Yao

Deseta umetnost, 20. marec 2019 ― Yao, mlad fant, ki rad bere knjige in sanje o pustolovščinah, pobegne iz svoje vasi v severnem Senegalu – skoraj 400 kilometrov do Dakarja, da spozna svojega junaka, uglednega francoskega igralca, ki je na obisku svoje prave domovine. Ker ga tako gane njegova zgodba se igralec odloči, da ga bo pospremil domov. Toda na stranskih […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    Hardcore Henry (2015)  The Autopsy of Jane Doe (2016)  Blade Runner 2049 (2017)  On Chesil Beach (2017)  Bo Vojna zvezd znova spremenila Hollywood? Copyright © Deseta umetnost [Yao], All Right Reserved. 2019.

Čudežno potovanje v Oz

Deseta umetnost, 20. marec 2019 ― Zaviden, moči lačen in hudoben Jurij Jus si močno želi postati vladar Čarobne dežele Oz. Z vojsko lesenih vojakov, ki jih oživi s čarobnim prahom, zasede Smaragdno mesto in ga preimenuje v Jurjevo. Ko se že pripravlja, da bo proslavil svojo veliko zmago, v Čarobno deželo Oz prispe deklica z imenom Doroteja, ki bi lahko […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    Cannes 2018: 1. dan – v znamenju sprememb  Predator: Vrnitev  Unsane (2018)  Odpadniki  Kubrickova Odiseja v vesolju Copyright © Deseta umetnost [Čudežno potovanje v Oz], All Right Reserved. 2019.
Pogovor: Nori dnevi

Pogovor: Nori dnevi

Kinodvor, 20. marec 2019 ― Ogledu filma Nori dnevi je sledil pogovor z režiserjem Damianom Nenadićem, montažerko Sandro Bastašić in koproducentko Petro Seliškar.
21. festival dokumentarnega filma, festival Diagonala, Ne bom več luzerka, Tovor, Videnje

21. festival dokumentarnega filma, festival Diagonala, Ne bom več luzerka, Tovor, Videnje

ARS Gremo v kino, 20. marec 2019 ― Končal se je 21. festival dokumentarnega filma, v Gradcu poteka festival avstrijskega filma Diagonala, ocenjujemo filme Ne bom več luzerka, Tovor in Videnje Na 21. festivalu dokumentarnega filma, ki se je končal v sredo, se je zavrtela vrsta izjemnih del – o treh, ki zaobsegajo tri obdobja zgodovine Rusije in Sovjetske zveze, bomo poročali v tokratni oddaji, pa tudi o filmu, ki je prejel nagrado Amnesty International Slovenije za najboljše delo na temo človekovih pravic. Spregovorili bomo o Festivalu avstrijskega filma, ki se te dni odvija v Gradcu, in ocenili filme Ne bom več luzerka Urše Menart, Tovor srbskega režiserja Ognjena Glavonića in Videnje japonske cineastke Naomi Kawase. Vabljeni k poslušanju!
Colette (2019)

Colette (2019)

Deseta umetnost, 20. marec 2019 ― Zapeljiva periodna drama na prelomu v 20. stoletje, ki prikaže karierno pot ene najbolj znanih francoskih avtoric. Ta je hkrati izjemno pomembna kulturna osebnost, njena zgodba pa je zgodba vseh ženskih umetnic, ki se trudijo uspeti v moškem svetu. Roka, ki drži nalivno pero, piše zgodovino. In ta se je pogosto pisala z moškim glasom. V dveh […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    Non-Stop (2014)  Person to Person (2017)  TOP 50 romantičnih filmov - I. del  God Bless America (2011)  Joe (2013) Copyright © Deseta umetnost [Colette (2019)], All Right Reserved. 2019.
Miha Mohorič - Kje si? (2011) Dokumentarni video

Miha Mohorič - Kje si? (2011) Dokumentarni video

DIVA nove pridobitve, 20. marec 2019 ― Video je nastal na filmski delavnici v Tirani z naslovom Who is afraid of Big Bad Crisis? Avtor išče brezdomce v mestu in za napotke sprašuje naključne mimoidoče. V videu se prepletajo dinamični posnetki ulic, prehodov in dvorišč s posnetki izjav ljudi, katerih identiteta je delno zaščitena – v črnem kadru je videti zgolj ozek pas videa z delom obraza, ob njem je izpisan angleški prevod.
še novic