World Design Talk

Fakulteta za dizajn, 2. julij 2019 ― V petek 21. junija je v Mestni hiši potekal World Design Talk na temo 11. trajnostno razvojnega cilja Združenih narodov: trajnostna mesta in skupnosti. Program so otvorili uvodni nagovori župana Zorana Jankoviča, dekanje Fakultete za dizajn prof. Nade Rožmanec Matičič, rektorja Univerze na Primorskem prof. dr. Dragana Marušiča in italijanskega ambasadorja, njegove ekscelence Paolo Trichila. […]

Arhitekturni dialog 3: Centralni park Koper

OUTSIDER, 1. julij 2019 ― Pretekli petek je v novem Centralnem parku v Kopru potekal že tretji zaporedni Arhitekturni dialog. Na prvih dveh dogodkih iz cikla, na katerem predstavljamo zanimive arhitekture ter se o njih pogovarjamo z arhitekti, investitorji, sodelavci in uporabniki, smo se srečali v Ljubljani. Poletje pa nas je iz prestolnice izvabilo na Obalo, zato smo za temo… The post Arhitekturni dialog 3: Centralni park Koper appeared first on OUTSIDER.

Šola glasbe in umetnosti

OUTSIDER, 1. julij 2019 ― Novogradnja s posebnimi zahtevami glede oblikovanja in zvočne zaščite Mesto Monheim ima posebno lego. Zaradi osrednje lege med metropolama Düsseldorf in Köln, neposredno ob reki Ren, je privlačen kraj za mlade in starejše. V okviru nenehnih prizadevanj za privlačno podobo mesta se med drugim izvajajo naložbe v povezavo mestnega jedra in promenade ob reki Ren.… The post Šola glasbe in umetnosti appeared first on OUTSIDER.

Modularni fasadni sistemi

OUTSIDER, 1. julij 2019 ― Vložni elementi in ostale sistemske rešitve za integracijo v fasadne sisteme heroal C 50 Priznani aluminijasti fasadni sistemi heroal C 50 v enaki izpolnjujejo vedno višje zahteve glede energetske učinkovitosti v ovoju stavbe in individualizaciji. Za razširitev ponudbe je podjetje heroal razvilo vložne elemente in možnosti za integracijo dodatnih sistemov, s katerimi je raznolikost uporabe… The post Modularni fasadni sistemi appeared first on OUTSIDER.

Outsider#18: Mediji

OUTSIDER, 27. junij 2019 ― Končno! V tiskarni je poletna številka revije Outsider! Nova številka bo pri naročnikih in na prodajnih mestih v naslednjem tednu. Tema nove številke so mediji. Kaj je danes vsebina, vredna sporočanja, in kakšen je pravi način, da doseže publiko? Sprašujemo se, kaj pomeni medijska neodvisnost ter kako se kaže v uredniškem pristopu in v načinu… The post Outsider#18: Mediji appeared first on OUTSIDER.

Politike, znanje in arhitektura: slovenski paviljon v Benetkah 2020

OUTSIDER, 26. junij 2019 ― Muzej za arhitekturo in oblikovanje v Ljubljani je objavil poziv za oddajo projektov za predstavitev v Slovenskem paviljonu na  17. mednarodni razstavi arhitekture – La Biennale di Venezia 2020, ki bo trajal od 23. maja do 29. novembra 2020. Namen poziva je izbor projekta in projektne skupine, ki bo zasnovala, oblikovala in izvedla Slovenski paviljon… The post Politike, znanje in arhitektura: slovenski paviljon v Benetkah 2020 appeared first on OUTSIDER.

Anketa: Potrebe kreativnega sektorja

MAO, 26. junij 2019 ―  V Centru za kreativnost, ki deluje pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje, pripravljamo predloge ukrepov za podporo kulturnega in kreativnega sektorja (KKS) v Sloveniji in želimo pri analizi potreb KKS pridobiti informacije o ovirah in spodbudah za njegov razvoj s strani tistih, ki delujejo znotraj KKS.

Arhitekturni dialog 3 – Centralni park v Kopru

OUTSIDER, 24. junij 2019 ― V petek, 28. junija, bomo skupaj v objemu dobre arhitekture praznovali prihod poletja! Vabimo vas na 3. arhitekturni dialog v Koper, na sprehod po na novo urejenem Centralnem parku, ki ga bo vodil arhitekt Milan Tomac, soustanovitelj biroja Enota, kjer so zasnovali projekt in bedeli nad izvedbo. Sprehodu bo sledil pogovor o načrtovanju in izvedbi… The post Arhitekturni dialog 3 – Centralni park v Kopru appeared first on OUTSIDER.

Marasovic arhitekti: Stanovanje M8

OUTSIDER, 23. junij 2019 ― Delati od doma ali živeti v studiu? Stanovanje M8, ki so ga Marasovic arhitekti zasnovali v Kopru, je vzorčni primer njihovega načina razmišljanja, ki ga radi pokažejo strankam. Popolnoma funkcionalno stanovanje za par je namreč kar sestavni del njihovega studia. Marasovic arhitekti sta Gaja Brulc in Igor Marasovic, njuno stanovanje/showroom/studio pa se nahaja v stavbi… The post Marasovic arhitekti: Stanovanje M8 appeared first on OUTSIDER.

Ira Zorko: Hiša Lahovna

OUTSIDER, 23. junij 2019 ― Včasih so stvari tako preproste, da ne potrebujejo dodatne razlage. Včasih arhitektura govori sama zase: tako kot hiša Lahovna, ki jo je v skladu z željami naročnikov zasnoval arhitekt Ira Zorko. Lastniki so na hišo izjemno ponosni in v njej radi živijo, zgodbo hiše pa tudi najbolje poznajo. O njej so ljubeznivo zapisali: »Želja in… The post Ira Zorko: Hiša Lahovna appeared first on OUTSIDER.

Agnes Momirski: New Moon Cacao Ritual

MAO, 23. junij 2019 ― Ob razstavi Witches Sisterhood je Agnes Momirski oblikovala zdravilni ritualni performans. Na ta magični večer nove lune se skupaj potopimo v ritualno zavest, ritmično gibanje, magično razmišljanje in si zagotovimo alternativno prihodnost, ki jo zaznamujejo čutnost, enotnost, blaginja in sozvočje z luninimi cikli.

Poletna mala šola arhitekture 2019

MAO, 23. junij 2019 ― V MAO zopet prihaja počitniška šola arhitekture. Od ponedeljka do petka od 8.00 ure do 16.00. Makete, načrti in fotografije v muzeju bodo izhodišče za naše arhitekturno raziskovanje. Grajski park v senci stoletnih dreves bo prostor razgibavanja možgančkov in telesa za nadobudneže med 6. in 13. letom starosti!
še novic