Konferenca Sistem mode

MAO, 20. oktober 2019 ― Kdaj je moda kreativna industrija? Kako od kreativne ideje preko proizvodnje, distribucije in promocije do donosnega poslovnega modela, doma ali v tujini. Odgovore bomo poiskali s priznanimi tujimi in domačimi strokovnjaki na konferenci Sistem mode, od 24. do 26. oktobra v MAO.

Lela B. Njatin: Mentalni ambienti urbanega spominjanja

OUTSIDER, 16. oktober 2019 ― Zakaj se zanimamo za stavbe, ki niso povezane neposredno z našo preteklostjo? In zakaj prezremo stavbe, ki so povezane z našo sedanjostjo? Zakaj je generiranje osebnega spomina bolj pomembno od identificiranja osebnega modusa vivendi? Ta vprašanja sem si zastavila v mestu, kjer sem odraščala in v katerem imam od 2010 atelje: Kočevju. V Kočevju je… The post Lela B. Njatin: Mentalni ambienti urbanega spominjanja appeared first on OUTSIDER.

Pop-up showroom in modni sprehod

MAO, 15. oktober 2019 ― V času konference Sistem mode bodo v MAO na voljo oblačila izbranih modnih blagovnih znamk z Ljubljana Fashion Weeka in konference Sistem mode na prodajno-predstavitvenem dogodku Pop-Up Showroom, v soboto pa bo čas za modni sprehod po Ljubljani in Mariboru.
Zaključujemo projekt partnerskega urejanja prostora v Mariboru in na Obali

Zaključujemo projekt partnerskega urejanja prostora v Mariboru in na Obali

Inštitut za politike prostora, 14. oktober 2019 ― Sodelovanje z javnostjo je nujen delj demokratičnega političnega sistema in urejanja prostora. Vključevanje javnosti v začetne faze procesa urejanja prostora postaja vedno bolj uveljavljena praksa tudi v Sloveniji. Občine namreč... The post Zaključujemo projekt partnerskega urejanja prostora v Mariboru in na Obali appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.
Filmski festival o mestih

Filmski festival o mestih

Dnevnik, 13. oktober 2019 ― EDO je filmski festival o mestih, urbanosti in arhitekturi – letos bo potekal drugič, in sicer med 15. in 18. oktobrom. Festivalu je ime posodil slovenski arhitekt in urbanist Edvard Ravnikar - Edo. Bil je arhitekt z močno vizijo, vplival je na to,...
Otroci in mesto

Otroci in mesto

Dnevnik, 13. oktober 2019 ― V torek društvo Pazi!park v Kinu Šiška organizira dogodek z naslovom Otroci načrtujejo mesto, ki je namenjen spodbujanju vključevanja otrok v urejanje mest, sosesk, varnih poti do šol, šolskih igrišč ali domačih, skupnih dvorišč. V procesih urejanja...
Trans-Form: Action

Trans-Form: Action

Dnevnik, 13. oktober 2019 ― Transform je projekt povezovanja umetniških akademij jugovzhodne Evrope, ki bienalno poteka že od leta 2009 in mladim ustvarjalcem na področju vizualnih umetnosti omogoča profesionalno predstavitev v okviru mednarodne skupinske razstave. Leta 2019,...

Gao Arhitekti: Stanovanje Belle vie

OUTSIDER, 12. oktober 2019 ― Radoživ interier stanovanja za mlado družino, poln drznih kontrastov in življenjskega elana, so oblikovali Gao Arhitekti. C’est la belle vie! Družinski dom v prestolnici, popolno izhodišče za vsakodnevne podvige, kamor se je zvečer veselje spet vračati. Velika jedilna miza, za katero se vsi zberemo in okrepčamo, udoben kavč, svetla terasa, pa še dovolj zasebnosti za… The post Gao Arhitekti: Stanovanje Belle vie appeared first on OUTSIDER.

Blaž Šenica: Avtentična tržnica

OUTSIDER, 12. oktober 2019 ― Že v starodavnih naseljih je obstajal večji odprt prostor oziroma predhodnik prostora, ki ga danes imenujemo trg. Različne parafraze prostora, kot sta grška agora ali rimski forum, verjetno lahko najdemo v večini kultur po svetu, v vseh primerih pa je ta prostor pomenil središče gospodarskega, družbenega in političnega življenja. Prostor, ki je bil zaradi svoje… The post Blaž Šenica: Avtentična tržnica appeared first on OUTSIDER.

Kratek avtobusni obisk

OUTSIDER, 12. oktober 2019 ― Urbano življenje v današnjem času ni omejeno samo na metropole; s pomočjo brezžičnega interneta in drugih povsod prisotnih nevidnih valov in signalov smo lahko s svetovnimi dogodki, prijatelji in sorodniki enako na tekočem v alpskem gorovju ali afriški puščavi kot v New Yorku ali Pekingu. Delo se vedno bolj osvobaja tovarn in pisarn velikih populacijskih… The post Kratek avtobusni obisk appeared first on OUTSIDER.
še novic