Zadnji kitajski cesar

ARS Filmska glasba, 23. november ― Film uspešno spaja epsko podlago z intimno zgodbo o človeku, čigar življenje je ena sama žalostna ironija. V kinematografe je prišel leta 1987, režiral ga je Bernardo Bertolucci. Vizualno razkošna pripoved o fantku, ki je pri treh letih postal zadnji kitajski cesar, prikazuje njegovo življenje: od razkošnega dvora v zgodnji mladosti do vseh vojn in revolucij, ki so pretresale njegovo kraljestvo, in bolečega ponižanja v vsakdanji ljudski republiki.
Mantovanijeva Italija

Mantovanijeva Italija

ARS Filmska glasba, 19. oktober ― italijanski skladatelj in aranžer Annunzio Paolo Mantovani Del njegovega genija je bil v spoznanju, da imamo dve ušesi in naši možgani lahko sprejemajo zvoke, ki prihajajo iz različnih smeri – danes se to načelo, torej stereozvoka, zdi nekaj samoumevnega, toda v obdobju monotehnike je bil Mantovanijev zvok naravnost osupljiv.
Filadelfija

Filadelfija

ARS Filmska glasba, 30. julij ― Film je dosegel velik uspeh in dobil kar nekaj nagrad, med njimi tudi pet nominacij za oskarja Tom Hanks in Denzel Washington sta upodobila pravnika z nasprotnih ideoloških in moralnih bregov, ki združita moči v tožbi zoper prestižno pravno pisarno zaradi spolne diskriminacije. Film je dosegel velik uspeh in dobil kar nekaj nagrad, med njimi tudi pet nominacij za oskarja. Osvojil je tistega za najboljšo glavno moško vlogo in najboljšo skladbo.
Aladin

Aladin

ARS Filmska glasba, 9. julij ― Zgodba se navdihuje pri zbirki 1001 noč Film oziroma muzikal Aladin iz leta 1958 v režiji Ralpha Nelsona je nastal za televizijsko mrežo CBS, zgodba pa se navdihuje pri arabsko-perzijskih pripovedkah iz zbirke 1001 noč. Aladin je danes znan tudi po tem, da je bil zadnji muzikal v karieri Cola Porterja.
še novic