Za en bokal muzike

Za en bokal muzike

ARS Za en bokal muzike, 18. oktober ― V oddaji Za en bokal muzike poslušamo posnetke ljudske glasbe iz starejših oddaj Slovenska zemlja v pesmi in besedi, iz arhivov naše radijske postaje ter […] V oddaji Za en bokal muzike poslušamo posnetke ljudske glasbe iz starejših oddaj Slovenska zemlja v pesmi in besedi, iz arhivov naše radijske postaje ter Glasbeno narodopisnega instituta, pa tudi z drugih glasbenih izdaj s tovrstno vsebino. Včasih se tudi posvetimo posameznim dogodkom povezanim z ljudskim glasbenim izročilom. Tako nam ponuja vpogled v izvedbene prakse in enkratne interpretacije pevcev in godcev, obenem pa tudi v spremembe v načinih izvajanja in odnosu do izročila, kot jih prinaša čas in spreminjanje načina življenja.
Za en bokal muzike

Za en bokal muzike

ARS Za en bokal muzike, 11. oktober ― Poslušamo posnetke ljudske glasbe iz starejših oddaj Slovenska zemlja v pesmi in besedi in iz arhivov naše radijske postaje ter Glasbeno narodopisnega instituta. Poslušamo posnetke ljudske glasbe iz starejših oddaj Slovenska zemlja v pesmi in besedi in iz arhivov naše radijske postaje ter Glasbeno narodopisnega instituta.
Kako pojemo

Kako pojemo

ARS Za en bokal muzike, 27. september ― Poslušamo posnetke ljudske glasbe iz starejših oddaj Slovenska zemlja v pesmi in besedi in iz arhivov naše radijske postaje ter Glasbeno narodopisnega instituta. Poslušamo posnetke ljudske glasbe iz starejših oddaj Slovenska zemlja v pesmi in besedi in iz arhivov naše radijske postaje ter Glasbeno narodopisnega instituta.
Okolica Laškega

Okolica Laškega

ARS Za en bokal muzike, 13. september ― Predstavljamo tradicijske ljudske pevce in godce različnih slovenskih etnij ter zamejstva, glasbenike, ki načrtno poustvarjajo ljudsko glasbo za koncertni oder ali pa za ponovno navzoče […] Predstavljamo tradicijske ljudske pevce in godce različnih slovenskih etnij ter zamejstva, glasbenike, ki načrtno poustvarjajo ljudsko glasbo za koncertni oder ali pa za ponovno navzoče hišno muziciranje.
Za en bokal muzike

Za en bokal muzike

ARS Za en bokal muzike, 6. september ― Predstavljamo tradicijske ljudske pevce in godce različnih slovenskih etnij ter zamejstva, glasbenike, ki načrtno poustvarjajo ljudsko glasbo za koncertni oder ali pa za ponovno navzoče […] Predstavljamo tradicijske ljudske pevce in godce različnih slovenskih etnij ter zamejstva, glasbenike, ki načrtno poustvarjajo ljudsko glasbo za koncertni oder ali pa za ponovno navzoče hišno muziciranje.
Za en bokal muzike

Za en bokal muzike

ARS Za en bokal muzike, 30. avgust ― Predstavljamo tradicijske ljudske pevce in godce različnih slovenskih etnij ter zamejstva, glasbenike, ki načrtno poustvarjajo ljudsko glasbo za koncertni oder ali pa za ponovno navzoče […] Predstavljamo tradicijske ljudske pevce in godce različnih slovenskih etnij ter zamejstva, glasbenike, ki načrtno poustvarjajo ljudsko glasbo za koncertni oder ali pa za ponovno navzoče hišno muziciranje.
Za en bokal muzike

Za en bokal muzike

ARS Za en bokal muzike, 15. avgust ― Predstavljamo tradicijske ljudske pevce in godce različnih slovenskih etnij ter zamejstva, glasbenike, ki načrtno poustvarjajo ljudsko glasbo za koncertni oder ali pa za ponovno navzoče […] Predstavljamo tradicijske ljudske pevce in godce različnih slovenskih etnij ter zamejstva, glasbenike, ki načrtno poustvarjajo ljudsko glasbo za koncertni oder ali pa za ponovno navzoče hišno muziciranje.
Porabje

Porabje

ARS Za en bokal muzike, 9. avgust ― Po glasbi Prekmurja poslušamo še pesmi istega kulturnega prostora, ki je pred sto leti ostal na drugi strani meje Prejšnji teden smo oddajo Za en bokal muzike posvetili Prekmurju, tokrat pa se bomo poklonili drugemu delu istega kulturnega prostora, ki je pred sto leti ostal na drugi strani meje – Porabju. Slišali bomo predvsem značilne pesmi, nekaj je tudi takih, ki smo jih že spoznali v prekmurski različici,  spet druge so takšne, ki jih poznajo na vsem slovenskem prostoru, pa so v Porabju dobile drugačno barvo in podobo, tudi zaradi jezika…
Ljudska glasba Prekmurja

