Po Gradu Fužine s Katarino Metelko

MAO, 26. julij ― Grad Fužine z dolgo in razgibano zgodovino so sezidali člani rodbine Khisl v sredini 16. stoletja kot dokaz bogastva in politične moči. Skozi obdobja je grad večkrat zamenjal lastnike, kar se je odražalo tudi v stavbni strukturi. Po gradu nas bo popeljala zunanja sodelavka muzeja Katarina Metelko.

Anketa: Potrebe kreativnega sektorja

MAO, 24. julij ―  V Centru za kreativnost, ki deluje pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje, pripravljamo predloge ukrepov za podporo kulturnega in kreativnega sektorja (KKS) v Sloveniji in želimo pri analizi potreb KKS pridobiti informacije o ovirah in spodbudah za njegov razvoj s strani tistih, ki delujejo znotraj KKS.

Osvežilne dobrote na designatonu BIO 26

MAO, 17. junij ― Drugi designaton BIO 26, na katerem smo uspešno razvijali oblikovalske zamisli, je za nami. Še posebej se moramo zahvaliti sponzorjem, ki so nam polepšali delovne dni in osveževali ustvarjalno vnemo udeležencev oblikovalskega maratona. Petrol Slovenija nas je v soboto presenetil z bogatim Fresh zajtrkom, ki nam je dal energije za cel dan. Ljubljanske mlekarne so nas razveselile s kolekcijo okusnih jogurtov Siggi's, z Mu jogurti ter sladoledi, Froosh s sadjem v steklenički, La Popsi s slastnimi sladolednimi lučkami, Zala z osvežilnimi pijačami in Barcaffe za lepši dan s poživljajočo Black'n'Easy kavo. Hvala, da ste z nami ustvarili uspešen drugi designaton!Hvala, da ste z nami ustvarili uspešen drugi designaton! Vabljeni k ogledu fotografij na Flickrju.  

Drugi designaton BIO 26: Od prototipa do izdelka

MAO, 15. junij ― Letošnji bienale oblikovanja BIO 26 bo predstavil šest projektov, izbranih v okviru prvega oblikovalskega maratona, t. i. designatonu. Na drugem oblikovalskem maratonu je šest izbranih skupin v treh intenzivnih dneh razvijalo svoje prototipe do končnih izdelkov, ki bodo predstavljeni na BIO 26 novembra letos.  

Šest zmagovalnih projektov za BIO 26

MAO, 6. junij ― BIO 26 bo predstavil šest projektov, izbranih v okviru oblikovalskega maratona – tridnevnega intenzivnega dogodka, ki je temeljil na praktičnem delu in na katerem so radovedni in motivirani udeleženci sodelovali pri reševanju oblikovalskih izzivov.  Zmagovalne ekipe bodo sodelovale na drugem oblikovalskem maratonu – od prototipa do izdelka – ki bo potekal med 12. in 14. julijem v Ljubljani. Njihovi projekti bodo prejeli finančna sredstva za nadaljnji razvoj v validirane prototipe, instalacije, storitve ali sisteme, ki bodo predstavljeni v okviru bienala oblikovanja. 

Katarina Metelko: Prenavljamo!!!

MAO, 5. junij ―  S Katarino Metelko se bomo sprehodili po razstavi Prenavljamo!!!, skozi nabor preteklih in sodobnih projektov, ki izpostavljajo pomen potrebnega sodelovanja, da hiše, preživele svojo prvotno rabo, lahko zaživijo nova življenja. 

Znanih je šest zmagovalnih projektov za BIO 26

MAO, 4. junij ― BIO 26 bo predstavil šest projektov, izbranih v okviru oblikovalskega maratona – tridnevnega intenzivnega dogodka, ki je temeljil na praktičnem delu in na katerem so radovedni in motivirani udeleženci sodelovali pri reševanju oblikovalskih izzivov.  Zmagovalne ekipe bodo sodelovale na drugem oblikovalskem maratonu – od prototipa do izdelka – ki bo potekal med 12. in 14. julijem v Ljubljani. Njihovi projekti bodo prejeli finančna sredstva za nadaljnji razvoj v validirane prototipe, instalacije, storitve ali sisteme, ki bodo predstavljeni v okviru bienala oblikovanja. 

Republika 2.0

MAO, 3. junij ― Republika 2.0, projekt skupine Ljudje, je interaktivni poskus, v katerem državo razstavlja na prototipe njenih storitev z novo vizijo o tem, kako naj postane vitka, tehnološko napredna zmagovalka globalne tekme za državljane.

Poletna muzejska noč 2019

MAO, 23. maj ― Vabljeni na praznovanje najdaljše noči muzejev v letu v MAO, kjer smo tudi letos pripravili pester nabor brezplačnih dogodkov za vse starosti in okuse. Celodnevni brezplačen vstop v muzej!

Gojko Zupan: Prenavljamo!!!

MAO, 22. maj ― Po razstavi Prenavljamo!!! bo vodil Gojko Zupan (Direktorat za dediščino, MK). Tokrat bo poseben poudarek na stavbnem kompleksu nekdanjega dekliškega liceja Mladika, kjer domuje Ministrstvo za zunanje zadeve RS.

O smehu Zlatka Čordića

MAO, 18. maj ― Pogovor in druženje ob izidu knjige O smehu Zlatka Čordića. Trije mikrofoni v rokah treh prijateljev, ki se bodo pogovarjali o knjigi: poleg avtorja knjige se bo dogodka udeležil še Jurij Hudolin, pogovor pa bo moderiral Borut Mehle.

Sprehod po secesijski Ljubljani za družine

MAO, 18. maj ― Poznate zgodbo o zmaju z mostu? Ali veste, zakaj stoji Hermes na vrhu Urbančeve hiše? In ali veste, kdaj je prvič zapeljal tramvaj po ljubljanskih ulicah? Vabljeni na igrivo-raziskovalni sprehod po secesijski Ljubljani, kjer boste izvedeli odgovore!

Krava, hlapec in kislo zelje

MAO, 18. maj ― Študentje oddelka za oblikovanje tekstilij na NTF so se poglobili v lokalno – mestno, vaško, družinsko – okolje in v njem poiskali vizualna izhodišča za izdelavo kolekcij tekstilij, izvedenih v tehnikah žakardnega tkanja, digitalnega tiska in sitotiska sitostika. 

Vodstvo po secesijski Ljubljani

MAO, 18. maj ―   Sprehodili se bomo med nekaterimi od najbolj pomembnih stavb secesijskega obdobja pri nas, za katere so načrte izdelali domači in tuji arhitekti; med njimi Maks Fabiani, Ivan Vurnik, Josip Vancaš, Ciril Metod Koch in drugi.
še novic