Napovedujemo: SALVE REGINA II, Natalija Šeruga Golob v Miheličevi galeriji

Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož, 2. september 2018 ― Vljudno vas vabimo na odprtje likovne razstave akademske slikarke Natalije Šeruga Golob v četrtek, 13. septembra 2018, ob 18. uri v Miheličevi galeriji na Ptuju. Sem slikarka, ki me zanima pradavno in večno v vizualnem ustvarjanju. Kot jamskemu človeku mi slikanje pomeni ritual, most med realnim in transcendentnim. Ritual kot standardizirano, ponovljivo vedenje, ki me […]

Onkraj kulturnega modela

MAO, 1. september 2018 ― Zavod Motovila (CED Slovenija) v sodelovanju s Centrom za kreativnost in MAO, vabi na mednarodno konferenco s priznanimi strokovnjaki iz Velike Britanije, Švedske in Španije (Katalonije), ki bodo predstavili različne teoretične in praktične pristope razvoja poslovnih modelov v kulturi.
Odprtje razstave CLAUSTRA ALPIUM IULIARUM – skrivnostna zapuščina starih Rimljanov

Odprtje razstave CLAUSTRA ALPIUM IULIARUM – skrivnostna zapuščina starih Rimljanov

Trubarjeva domačija, 31. avgust 2018 ― Društvo Claustra Alpium Iuliarum in Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije vabita na odprtje razstave CLAUSTRA ALPIUM IULIARUM – skrivnostna zapuščina starih Rimljanov, ki bo v četrtek, 6. septembra 2018, ob 18. uri v galeriji Levstikovega doma v Velikih Laščah. O razstavi bo spregovorila doc.dr. Katharina Zanier. Razstava avtorjev Jureta Kusetiča in Tine Lah je nastala v okviru prvega projekta Claustra – Kamniti braniki Rimskega imperija, ki se je končal v letu 2015. Na ogled so številne fotografije, zemljevidi in digitalne 3D rekonstrukcije, ki prikazujejo poznorimski obrambni sistem Claustra Alpium Iuliarum. Razstava bo na ogled do 30. septembra 2018 po vnaprejšnjem dogovoru (Manfred Deterding 031 397 377). Lepo vabljeni!  

Vodenje po oglednih depojih TMS v Pivki

Tehniški muzej Slovenije, 29. avgust 2018 ― nedelja, 16.september 12:30 Vodenje po oglednih depojih TMS v Pivki Vabimo vas na javno vodstvo po oglednih depojih, ki se nahajajo v Parku vojaške zgodovine Pivka. Tam v skupnih depojih hranimo predmete Muzej novejše zgodovine Slovenije, Narodni muzej Slovenije in Tehniški muzej Slovenije. Na ogled so številni deponirani muzejski predmeti, med drugim iz prometne zbirke, predmeti, povezani z vodnim, živalskim in parnim pogonom, računalniki, telekomunikacije itd.
7., 8. in 9. september: FeSTEELval na Stari Savi

7., 8. in 9. september: FeSTEELval na Stari Savi

Gornjesavski muzej, 29. avgust 2018 ―   Program FeSTEELvala na Stari Savi: 7. september 2018 17:00 – 20:00 → HIP HOP DELAVNICE: Graffity delavnica TimZilda TrainStation SubArt, Dj delavnica Dj K’POW DJ Telovadnica, Brekin’ / Breakdance Delavnica Bboy Vision GOR, MC Delavnica Doša Datura 20:00 → HIP HOP SHOW by Motoric Movement  21:00 →  Spopad Rim MC Kontest   Med 17. in 20. uro bo odprta stalna etnološka zbirka […]

Zadnje vodstvo po razstavi Stanko Kristl, arhitekt.

MAO, 29. avgust 2018 ― S kustosi razstave Tadejem Glažarjem, Tino Gregorič in Majo Vardjan se bomo podali v bogati univerzum arhitekta Stanka Kristla po razstavi, ki je bila osnovana na podlagi večletnega raziskovanja arhitektovega življenskega opusa. Ne zamudite zadnjega dne razstave!

Posvet in delavnica Požarna varnost v stavbah kulturne dediščine

Tehniški muzej Slovenije, 28. avgust 2018 ― četrtek, 04.oktober 09:00 Posvet in delavnica Požarna varnost v stavbah kulturne dediščine TMS, Bistra pri Vrhniki V oktobru, tradicionalnem mesecu požarne varnosti in v letu 2018, evropskem letu kulturne dediščine (ELKD) Slovensko združenje za požarno varstvo s partnerji organizira posvet in delavnico Požarna varnost v stavbah kulturne dediščine. Med partnerji smo tudi Tehniški muzej Slovenije, Ministrstvo za kulturo, Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije in Gasilska zveza Slovenije v sodelovanju z GZ Vrhnika in PGD Verd. Posvet bo 4. oktobra v Tehniškem muzeju Slovenije v Bistri pri Vrhniki.
še novic