Okusi Kočevske

TV Kočevje, 25. september 2016 ― Gastronomsko-kulturna prireditev Doživite Kočevsko je pod eno streho združila 50 rokodelcev in drugih ponudnikov izdelkov, povečini povezanih z našim območjem. 

Jubilejna 20. večernica Petru Svetini

Misli, 25. september 2016 ― Jubilejno 20. večernico so nocoj v Murski Soboti podelili Petru Svetini za delo Kako zorijo ježevci (Miš) - po oceni komisije izvrstno zbirko nonsensnih živalskih zgodb, v katerih igrajo prevladujočo vlogo humorne jezikovno-predstavne domislice in igrivi preobrati.
Mandale, tajni vrtovi razsvetljenja

Mandale, tajni vrtovi razsvetljenja

Marijan Zlobec, 25. september 2016 ― Univerzitetni profesor dr. Zmago Šmitek je v prostem času, kot je dejal na predstavitvi, napisal odmevno knjigo Mandale, tajni vrtovi razsvetljenja. Izdala jo je Beletrina v svoji zbirki Koda. Skupaj sta jo predstavila urednik Aleš Šteger in avtor. Kot je povedal Šmitek, je knjiga o mandalah v svojem bistvu priznanje Indiji in prispevku njene kulture […]

Javorca – Resurekcija (21.10.2016 20:00)

Španski borci, 25. september 2016 ― Glasbeno-scenski multimedialni projekt Bratka Bibiča Javorca – Resurekcija je nastal ob 100. obletnici izgradnje spominske cerkve sv. Duha v Javorci, ki je bila zgrajena leta 1916 v hribovitem zaledju Soške fronte nad dolino Polog (Tolmin). Na odru Španskih borcev, kjer bo tokrat pričujoči publiki mogoče videti in slišati smiselno izbrane posnetke prve, prizoriščno specifične izvedbe, se jim bosta v novi priredbi projekta v živo pridružila še Paul Schuberth (akordeon, klavir,...

DIHAJ! in ALI SE ZAČNE S POLJUBOM? (25.10.2016 20:00)

Španski borci, 25. september 2016 ― Plesna skupina Eve Duda, eden ključnih neodvisnih plesnih kolektivov v Budimpešti s skrajno svojstvenim izrazom, se bo v okviru mednarodnih programov Uvoz-izvoz in Plesna Vesna predstavila z dvema predstavama: Dihaj!, lirično koreografijo na glasbo Nilsa Frahma in Pétra Kunerta, ter Ali se začne s poljubom?, v kateri je naš koregrafski dvojec Rosana Hribar in Gregor Luštek s skupino ustvaril drzno in skrajno natančno koreografijo, ki duhovito preigrava klišeje baleta in tanga.
Dan Adlešič: »Vse je lah karkol«

Dan Adlešič: »Vse je lah karkol«

Koridor, 25. september 2016 ―       Dan Adlešič je umetnik ali oblikovalec, ki se sam v resnici noče opredeliti kot eno ali drugo. On zbira, raziskuje in ustvarja, se igra ter se zabava. Na svoji prvi samostojni razstavi Fikcija kot funkcija, ki je bila v sklopu cikla samostojnih razstav mladih umetnikov pravkar na ogled v Kinu Šiška, je […] The post Dan Adlešič: »Vse je lah karkol« appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

ZelenoBorci z Galerijo C.C.U. (11.10.2016 17:00)

Španski borci, 25. september 2016 ― Ustvarjalne delavnice za otroke so namenjene otrokom od 6. leta dalje in so brezplačne. Oktobra bomo ustvarjali unikatne jesenske umetnine v različnih likovnih tehnikah (11. 10.) ter spoznali drevesa, ki rastejo v okolici, nato pa bomo v tehniki kolaža upodobili svoja čarobna drevesa (25. 10.)

Jesenske počitnice z Galerijo C.C.U. (31.10.2016 10:00)

Španski borci, 25. september 2016 ― Počitniške ustvarjalnice bodo potekale od 31. oktobra do 5. novembra, od 10. do 12. ure. Počitniške ustvarjalne delavnice ponujajo odlične možnosti za razvijanje ustvarjalnosti. Teme ustvarjalnih delavnic so okvirno določene, a vselej zasnovane tako, da spodbujajo domišljijo ter inovativnost. Vse delavnice vodita ustvarjalca z dolgoletnimi izkušnjami, Simon Drofelnik in Mateja Herbst. Pridružite se nam; zabavno bo!

Sobotne ustvarjalnice z Galerijo C.C.U. (1.10.2016 10:00)

Španski borci, 25. september 2016 ― Vsako soboto je na sporedu nov ustvarjalni projekt za razvijanje ustvarjalnosti, na voljo pa je tudi kotiček za prosto slikanje. Delavnice vodita Simon Drofelnik in Mateja Herbst iz Galerije C.C.U. Oktobra bomo ustvarjali pisane mandale (1. 10.), unikatne jesenske umetnine (8. 10.), mozaik iz plute (15. 10.), rastline, živali in domišljijska bitja (22. 10.) ter čarobno mesto (29. 10.)

Synaesthesia (18.10.2016 20:00)

Španski borci, 25. september 2016 ― Sinestezijo bi lahko označili kot mešanje čutov, ko zaznavanje vključuje dodatno, neželeno izkušnjo. Povezovanje črk in zvokov z barvami, števil s prostorom in druge oblike sinestetičnih povezovanj zaznave, so v umetniškem ustvarjanju že nekaj običajnega. Premiera plesne predstave v koreografiji Matjaža Fariča.

Sinestezija (18.10.2016 20:00)

Španski borci, 25. september 2016 ― Sinestezijo bi lahko označili kot mešanje čutov, ko zaznavanje vključuje dodatno, neželeno izkušnjo. Povezovanje črk in zvokov z barvami, števil s prostorom in druge oblike sinestetičnih povezovanj zaznave, so v umetniškem ustvarjanju že nekaj običajnega. Premiera plesne predstave v koreografiji Matjaža Fariča.

Confine Aperto (18.10.2016 19:00)

Španski borci, 25. september 2016 ― Sodelovanje predstavnikov različnih ustvarjalnih ozadij in področij omogoča združevanje in preseganje glasbenih žanrov. V tokratnem koncertnem ciklu Confine aperto nastopijo: norveško-ameriški dvojec Beam Splitter (Audrey Chen (US) & Henrik Munkeby Nørstebø (NO)), ter Jelena Popržan (SRB/AUT) & Paul Schuberth (D).
Gaja Višnar: »Ne omejujem se z državnimi mejami, temveč svet dandanes vidim kot veliko mednarodno platformo.«

Gaja Višnar: »Ne omejujem se z državnimi mejami, temveč svet dandanes vidim kot veliko mednarodno platformo.«

Koridor, 25. september 2016 ― Odraščala si v gledališki družini. Katera gledališča si najraje obiskovala, se morda spomniš katere izmed predstav,  ki te je navdušila, po kateri si si rekla: »To bi rada počela celo življenje«?   Obiskovala sem veliko gledališč – seveda sem gledala vse očetove predstave (oče Gaje Višnar je Matjaž Višnar, op. a.), hodila v Lutkovno, Mladinsko […] The post Gaja Višnar: »Ne omejujem se z državnimi mejami, temveč svet dandanes vidim kot veliko mednarodno platformo.« appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
še novic