Opazovanje

Opazovanje

MMC Film, 28. september ― Film Opazovanje Janeza Burgerja obravnava temo odtujenosti in pomanjkanja empatije v svetu atomizacije in spletnega spektakla.
Umrla je britanska igralka Maggie Smith

Umrla je britanska igralka Maggie Smith

MMC Film, 27. september ― Umrla je Maggie Smith, legendarna britanska igralka, ki je svoj neizbrisni pečat pustila v franšizi filmov o Harryju Potterju, pozneje pa v seriji Downton Abbey. V svoji karieri je osvojila dva oskarja in številna druga priznanja. Stara je bila 89 let.

Partnerji in podporniki 9. mednarodnega festivala Kinotrip

Kinodvor, 26. september ― Mestna občina Ljubljana – ustanoviteljica javnega zavoda Kinodvor, Slovenski filmski center FIVIA – Vojnik, Festival kratkega filma FEKK, Društvo Kraken, Italijanski inštitut za kulturo v Sloveniji, Lisztov inštitut Ljubljana, Srednja medijska in grafična šola Ljubljana Vsem velika hvala!

Ko ne morete odvrniti pogleda – jesenski Otok v Ljubljani s prijatelji

Kino Otok, 26. september ― Festival Kino Otok – Isola Cinema kot Otok v Ljubljani kot del praznovanja dvajsetletnice letos globoko v jesen ogreva dve ljubljanski filmski platni – v Slovenski kinoteki in Mestnem kinu Kinodvor. Poglede otoških gledalcev bodo navdihnile projekcije sodobnih filmov in retrospektiva sovjetske in ukrajinske režiserke... The post Ko ne morete odvrniti pogleda – jesenski Otok v Ljubljani s prijatelji first appeared on Otok.
še novic