197: Mesec vesterna V: Vestern po 1990

197: Mesec vesterna V: Vestern po 1990

O.B.O.D., 3. september ― Stosedemindevetdeseta epizoda podkasta O.B.O.D. je peta in predzadnja epizoda meseca vesterna. Agenti Mito, Igor in Aljoša tokrat govorijo o vesternu po letu 1990 (ali vsaj okrog) in vse do danes. Igor pravi, da je v vesternih po devetdesetih zaznati hkratno poveličevanje divjega zahoda in realizem, ugotavlja, da Pleše z volkovi gledalca brez pretiranih razlag popelje […]

Mojčina Kinoknjižnica

Kinodvor, 2. september ― Blagajničarka Mojca je ob začetku šolskega leta s polic Kinodvorove knjigarnice izbrala nekaj filmov in knjig, ki so v zadnjih letih najbolj zaznamovali njeno življenje: Céline Sciamma: Portret mladenke v ognju, Joachim Trier: Oslo, 31. avgusta, Elena Ferrante: Neapeljski cikel.
Poletja še ni konec: Kino Istra tudi v septembru

Poletja še ni konec: Kino Istra tudi v septembru

Kino Otok, 30. avgust ― V soboto se vidimo na zadnji avgustovski projekciji v Pregari, nato pa vstopimo v september, v katerem nas čaka še pet večerov filmskih poslastic na idiličnih lokacijah. Vabljeni, da v naši družbi preživite še zadnje poletne večere in se naužijete filmskih druženj na prostem. V soboto, 31.... The post Poletja še ni konec: Kino Istra tudi v septembru first appeared on Otok.
Osmi potnik: Romul

Osmi potnik: Romul

MMC Gledamo, 29. avgust ― Po kompleksni mitologiji predzgodb Prometej in Zaveza se franšiza Osmi potnik vrača k svoji učinkoviti formuli: linearna zgodba in preprosta premisa. Peščica paničnih ljudi na begu pred bogomolkastimi nakazami, ki v njih vidijo inkubatorje na dveh nogah.
še novic