FILMI 2018

FILMI 2018

Kurja polt, 18. februar 2018 ― SODOBNI SAN SHAO YE DE JIAN 3D MOJSTER MEČA 3D Derek Yee, Hongkong/Kitajska, 2016, 3D DCP, 108' Hongkonški legendi Derek Yee in Hark Tsui predstavljata rimejk Shaw Brothers klasike Death Duel (1977), ki je režiserja Yeeja nekoč izstrelila med igralske zvezde. Klasična fabula o časti in maščevanju, polna nihilističnih antijunakov, [...] The post FILMI 2018 appeared first on Kurja polt.
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (2017)

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (2017)

Filmski kotiček, 18. februar 2018 ― Foto: © 2017 Twentieth Century Fox Slo naslov: Trije plakati pred mestom Država: VB, ZDA Jezik: angleščina Leto: 2017 Dolžina: 115',  Imdb Žanri: krimi, drama Režija: Martin McDonagh Scenarij: Martin McDonagh Igrajo: Frances McDormand, Woody Harrelson, Sam Rockwell, John Hawkes, Peter Dinklage, Caleb Landry Jones, Abbie Cornish, Kathryn Newton, Samara Weaving, Lucas Hedges, Clarke Peters, Brendan Sexton III, Kerry Condon, Željko Ivanek Kaj lahko storiš, če si nezadovoljen z delom policije? Kaj bi storili vi, če bi, tako kot Mildred Hayes, dolgih sedem mesecev čakali na kakršen koli premik v primeru preiskave umora in posilstva najstniške hčerke? Bi vsak dan šli na policijo izvajati pritisk na policiste? Bi se preiskave lotili kar sami? Bi s prihranki plačali privatnega detektiva? Bi se vdali v usodo in se sami seboj, med štirimi zidovi, poskušali sprijazniti z izgubo? Vsak izmed naštetih scenarijev je realen, logičen. Mildred je razmišljala drugače: ob pasivnem odnosu policije se je odločila najeti tri reklamne panoje in prek teh na odgovornost poklicati lokalno policijo na čelu s šerifom Billom Willoughbyjem. S prstom je pokazala na šerifa, ki je, mimogrede, hudo bolan in ga v mestu vsi izjemno spoštujejo. Hecno je, da sporočilo na plakatih bolj prizadene lokalno skupnost, kakor samega šerifa, ki ni brez razumevanja za jezo obupane matere. Jeza motivira retoriko in dejanja mnogih protagonistov v tretjem celovečercu Martina McDonagha. Mildred je največji meri jezna zaradi dejstva, da je morilec njene hčerke še vedno na prostosti. Nekoliko tudi zato, ker se v ta boj podaja sama, brez pomoči bivšega moža, ki jo je zapustil in skočil v objem 19-letne mladenke. Jezen je tudi šerifov pomočnik Jason Dixon, ki je svojo jezo usmeril v sovraštvo do temnopoltih sodržavljanov in vsake oblike drugačnosti. Dixon, kot tak, je produkt okolja, predvsem zapite rasistične matere in mnogih someščanov, ki s tišino hranijo njegovo jezo, jo razumejo, se z njo
QUEEN KONG SLO

QUEEN KONG SLO

Kurja polt, 17. februar 2018 ― QUEEN KONG Razočarana nad njegovo nezmožnostjo, da bi dosegel erekcijo, pobegne v gozd. Brezvoljno ji sledi, toda v gozdu ga pričaka Queen Kong. In ne bo ga izpustila, dokler je ne poteši. Monica Stambrini znova oživi in posodobi nekoč živahen žanr filmske “horrotike”. Queen Kong je ženska različica in popolna sopotnica Borowczykove Zveri. [...] The post QUEEN KONG SLO appeared first on Kurja polt.
BAHUBALI 2: ZAKLJUČEK

BAHUBALI 2: ZAKLJUČEK

Kurja polt, 17. februar 2018 ― BAAHUBALI 2: THE CONCLUSION Ko Mahendra Bahubali spozna resnico o svojem pravem poreklu, maščuje umor svojega očeta in zapriseže maščevanje še tiranskemu vladarju kraljestva Mahišmati, lakomnemu in spletkarskemu stricu Balaladevu. Močan kot bik, dober kot kruh in večji kot življenje samo. Naš najljubši junak se vrača na platno v vsem svojem blišču, v maratonski [...] The post BAHUBALI 2: ZAKLJUČEK appeared first on Kurja polt.
BAHUBALI: ZAČETEK