Ljudska glasba Prekmurja

ARS Za en bokal muzike, 2. avgust ― Odsev pokrajine, okolja in časa v prekmurski ljudski glasbi. V oddaji Za en bokal muzike se bomo tokrat seveda posvetili prekmurski ljudski glasbi. Slišali bomo nekaj značilnih primerov pesmi in viž, ki v svojem izrazu zajemajo preteklost pokrajine z vso raznolikostjo vplivov okolja in časa ter prepoznavnim značajem. Časovno posnetki segajo od več kot sto let nazaj pa skorajda do danes…
Za en bokal muzike

Za en bokal muzike

ARS Za en bokal muzike, 19. julij ― Čaka nas še en sprehod skozi različne plasti časa in prostora našega glasbenega izročila V oddaji Za en bokal muzike poslušamo posnetke ljudske glasbe iz starejših oddaj Slovenska zemlja v pesmi in besedi in iz arhivov naše radijske postaje ter Glasbeno narodopisnega instituta. Čaka nas še en sprehod skozi različne plasti časa in prostora našega glasbenega izročila… Oddajo je pripravil Tomaž Rauch.
Sprehod skozi različne plasti časa in prostora našega glasbenega izročila

Sprehod skozi različne plasti časa in prostora našega glasbenega izročila

ARS Za en bokal muzike, 12. julij ― Predstavljamo tradicijske ljudske pevce in godce različnih slovenskih etnij ter zamejstva, glasbenike, ki načrtno poustvarjajo ljudsko glasbo za koncertni oder ali pa za ponovno navzoče […] Predstavljamo tradicijske ljudske pevce in godce različnih slovenskih etnij ter zamejstva, glasbenike, ki načrtno poustvarjajo ljudsko glasbo za koncertni oder ali pa za ponovno navzoče hišno muziciranje.
Za en bokal muzike

Za en bokal muzike

ARS Za en bokal muzike, 5. julij ― Predstavljamo tradicijske ljudske pevce in godce različnih slovenskih etnij ter zamejstva, glasbenike, ki načrtno poustvarjajo ljudsko glasbo za koncertni oder ali pa za ponovno navzoče […] Predstavljamo tradicijske ljudske pevce in godce različnih slovenskih etnij ter zamejstva, glasbenike, ki načrtno poustvarjajo ljudsko glasbo za koncertni oder ali pa za ponovno navzoče hišno muziciranje.
Za en bokal muzike

Za en bokal muzike

ARS Za en bokal muzike, 28. junij ― Predstavljamo tradicijske ljudske pevce in godce različnih slovenskih etnij ter zamejstva, glasbenike, ki načrtno poustvarjajo ljudsko glasbo za koncertni oder ali pa za ponovno navzoče […] Predstavljamo tradicijske ljudske pevce in godce različnih slovenskih etnij ter zamejstva, glasbenike, ki načrtno poustvarjajo ljudsko glasbo za koncertni oder ali pa za ponovno navzoče hišno muziciranje.
Arhivski posnetki zvočnih oddaj iz različnih obdobij

Arhivski posnetki zvočnih oddaj iz različnih obdobij

ARS Za en bokal muzike, 21. junij ― Sproščen izbor arhivskih posnetkov V poletnem času bomo v oddajah Za en bokal muzike z redkimi izjemami poslušali bolj sproščene izbore arhivskih posnetkov z zvočnih izdaj iz različnih obdobij, ki jih bodo dopolnjevali nekateri posnetki iz arhiva naše radijske postaje. Malo mešano, torej. Tokrat bo na vrsti prva od takšnih oddaj. Oddajo pripravlja Tomaž Rauch.
Haloško petje skozi košček časa

Haloško petje skozi košček časa

ARS Za en bokal muzike, 14. junij ― V tokratni oddaji bomo med drugim slišali nekaj različic posameznih pesmi, ki jih bomo lahko neposredno primerjali. V oddaji Za en bokal muzike poslušamo posnetke ljudske glasbe iz starejših oddaj Slovenska zemlja v pesmi in besedi in iz arhivov naše radijske postaje ter Glasbeno narodopisnega instituta. Tako nam ponuja vpogled v izvedbene prakse in enkratne interpretacije pevcev in godcev, obenem pa tudi v spremembe v načinih izvajanja in odnosu do izročila, kot jih prinaša čas in spreminjanje načina življenja. V tokratni oddaji bomo med drugim slišali nekaj različic posameznih pesmi, ki jih bomo lahko neposredno primerjali. In čeprav je časovno obdobje nastanka posnetkov relativno kratko, prostor pa praktično isti, so razlike v dojemanju in interpretaciji očitne…
še novic