Mesto plava

MAO, 16. julij ―   Zadnjih nekaj desetletij imajo švicarska mesta glavno vlogo v razvoju množičnega pojava plavanja v rekah, saj postopoma omogočajo, da reke postanejo naravni javni prostori v grajenem okolju.

Ljubljanski Nebotičnik

MAO, 1. julij ―   Ljubljanski Nebotičnik je razstava v nizu posameznih predstavitev predmetov iz zbirke MAO, ki jih pripravljamo v grajski kapeli. Na tokratni razstavi v središče postavljamo nekoč najvišjo stavbo v Ljubljani.

Poletno vodstvo po razstavi MADE IN

MAO, 25. maj ―   Pridružite se nam na pomladano-poletnih javnih vodstvih po razstavi MADE IN: Pripovedi obrti in oblikovanja, ki raziskuje odnose med tradicionalnimi kulturami izdelovanja in sodobno oblikovalsko produkcijo. 

Poletna muzejska noč 2020 v MAO

MAO, 19. maj ―   Poletna muzejska noč v MAO se bo pričela ob 18. uri v parku pred Fužinskim gradom. Grajski park bo postal SEJMIŠČE – VOZLIŠČE idej in predmetov, kjer boste lahko v živo prisluhnili pripovedim obrti in oblikovanja ter kupili svoj priljubljeni izdelek. Za otroke bomo pripravili MiniMao igrarije in pravljični kotiček. 

MADE IN: PRIPOVEDI OBRTI IN OBLIKOVANJA

MAO, 11. maj ― MADE IN: PRIPOVEDI OBRTI IN OBLIKOVANJA raziskuje odnose med tradicionalnimi kulturami izdelovanja in sodobno oblikovalsko produkcijo. Razstava s predmeti, fotografskim gradivom in novonastalimi projekti obravnava aktualne problematike današnjega časa, kot so lokalno pridobivanje surovin, vzpodbujanje lokalne proizvodnje, potencial novih tehnologij pri ohranjanju dediščine in razvoj novih modelov sodelovanja.

Ponovno odpiramo svoja vrata

MAO, 29. april ― Veseli nas, da bo lahko muzej ponovno odprl svoja vrata. Da bo vaš obisk potekal brezskrbno, že pripravljamo prostore in organiziramo delo zaposlenih, ki bodo pomagali pri zagotavljanju vaše varnosti.
še novic