BAHUBALI: ZAČETEK

Kurja polt, 17. februar 2018 ― BAAHUBALI: THE BEGINNING V starodavnem indijskem kraljestvu ženska v obupanem begu pred vojaki žrtvuje življenje, da bi rešila otroka. Najdejo ga dobrohotni vaščani, ga vzamejo medse in poimenujejo Shivudu. Toda dečku radovednost ne da miru. In ko odraste v krepkega moža, se poda na epsko popotovanje, da bi odkril svoje korenine, izpolnil svojo usodo [...] The post BAHUBALI: ZAČETEK appeared first on Kurja polt.
RAVS V ZAPORNIŠKEM KRILU

RAVS V ZAPORNIŠKEM KRILU

Kurja polt, 17. februar 2018 ― BRAWL IN CELL BLOCK 99 Ko se bivši boksar Bradley Thomas (Vince Vaughn) kot vsako jutro zglasi na delu v mehanični delavnici, izve, da je izgubil službo. Po sili razmer postane kurir mamilaške združbe in po spodleteli kupčiji se kmalu znajde v zaporu. Pod budnim očesom sadističnega upravnika (Don Johnson) mora zdaj izpeljati samomorilsko [...] The post RAVS V ZAPORNIŠKEM KRILU appeared first on Kurja polt.
MOJSTER MEČA 3D

MOJSTER MEČA 3D

Kurja polt, 17. februar 2018 ― SAN SHAO YE DE JIAN 3D Tretji mojster slovi kot najboljši mečevalec v vsej deželi. Ker pa se je naveličal prelivanja krvi, zaigra lastno smrt, se zateče k alkoholu, naseli v lokalni bordel, tam pa se zaljubi v mlado kurtizano. Tudi Yan sila spretno vihti meč, zato ga pogosto zamenjajo za Tretjega mojstra, on [...] The post MOJSTER MEČA 3D appeared first on Kurja polt.
Pandora (2016)

Pandora (2016)

Filmski kotiček, 17. februar 2018 ― Foto: Netflix Slovenski naslov: - Država: Južna Koreja Jezik: korejščina Leto: 2016 Dolžina: 136'  , Imdb  Žanri: akcija, drama, triler Režija: Park Jung-Woo Scenarij: Park Jung-Woo Igrajo: Kim Nam-Gil, Kim Joo-Hyun, Jung Jin-Young, Kim Young-Ae, Moon Jeong-Hee Korejski film katastrofe Pandora odpre prizor otrok, ki se brezbrižno igrajo, med tem ko v ozadju vidimo žerjave, ki delajo na izgradnji nuklearne elektrarne. Vemo, da gledamo film katastrofe, zato računamo s tem, da bo v novi nuklearki prej ali slej prišlo do nesreče. To je razlog, da že od uvodnih minut v zakup vzamemo določeno predvidljivostjo razvoja zgodbe in upamo, da bodo ustvarjalci znali stopnjevati napetost in vse skupaj podložiti z zanimivo osebno zgodbo protagonistov. Trenutek nesreče pride kakih dvajset let kasneje, ko so otroci iz uvodnega prizora že odrasli mladi ljudje, nekateri izmed njih so zaposlitev našli prav v bližnji nuklearki. Imam občutek, da se je režiserju in scenaristu Park Jung-wooju zelo mudilo z eksplozijo jedrskega reaktorja. V prikaz razmerij med glavnimi liki in njihovo karakterizacijo je investiral slabih 20 od 136 minut filma in nas hitro soočil s prvimi pokvarjenimi ventili in neobvladljivim naraščanjem pritiska v reaktorju, ki že po dobre pol ure pripelje do jedrske katastrofe. V nadaljevanju gledamo kombinacijo dogajanja na kraju nesreče in prizore evakuacije zaskrbljenih očetov, mater in deklet, ki trepetajo za usodo svojih najbližjih v nuklearki. Toda z grobo skico likov in razmerij, ki so vzpostavljeni v uvodu, je težko zares sočustvovati. Park bi  stvari morda lahko rešil z dobro režijo  dogajanja v nuklearki, toda zgodba je tudi v tem segmentu polna klišejev. Pandora v miks vrže prav vse "preverjene" rešitve: ignorantskega nadzornika, ki se ne zmeni za opozorila o nevarnosti nesreče, poštenega in izkušenega poslovodjo, ki nima dovolj vpliva, da bi preprečil nesrečo, romanco med dekletom in fantom, ki dela v nuklearki, pokvarjeno vlado, ki po n
še novic