Pohod od javke do javke – zaključek projekta Franja nas povezuje

Pohod od javke do javke – zaključek projekta Franja nas povezuje

Mestni muzej Idrija, 19. maj 2019 ― Pohoda od javke do javke, zadnje aktivnosti v projektu Franja nas povezuje, se je v soboto 18. maja 2019, udeležilo 53 pohodnikov, prireditve v sami Franji pa celo 178. Nad doživljajskim spoznavanjem zgodovine ob obiskovanju javk, razlagah muzejske kustosinje Milojke Magajne in pričevanju tam živečih domačinov, so bili vsi udeleženci navdušeni in pričakujemo skorajšnjo ponovitev. […] The post Pohod od javke do javke – zaključek projekta Franja nas povezuje appeared first on Mestni muzej Idrija.
Valvasorjeva nagrada za enkratne dosežke v muzejstvu za leto 2018 avtorski skupini razstave Na obrobju pekla: Idrijsko in Cerkljansko 1914-1919

Valvasorjeva nagrada za enkratne dosežke v muzejstvu za leto 2018 avtorski skupini razstave Na obrobju pekla: Idrijsko in Cerkljansko 1914-1919

Mestni muzej Idrija, 18. maj 2019 ― Danes, 18. maja, praznujemo MEDNARODNI DAN MUZEJEV. S prostimi vstopi in obilico dogodkov se praznovanju pridružujemo tudi slovenski muzeji in galerije. Slovensko muzejsko društvo je razglasilo prejemnike najvišjih stanovskih priznanj za preteklo leto in med njimi je VALVASORJEVO NAGRADO ZA ENKRATNE DOSEŽKE V MUZEJSTVU ZA LETO 2018 prejela avtorska skupina za razstavo NA OBROBJU PEKLA: […] The post Valvasorjeva nagrada za enkratne dosežke v muzejstvu za leto 2018 avtorski skupini razstave Na obrobju pekla: Idrijsko in Cerkljansko 1914-1919 appeared first on Mestni muzej Idrija.

O smehu Zlatka Čordića

MAO, 18. maj 2019 ― Pogovor in druženje ob izidu knjige O smehu Zlatka Čordića. Trije mikrofoni v rokah treh prijateljev, ki se bodo pogovarjali o knjigi: poleg avtorja knjige se bo dogodka udeležil še Jurij Hudolin, pogovor pa bo moderiral Borut Mehle.

Sprehod po secesijski Ljubljani za družine

MAO, 18. maj 2019 ― Poznate zgodbo o zmaju z mostu? Ali veste, zakaj stoji Hermes na vrhu Urbančeve hiše? In ali veste, kdaj je prvič zapeljal tramvaj po ljubljanskih ulicah? Vabljeni na igrivo-raziskovalni sprehod po secesijski Ljubljani, kjer boste izvedeli odgovore!

Krava, hlapec in kislo zelje

MAO, 18. maj 2019 ― Študentje oddelka za oblikovanje tekstilij na NTF so se poglobili v lokalno – mestno, vaško, družinsko – okolje in v njem poiskali vizualna izhodišča za izdelavo kolekcij tekstilij, izvedenih v tehnikah žakardnega tkanja, digitalnega tiska in sitotiska sitostika. 

Vodstvo po secesijski Ljubljani

MAO, 18. maj 2019 ―   Sprehodili se bomo med nekaterimi od najbolj pomembnih stavb secesijskega obdobja pri nas, za katere so načrte izdelali domači in tuji arhitekti; med njimi Maks Fabiani, Ivan Vurnik, Josip Vancaš, Ciril Metod Koch in drugi.
PO POLETNI VROČINI SREDI MAJA SNEG

PO POLETNI VROČINI SREDI MAJA SNEG

Fototeka MNZS, 17. maj 2019 ― Ljubljanski dnevnik je še 15. maja 1969 poročal o izjemni vročini, v Ljubljani so na primer izmerili kar 30 stopinj Celzija. “Kdo bi pomislil, da zna maj tako toplo objeti”, je poročal novinar. Ljubljančani na osvežitev niso čakali dolgo, saj so že 20. maja časopis krasile fotografije zasnežene prestolnice. Majski sneg je povzročil veliko nevšečnosti. Med drugim trolejbusi niso vozili, občani so poročali o...

Neverjetne gore

Medobčinski muzej Kamnik, 17. maj 2019 ― Projekt Neverjetne gore je naslov skupnega projekta šestih muzejev na Gorenjskem. Šest gorenjskih muzejev (Gornjesavski muzej Jesenice – Slovenski planinski muzej, Gorenjski muzej, Loški muzej, Medobčinski muzej Kamnik, Tržiški muzej in Čebelarski muzej – Muzeji radovljiške občine) se je združilo v skupnem projektu, ki smo ga poimenovali Neverjetne gore. V tednu, ko obeležujemo mednarodni dan […] The post Neverjetne gore appeared first on MM:K.
še novic