Prenavljamo!

Prenavljamo!

Dnevnik, 14. april 2019 ― Mednarodni dan spomenikov in spomeniških območij bodo 18. aprila v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje (MAO) proslavili z odprtjem razstave, ki skozi nabor preteklih in sodobnih projektov izpostavlja pomen sodelovanja, potrebnega za to, da lahko...

Andrej Strehovec, Robert Potokar: Poslovni center Vrelec

OUTSIDER, 12. april 2019 ― Rogaška Slatina je potrebovala poslovni inkubator, ta pa je svoje prostore dobil v novem objektu, ki sta ga zasnovala arhitekta Andrej Strehovec in Robert Potokar.   Poslovni center stoji na enem od mestnih vozlišč, ob križišču, ki vodi do mestnega središča. Izjemna lokacija je ponujala priložnost za gradnjo reprezentativnega objekta, ki bi v grajenem prostoru… The post Andrej Strehovec, Robert Potokar: Poslovni center Vrelec appeared first on OUTSIDER.

Berlinske nacionalizacije

OUTSIDER, 10. april 2019 ― Zakaj so vsi slovenski impresionisti slikali Škofjo Loko, hrib Kamnitnik v njeni bližini in pastoralno gričevje v njeni okolici? Ta del Gorenjske je pozneje zaslovel kot »slovenski Barbizon« – poimenovanje je bilo nekoliko poetično povzeto po francoski vasici, kjer so se sredi 19. stoletja zbirali realisti in zgodnji impresionisti. Polja in hribi v okolici starodavnega… The post Berlinske nacionalizacije appeared first on OUTSIDER.
še novic