Nova rektorica UP zaprisegla in prevzela rektorske časti in dolžnosti

Fakulteta za dizajn, 27. november 2019 25. novembra 2019 je v dvorani Sv. Frančiška v Kopru potekala peta slovesna inavguracija nove rektorice Univerze na Primorskem. S simbolično predajo rektorske insignije je dosedanji rektor prof. dr. Dragan Marušič po osemletnem vodenju visokošolske institucije predal tudi rektorske časti in dolžnosti prof. dr. Klavdiji Kutnar, ki je bila izvoljena 23. maja letos. V imenu […] The post Nova rektorica UP zaprisegla in prevzela rektorske časti in dolžnosti appeared first on Fakulteta za dizajn.

Prenos veščin: Kristi Hodak

MAO, 26. november 2019 ―   Na zadnjem letošnjem Prenosu veščin predstavljamo svetovalko za oblikovanje in digitalizacijo, ki deluje v interdisciplinarni ekipi svetovalcev svetovno znane menedžment svetovalnice McKinsey & Company, v oddelku Digital McKinsey v Londonu.

PingPong, karaoke in DJ Kukla

MAO, 26. november 2019 ―   Po Prenosu veščin s Kristi Hodak pričakujte retronostalgični dogodek s tekmovanjem v namiznem tenisu in karaokami, ki ga bo glasbeno začinila Kukla Kesherović. Za tem imenom stoji Katarina Rešek, filmska in glasbena ustvarjalka iz skupine Napravi mi dete.

P Plus, Gaber Jovanovič Arhitekti: Med nebom in zemljo

OUTSIDER, 25. november 2019 ― Sodelovanje dveh birojev, Gaber Jovanovič Arhitektov in PPlus Arhitektov, je porodilo prijetno in domačno preureditev podstrešja stare meščanske hiše v središču Ljubljane. V drugem nadstropju je bilo stanovanje že urejeno; nad njim pa še celo podstrešje, prazno in neizkoriščeno! Arhitekti so seveda takoj opazili tudi dobro ohranjeno leseno strešno konstrukcijo, ki se v novem interierju… The post P Plus, Gaber Jovanovič Arhitekti: Med nebom in zemljo appeared first on OUTSIDER.

Arhitektura Krušec: Lesena hiša v Mengšu

OUTSIDER, 23. november 2019 ― Kako je lahko hiša lesena, ko pa je narejena iz betona? Arhitekti so hišo poimenovali po materialu, ki je pri njenem nastanku odigral ključno vlogo. Les se je najprej pojavil kot opaž za ulivanje betona. Lastnosti tega so arhitekti še dodatno poudarili tako, da so uporabili krtačene deske, ki so na betonu za seboj pustile… The post Arhitektura Krušec: Lesena hiša v Mengšu appeared first on OUTSIDER.

Dekleva Gregorič arhitekti: Poglobljen oblikovalski studio

OUTSIDER, 22. november 2019 ― Projekt prenove vrstne hiše Dekleva Gregorič arhitektov v predmestju Škofje Loke je nominiran za nagrado Piranesi, katere nagrajenec bo znan na zaključnem dogodku letošnjih Piranskih dnevov arhitekture v soboto zvečer. Že nominacija namiguje, da ne gre za rutinsko prenovo tipične enodružinske hiše, temveč za arhitekturni razmislek izven okvirjev zadane projektne naloge. Naročnik – industrijski oblikovalec… The post Dekleva Gregorič arhitekti: Poglobljen oblikovalski studio appeared first on OUTSIDER.

Lotti Gostič: Nakupovalna središča za enkratno uporabo

OUTSIDER, 22. november 2019 ― V osrednji Sloveniji, kjer sem odraščala, je to že vzorec: z dovoljenjem občin korporacije gradijo nakupovalne centre na obrobju mest, medtem ko so trgovine v središčih mest pozabljene, prazne in zapuščene. Rezultat te prakse je, da je Slovenija med najvišje uvrščenimi evropskimi državami po številu prodajnih prostorov na osebo. Za državo, ki je gospodarsko še… The post Lotti Gostič: Nakupovalna središča za enkratno uporabo appeared first on OUTSIDER.

POBUDA ZA POENOSTAVITEV POSTOPKOV IZDAJE GRADBENEGA DOVOLJENJA

OUTSIDER, 20. november 2019 ― Gradbeni zakon (GZ), ki je nadomestil Zakon o gradnji objektov (ZGO-1), je v postopek pridobivanja dokumentacije za gradnjo in gradnje same prinesel mnogo pozitivnih sprememb. Kljub dobronamernosti pa je nekaj sprememb tudi neustreznih oz. so se zakonska določila, ki so se v praksi izkazala kot slaba, prenesla iz stare zakonodaje v novo. Z namenom konstruktivnega… The post POBUDA ZA POENOSTAVITEV POSTOPKOV IZDAJE GRADBENEGA DOVOLJENJA appeared first on OUTSIDER.

Blaž Šenica: Košarka, mistično in arhitektura

OUTSIDER, 20. november 2019 ― V zgodnjem otroštvu sem se navdušil nad košarko. Na začetku sem spremljal predvsem Olimpijo, ki je takrat domovala v meni bližnji Hali Tivoli, nato seveda tudi slovensko reprezentanco. Tako sem se kmalu navduševal nad najboljšimi igralci na svetu in tudi sam začel obiskovati treninge košarke. Trenerji so od nas zahtevali trdo delo, a o košarkarskih… The post Blaž Šenica: Košarka, mistično in arhitektura appeared first on OUTSIDER.
še novic