MANILA V KREMPLJIH LUČI

MANILA V KREMPLJIH LUČI

Kurja polt, 16. februar 2018 ― MAYNILA SA MGA KUKO NG LIWANAG Julio, preprost in nedolžen mladenič s filipinskega podeželja, se na sledi svojemu izginulemu dekletu znajde v prestolnici. Ligayo so zvabili iz ribiške vasice z lažnimi obljubami o svetlejši prihodnosti in jo prisilili v prostitucijo. Juliu v Manili nemudoma ukradejo še tisto malo drobiža, kar ga premore. V [...] The post MANILA V KREMPLJIH LUČI appeared first on Kurja polt.
SCCA-Ljubljana - Video art in videospot (2017) Diskusija

SCCA-Ljubljana - Video art in videospot (2017) Diskusija

DIVA nove pridobitve, 16. februar 2018 ― Okrogla miza v okviru projekta/razstave SCCA LAB o videospotih v 80. letih in danes, organizirana na festivalu kratkega filma FeKK leta 2017 (ZVOČNI POSNETEK). Sodelujoči: Neven A. Korda, Barbara Borčić, Matevž Jerman, Maja Prelog, Sašo Štih in Pia Nikolič (moderatorka). Razstava videospotov je bila postavljena v Projektni sobi SCCA. Izbor iz arhiva Postaja DIVA: Barbara Borčić, Peter Cerovšek Izbor FeKK: Pia Nikolič
Evelin Stermitz - Darovanje mesecu (2004) Avtorski video

Evelin Stermitz - Darovanje mesecu (2004) Avtorski video

DIVA nove pridobitve, 16. februar 2018 ― Video je interpretacija istoimenske pesmi Maje Haderlap. Prikazuje obraz, ki se v temi premika v več smereh. Zdi se, da obraz gleda v gledalca ali gledalko. Kar je odklon od tradicionalnih pravil gledanja (gledati in biti gledan) televizije v vsakdanjem okolju. Pesem, tako kot video, govori o gledanju, ogledovanju in iskanju. (Vir: Evelin Stermitz) Glasba: Iva Bittová, kapitulni sin, 1994.
Raj na ... ... preizkušnji

Raj na ... ... preizkušnji

Radio Študent, 16. februar 2018 ― Kaj se zgodi po smrti? Nebesa, pekel, harem, reinkarnacija, tema ... Okej, kaj pa se zgodi ateistom? Jih morda v svojo svetlo pisarno sprejme visoki belolasi gospod v podjetniški obleki, ki je videti kot Ted Danson in mu je ime Michael?

V Zagrebu retrospektiva filmov Wima Wendersa

Dnevnik, 16. februar 2018 ― Zagrebški kino Tuškanac od četrtka prikazuje retrospektivo filmov priznanega nemškega režiserja Wima Wendersa. Do 22. februarja bo na ogled sedem ključnih del iz njegovega opusa, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina. Retrospektivo, naslovljeno...
še novic