Vodstvo po razstavi edu.arh

MAO, 12. marec 2021 ―   Danes se slojevitost arhitekturnega poklica povečuje, arhitekti se morajo kritično odzivati na dogajanja v sodobnem okolju, ga aktivno oblikovati in ustvarjati pogoje za nove realnosti.

Vodstvo po razstavi edu.arh

MAO, 28. januar 2021 ―     Te dni se v MAO lahko sprehodite skozi razstavo edu.arh, ki odpira vprašanja o praksah arhitekturnega izobraževanja danes ter možnih scenarijih za razvoj izobrazbe arhitektov v prihodnosti. 

Nika Zupanc: Stoli

MAO, 14. oktober 2020 ―   Skozi razstavo Stoli predstavljamo mednarodno uveljavljeno slovensko oblikovalko Niko Zupanc, ki je svojo prepoznavnost zgradila z oblikovanjem za priznane blagovne znamke, kot so Dior, Natuzzi, Moooi, Qeeboo, Moroso, Sé ...  

Niko Kralj – Od matrice do igrače

MAO, 21. avgust 2020 ―   Muzeju za arhitekturo in oblikovanje  je arhitekt in oblikovalec Niko Kralj zapustil bogat opus svojih del.  V grajski kapeli bomo na ogled postavili del njegovega oblikovanja, ki je širši javnosti neznan in sega v polje otroške igre.

Mesto plava

MAO, 16. julij 2020 ―   Zadnjih nekaj desetletij imajo švicarska mesta glavno vlogo v razvoju množičnega pojava plavanja v rekah, saj postopoma omogočajo, da reke postanejo naravni javni prostori v grajenem okolju.

Ljubljanski Nebotičnik

MAO, 1. julij 2020 ―   Ljubljanski Nebotičnik je razstava v nizu posameznih predstavitev predmetov iz zbirke MAO, ki jih pripravljamo v grajski kapeli. Na tokratni razstavi v središče postavljamo nekoč najvišjo stavbo v Ljubljani.
še novic