E-razstava: Z vami že 70 let

E-razstava: Z vami že 70 let

Tehniški muzej Slovenije, 24. februar ― Tehniški muzej Slovenije 1951–2021 Fotografska razstava prinaša zgodbe izbranih predmetov iz osrednjih zbirk muzeja s področij ribolova, lova, lesarstva, kmetijstva, gozdarstva, vodnih pogonov, vodnega pogona, elektrotehnike, tekstilstva, cestnih vozil, tiskarstva, pošte in telekomunikacije, pa tudi strojegradnje, medicinske tehnike in robotike. Predmeti so prikazani na terenu, v izvornem okolju, iz časa pred in po pridobitvi, [...] The post E-razstava: Z vami že 70 let appeared first on TMS - Tehniški muzej Slovenije.
Test

Test

Tehniški muzej Slovenije, 10. februar ― Virtualna razstava: Z vami že 70 let: Tehniški muzej Slovenije 1951–2021 Fotografska razstava prinaša zgodbe izbranih predmetov iz osrednjih zbirk muzeja s področij ribolova, lova, lesarstva, kmetijstva, gozdarstva, vodnih pogonov, vodnega pogona, elektrotehnike, tekstilstva, cestnih vozil, tiskarstva, pošte in telekomunikacije, pa tudi strojegradnje, medicinske tehnike in robotike. Predmeti, ki so pomembno vplivali na življenje pri [...] The post Test appeared first on TMS - Tehniški muzej Slovenije.
Prešernov dan v TMS

Prešernov dan v TMS

Tehniški muzej Slovenije, 28. januar ― Prešernov dan, 8. 2. 2021, smo letos praznovali na spletu in s prostim vstopom v Tehniški muzej Slovenije v Bistri pri Vrhniki ter Muzej pošte in telekomunikacij v Polhovem Gradcu. Spletni program: Muzej pošte in telekomunikacij se je predstavil na MPT Facebook strani in YouTube kanalu TMS z objavo filmčka »Kratek skok v zgodovino [...] The post Prešernov dan v TMS appeared first on TMS - Tehniški muzej Slovenije.

Muzej pošte in telekomunikacij zopet odprt za obiskovalce

Tehniški muzej Slovenije, 22. januar ― Muzej pošte in telekomunikacij v Polhovem Gradcu je v skladu z novimi vladnimi ukrepi za zajezitev epidemije od torka, 26. 1. 2021, do nadaljnjega zopet odprt za obiskovalce po ustaljenem odpiralnem času. Tehniški muzej Slovenije v Bistri ostaja do marca 2021 zaprt zaradi neogrevanih prostorov. Navodila za obiskovalce Muzeja pošte in telekomunikacij v Polhovem Gradcu [...] The post Muzej pošte in telekomunikacij zopet odprt za obiskovalce appeared first on TMS - Tehniški muzej Slovenije.

Tehniški muzej Slovenije zaprt za obiskovalce

Tehniški muzej Slovenije, 8. januar ― Muzej pošte in telekomunikacij  v Polhovem Gradcu je v skladu z novimi vladnimi ukrepi za zajezitev epidemije (Uradni list RS, št. 2/2021 z dne 7. 1. 2021) zaprt za obiskovalce od 9. 1. 2021 do nadaljnjega. Tehniški muzej Slovenije v Bistri je januarja in februarja zaprt za obiskovalce zaradi neogrevanih prostorov. Vrata bomo zopet odprli [...] The post Tehniški muzej Slovenije zaprt za obiskovalce appeared first on TMS - Tehniški muzej Slovenije.

Navodila za obiskovalce Muzeja pošte in telekomunikacij

Tehniški muzej Slovenije, 18. december 2020 ― Tehniški muzej Slovenije v Bistri je januarja in februarja zaprt za obiskovalce zaradi neogrevanih prostorov. Vrata bomo zopet odprli z marcem 2021. V času zaprtja Bistre vas vabimo na ogled Muzeja pošte in telekomunikacij v Polhovem Gradcu!Navodila za obiskovalce Muzeja pošte in telekomunikacij v Polhovem Gradcu1. Vstop v razstavne prostore je možen le za posameznike in [...] The post Navodila za obiskovalce Muzeja pošte in telekomunikacij appeared first on TMS - Tehniški muzej Slovenije.

