Glasujte za nagrado občinstva LUX

Glasujte za nagrado občinstva LUX

Kinodvor, 3. maj 2021 ― Vabljeni, da med tremi filmi, ki se potegujejo za filmsko nagrado občinstva LUX, izberete svojega! Svoj glas lahko podelite Nažganim, Kolektivu ali filmu Corpus Christi, glasove pa je možno oddati do 23. maja.
Tehnična podpora pri uporabi spletnega Kinodvora

Tehnična podpora pri uporabi spletnega Kinodvora

Kinodvor, 3. maj 2021 ― Za vsa vprašanja so vam na voljo naši mojstri vsak delovnik od 14. do 17. ure na telefonski številki 01 239 22 17 ali preko elektronske pošte blagajna@kinodvor.org. Če pa ste »sam svoj mojster«, lahko najdete navodila, ki vam bodo pomagala pri lažji orientaciji po spletnem mestu za ogled filma in pogovora tukaj. V navodilih
Dnevi slovenskega filma v Budimpešti

Dnevi slovenskega filma v Budimpešti

BSF, 3. maj 2021 ― Od 06. do 08. maja bodo v organizaciji Slovenskega filmskega centra in Budapest Filma ter v sodelovanju z Veleposlaništvom Republike Slovenije v Budimpešti, na daljavo potekali peti Dnevi slovenskega filma, v okviru katerih si bo madžarsko občinstvo lahko ogledalo tri slovenske celovečerne filme iz leta 2019. Jaz sem Frenk scenarista in režiserja Metoda Pevca, Zgodbe iz kostanjevih gozdov režiserja Gregorja Božiča in Polsestra režiserja Damjana Kozoleta.
MOJ PRVI GROZLJIVI KRATKOMETRAŽEC

MOJ PRVI GROZLJIVI KRATKOMETRAŽEC

Kurja polt, 2. maj 2021 ― MOJ PRVI GROZLJIVI KRATKOMETRAŽEC Si že od nekdaj skrivaj želite posneti svoj kratki film – pa ne veste, kje začeti? Na interaktivni delavnici z Alison Peirse se boste naučili, kako ustvarjati zgodbe, si zamišljati nove like ter snovati in strukturirati svoje ideje. Ob koncu delavnice boste držali v rokah začetek svojega scenarija in [...] The post MOJ PRVI GROZLJIVI KRATKOMETRAŽEC appeared first on Kurja Polt.
Umrla je oskarjevka Olympia Dukakis

Umrla je oskarjevka Olympia Dukakis

MMC Film, 2. maj 2021 ― V 90. letu starosti je umrla oskarjevka Olympia Dukakis, ki je bila cenjena gledališka režiserka in igralka, širši javnosti pa je bila najbolj znana po svojih filmskih vlogah, med drugim v Mesečnici, za katero je dobila oskarja, in v Jeklenih magnolijah.
What Keeps You Alive (2018)

What Keeps You Alive (2018)

Deseta umetnost, 1. maj 2021 ― Ali je možno poznati človeka do zadnje podrobnosti? To nas sprašuje enostavna, vendar izredno prepričljivo izpeljana grozljivka What Keeps You Alive, ki pripoveduje zgodbo o navidez srečnih lezbičnih zakoncih Jackie in Jules, ki praznujeta svojo prvo obletnico poroke na odmaknjenem vikendu blizu jezera. Kar se sprva sliši kot material za osladno romantično dramo, se kmalu spremeni […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    Alita: Bojni angel  Oldboy (2003)  Oskarji 2019: Seznam nagrajencev zlatih kipcev  Coexister  [Pozor, hud prizor] - Spring Breakers (2012) Copyright © Deseta umetnost [What Keeps You Alive (2018)], All Right Reserved. 2021.

Scenarnica ABC: Scenarij za celovečerni igrani film: Od zasnove do strukture

Društvo slovenskih režiserjev, 1. maj 2021 ― Na tokratnem predavanju – predava scenaristka Ana Lasić – se bomo posvetili osnovam pisanja scenarija za celovečerni igrani film. Kateri so prvi koraki in faze pri obvladovanju tako obsežnega procesa, ki od scenaristov včasih  zahteva tudi več kot leto dni intenzivnega dela? Kako se ideja v konfliktu združi s protagonistovo željo in zakaj pravimo, da […]
še novic