Zlato povezuje

Zlato povezuje

Loški muzej, 20. februar ― Loški muzej se bo na jubilejni razstavi Narodnega muzeja Slovenije ob 200. obletnici ustanovitve Deželnega muzeja za Kranjsko in začetka muzejstva na Slovenskem predstavil s kiparskim okrasjem zlatega oltarja sv. Ingenuina.
Sedeča Marija z Jezusom iz Sopotnice

Sedeča Marija z Jezusom iz Sopotnice

Loški muzej, 29. januar ― Marija z Jezusom kot otrokom je pogost in priljubljen ikonografski motiv v bizantinski in zahodnoevropski umetnosti srednjega veka. V Loškem muzeju hranimo gotski kip iz lipovega lesa, ki predstavlja sedečo Marijo z Jezusom in izhaja iz cerkve sv. Florijana pri Sopotnici v Poljanski dolini.
Prešernov dan v Loškem muzeju

Prešernov dan v Loškem muzeju

Loški muzej, 28. januar ― Program letošnjega kulturnega dne bo prilagojen trenutni epidemiološki situaciji. Organiziranih vodstev po zbirkah in razstavah tako ne bo, bodo pa za samostojne oglede med 10. in 17. uro odprti Loški muzej, Galerija Ivana Groharja in Galerija Franceta Miheliča.
Podobe minulega časa

Podobe minulega časa

Loški muzej, 25. januar ― Avto-moto društvo Škofja Loka ima bogato zgodovino organiziranja športnih prireditev, eno od njih, tekmovanje za Veliko nagrado Loke, je s svojim fotoaparatom v sedemdesetih letih ovekovečil tudi slovenski fotograf Tihomir Pinter.
še novic