Predavanje Nicolasa Coeckelberghsa: Gradnja kot dejanje

MAO, 28. maj 2019 ―      Vabimo vas na javno predavanje Gradnja kot dejanje v sklopu evropskega projekta Made In – pripovedi obrti in oblikovanja.   Arhitekt in tehnolog za gradbene materiale Nicolas Coeckelberghs bo v Radovljiški graščini govoril o delu raziskovalno-arhitekturnega biroja 'BC architects & studies', ki se osredotoča na krožno, bioregionalno proizvodnjo materialov in dejavno vključevanje skupnosti. BC architects & studies želijo preizprašati gradnjo kot dejanje s širitvijo svojega oblikovalskega postopka na proizvodnjo materialov, javna naročila, pripovedovanje zgodb, prenos znanj in organiziranje skupnosti.   Predavanje je del delavnice, ki med 9. in 13. septembrom v sklopu evropskega projekta Made In – Craft and Design Narratives poteka v Manufakturi Radovljica. *** You are cordially invited to attend the public lecture The act of building, as part of the European project Made In - Craft and Design Narratives. Architect and material technologist Nicolas Coeckelberghs talks about the work of research-based architecture office 'BC architects & studies' centred upon bioregional circular material production and active community involvement. BC architects & studies aim to interrogate the act of building by broadening their design process to include material production, contracting, story-telling, knowledge transfer and community organization.     The lecture is part of a workshop that takes from 9th to 13th September in the Manufaktura Radovljica as part of the European Made In - Craft and Design Narratives project. 

RIBA arhitekti: Stanovanje v bordelu

OUTSIDER, 27. maj 2019 ― Prenova stanovanja s pisano in burno preteklostjo, ki je s pomočjo RIBA arhitektov zaživelo svoj poln potencial. Prenove so neskončno zanimive tudi zato, ker se šele v procesu luščenja plasti, ki jih je v nek prostor nanesel čas, ta popolnoma razgali in razkrije. Zato so začetne faze vedno polne presenečenj in nepričakovanih odkritij, pripravljeni načrti… The post RIBA arhitekti: Stanovanje v bordelu appeared first on OUTSIDER.
Prva podelitev nagrad OHS

Prva podelitev nagrad OHS

Dnevnik, 26. maj 2019 ― Odprte hiše Slovenije (OHS) je največji arhitekturno-nepremičninski festival v živo, ki omogoča brezplačne oglede kakovostne arhitekture in prostorskih ureditev. Je del mednarodne mreže Open House Worldwide, ki povezuje podobne organizacije z vsega...
Ieoh Ming Pei

Ieoh Ming Pei

Dnevnik, 26. maj 2019 ― Pritzkerjev nagrajenec, arhitekt Ieoh Ming Pei, je umrl v starosti 102 leti. Rodil se je leta 1917 v mestu Guangzhou na Kitajskem in se leta 1935 preselil v ZDA v Pensilvanijo na študij arhitekture. Po inženirskem tečaju na Massachusetts Institute...

Portret mesta: Tbilisi

OUTSIDER, 26. maj 2019 ― Staro mestno jedro Tbilisi je glavno in največje mesto Gruzije. Velik del starega mestnega jedra je bil zgrajen po letu 1795, ko je mesto doživelo skoraj popolno uničenje v bitki med ruskimi in iranskimi silami. Novogradnje so sledile srednjeveški zasnovi mesta, ki ga še danes zaznamuje gosta zazidava in organski preplet ulic. Ozke ulice se… The post Portret mesta: Tbilisi appeared first on OUTSIDER.

Vladimir Šubic in arhitektura prepiha

OUTSIDER, 23. maj 2019 ― Slovenska trideseta leta dvajsetega stoletja so imela mnogo obrazov. Navadno se med sabo izključujejo. Leta gospodarske krize in hude bede; obdobje politične diktature; prvi obrisi ideoloških konfliktov, ki se bodo kmalu razmahnili v svetovni vojni. Eden izmed njih pa je tudi izbruh nove urbane samozavesti, ki se ne naslanja več na preteklost. Namesto tega zre… The post Vladimir Šubic in arhitektura prepiha appeared first on OUTSIDER.
Vsakogaršnja zemlja – posvet in umetniški dogodek

Vsakogaršnja zemlja – posvet in umetniški dogodek

Onkraj gradbišča, 22. maj 2019 ― sobota, 1. junij 2019, 17.00–21.00, skupnostni vrt Onkraj gradbišča, Resljeva c., Ljubljana 17.00–19.00, posvet, sodelujoči: Rok Kranjc, Gaja Brecelj/Umanotera in Klemen Ploštajner, moderatorka: Urška Jurman 19.00–21.00, umetniški dogodek: Gibanje za javni govor – Vsakogaršnja zemlja, sodelujoči: Polonca Lovšin, avtorice in … Nadaljujte z branjem→

Kambra: zrasla iz žive skale

OUTSIDER, 22. maj 2019 ― Kambrina zgodovina se je začela okoli leta 1600, ko so na živi kraški skali v vasi Pliskovica postavili majhen kmečki hlev, in je skoraj štiri stoletja valovala v umirjenem ritmu sonca in burje, ki sta izostrila njegove kamnite poteze. Leta 2018 pa se je za Kambro začelo novo poglavje: investitorica Vilma Penko je hišico v… The post Kambra: zrasla iz žive skale appeared first on OUTSIDER.
še novic