ― Ekipa kustosov, ki pripravlja projekt Foto Loka, že od začetka leta obiskuje ateljeje še živečih fotografov, pregleduje fotografsko gradivo in se seznanja z njihovo ustvarjalno prakso, hkrati pa raziskuje arhive in obiskuje knjižnice.
Neverjetne gore

Neverjetne gore

Loški muzej, 1. oktober ― Z veseljem sporočamo, da se projekt Neverjetne gore nadaljuje v leto 2021! Vsi, ki bi radi prehodili Gorenjsko muzejsko-planinsko transverzalo, se lahko na pot podate vse do 30. septembra 2021.
Svetovni dan pošte

Svetovni dan pošte

Loški muzej, 1. oktober ― Zgodovino pošte je vidno zaznamoval tudi Lovrenc Košir, poštno-finančni reformator, ki je najvišji dvorni poštni upravi na Dunaju predstavil predlog plačevanja poštnine z gumirano pisemsko znamko.
Zaljubljeni v ustvarjalnost

Zaljubljeni v ustvarjalnost

Loški muzej, 28. september ― V torek, 22. septembra 2020, smo z zaključnim dogodkom sklenili projekt Zaljubljeni v ustvarjalnost, v katerem smo želeli povezati sodobne rokodelske mojstrice in mojstre, dokumentirati njihovo znanje in ga povezati z znanjem iz preteklosti.
O Starem gradu

O Starem gradu

Loški muzej, 28. september ― V septembrski številki revije SLO časi, kraji, ljudje: slovenski zgodovinski magazin je izšel prispevek kustosa Loškega muzeja Jožeta Štukla o Wildenlacku oziroma Starem gradu pod Lubnikom.
Smrekarjevi Turki v Loškem muzeju

Smrekarjevi Turki v Loškem muzeju

Loški muzej, 24. september ― Poleg Narodne galerije v Ljubljani je pri nas malo ustanov, ki bi v svojih zbirkah hranile dela Hinka Smrekarja, enega naših najpomembnejših risarjev vseh časov. Loški muzej Škofja Loka se lahko pohvali kar s štirimi njegovimi umetninami.
še novic