Tjaša Plaznik: ***

Koridor, 24. junij 2017 ― črna   Obžalujem dneve mrtvih, ko se zbere cela vas in obrekuje še živeče.   Obžalujem dneve mrtvih, ko je na grobovih več denarja, kot na delavskih mizah.   Obžalujem dneve mrtvih, ko še živeči zavidajo tistim pod zemljo.   Obžalujem dneve mrtvih, ko še živeči ne vidijo, da so veliko bolj mrtvi od tistih, […] The post Tjaša Plaznik: *** appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Misli, 24. junij 2017 ― Pri mariborski založbi Litera so izdali roman, prozni prvenec Sarivala Sosiča Starec in jaz, pri LUD Šerpi pa izbor pesmi v prozi Jamesa Tatea Vrnitev v mesto belih oslov. Založba Miš je izdala roman Aleca S. Petrića Črna skala, belo mesto, LUD Literatura pa pesniško zbirko Marcella Potocca Poznam te črne stvari.
1943 Luckenwalde – Stalag III A (4)

1943 Luckenwalde – Stalag III A (4)

Stare slike (Cerknica), 24. junij 2017 ― Fotografija je bila posneta v ujetniškem taborišču ob praznovanju velike noči med drugo svetovno vojno med leti 1942 in 1945. Letnice nisem mogel ugotoviti, zato sem zapisal v naslovu leto 1943. Ujetniki so postavili nad vhodom v barako napis VESELA ALELUJA ter izobesili tudi dve zastavici v narodnih barvah. Pred napisom je napisano še nekaj, […]
V dunajskem Belvederu razstava Klimt in antika

V dunajskem Belvederu razstava Klimt in antika

Misli, 24. junij 2017 ― V Oranžeriji dvorca Spodnji Belvedere so na ogled postavili razstavo Klimt in antika, podnaslovljeno erotična srečanja. Postavitev raziskuje očarljiv dialog med deli avstrijskega slikarja Gustava in antično umetnostjo. Na njej so med drugim predstavljene Klimtove ilustracije za novo izdajo dela grškega pesnika in satirika Lukijana Pomenki heter.
še novic