Srečno 2021!

Tehniški muzej Slovenije, 16. december 2020 ― Tehniški muzej Slovenije vam želi srečno, igrivo in zdravo 2021! Z letošnjo voščilnico vas že vabimo na praznovanje 70. letnice TMS, ki bo potekalo v prihajajočem letu. Sledite nam na muzejski spletni strani in Facebook strani TMS. The post Srečno 2021! appeared first on TMS - Tehniški muzej Slovenije.

#prazničnimuzej vabi #naprejvpretklost

Tehniški muzej Slovenije, 1. december 2020 ― Decembrska akcija slovenskih muzejev bo tokrat potekala na spletu med 7. in 13. decembrom 2020. Tehniški muzej Slovenije se bo pridružil z objavami na Facebook straneh: www.facebook.com/TehniskiMuzejSlovenije/ in www.facebook.com/MuzejPT. Program vseh sodelujočih muzejev in galerij je dostopen: Programska knjižica (kliknite na besedi za ogled) The post #prazničnimuzej vabi #naprejvpretklost appeared first on TMS - Tehniški muzej Slovenije.
Občasna razstava Tehnika za šport

Občasna razstava Tehnika za šport

Tehniški muzej Slovenije, 30. november 2020 ― Oglejte si odprtje razstave Tehnika za šport, ki predstavlja presek slovenskih športnih proizvajalcev za aktivnosti na kopnem, v zraku in vodi. Premierno je bilo prikazano v sredo, 2. decembra 2020, ob 12. uri. Razstavo je virtualno odprla sekretarka za državne muzeje iz direktorata za kulturno dediščino na Ministrstvu za kulturo Vida Koporc Sedej. Uvodni nagovor [...] The post Občasna razstava Tehnika za šport appeared first on TMS - Tehniški muzej Slovenije.
”Noč ima svojo moč” v TMS (na omrežju Facebook), 27. 11. (7:30 – 22:00)

”Noč ima svojo moč” v TMS (na omrežju Facebook), 27. 11. (7:30 – 22:00)

Tehniški muzej Slovenije, 25. november 2020 ― Na Noč ima svojo moč, ki bo 27. 11. 2020 potekala preko spleta, vas vabimo, da nas obiščete na družbenem omrežju Facebook, kjer boste spoznali nekatere zanimivosti muzejskih zbirk in utrinke iz pestre krajevne zgodovine. Predstavili vam bomo, kakšno hrano uživajo astronavti v vesolju in, katere so najpomembnejše iznajdbe velikega izumitelja Nikole Tesle. 27. 11. [...] The post ”Noč ima svojo moč” v TMS (na omrežju Facebook), 27. 11. (7:30 – 22:00) appeared first on TMS - Tehniški muzej Slovenije.

Noč ima svojo moč: Zbiramo izdelke iz divjega kostanja

Tehniški muzej Slovenije, 19. november 2020 ― Med 17. in 26. 11. 2020  vabimo k sodelovanju pri snemanju kratkih animiranih filmov z uporabo brezplačnih »stop motion« mobilnih aplikacij. Osrednja tema so divji kostanji. Kot navdih za ustvarjanje zainteresiranih smo v muzeju s pomočjo aplikacije Stop Motion Studio že posneli nekaj kratkih animiranih filmov. Med 17. in 27. 11. 2020 jih objavljamo na [...] The post Noč ima svojo moč: Zbiramo izdelke iz divjega kostanja appeared first on TMS - Tehniški muzej Slovenije.
Učne ure v okviru projekta NOČ MOČ

Učne ure v okviru projekta NOČ MOČ

Tehniški muzej Slovenije, 16. november 2020 ― Vabimo osnovne in srednje šole, da uporabijo brezplačne učne ure in gradivo, ki smo ga pripravili v okviru projekta 'Noč ima svojo moč 2020' za naslednja področja: FIZIKA: Priprava učne ure 'Merjenje ploščine obrisa lista divjega kostanja': fizika_6_1_merjenjePloscine Izvedba učne ure 'Merjenje ploščine obrisa lista divjega kostanja': FizikaKostanjUcnaUraIzvedba Učni list, 'Merjenje ploščine obrisa lista divjega [...] The post Učne ure v okviru projekta NOČ MOČ appeared first on TMS - Tehniški muzej Slovenije.
še novic