Žível, o Satan, uporov sejalec!

Žível, o Satan, uporov sejalec!

Radio Študent, 26. junij 2020 ― Čeprav se najverjetneje vsi globoko v sebi zavedamo, da satanistične institucije zares obstajajo, pa jim načeloma ne posvečamo resne pozornosti. Tisti, ki o teh organizacijah največkrat spregovorijo, so najpogosteje le domišljavi krščanski paranoiki, ki jih skrbi za duše nedolžnih, od boga danih otročičkov.
I See You (2019)

I See You (2019)

Filmski kotiček, 24. junij 2020 ― Helen Hunt in I See You (2019), Foto: Imdb Slovenski naslov: -  Država: ZDA Jezik: angleščina Leto: 2019 Žanri: krimi, drama, grozljivka Dolžina: 98',  Imdb  Režija: Adam Randall Scenarij: Devon Graye Igrajo: Helen Hunt, Jon Tenney, Judah Lewis, Owen Teague, Libe Barer Izginotje 10-letnika, ki je sredi belega dne ugrabljen v enemu izmed mestnih parkov in nezvestoba njegove žene Jackie (Helen Hunt), okupirajo misli izkušenega detektiva Grega Harperja (Jon Tenney). Ta se z ženinim skokom čez plot sicer nosi bolje od njunega sina edinca, ki je z mamo od razkritja na bojni nogi. In med tem ko Jackie poskuša zgladiti stvari z možem in pretirano užaljenim potomcem, v njihovem domu se začnejo dogajati čudne stvari. TV se sam prižiga, iz okvirjev izginjajo slike, iz predalov jedilni pribor... V tej fazi me je tretji, in po ocenah kritikov najboljši celovečerec angleškega režiserja Adama Randalla doslej, spominjal na še eno podpovprečno grozljivko, v kateri nadnaravni dogodki tlakujejo junakinjino pot v blaznost.  Toda izkaže se, da je scenarist (razmeroma neznani igralec Devon Graye), od samega začetka skrival asa v rokavu, ki ga je ob pravem trenutku znal dokaj dobro unovčiti. Nadaljevanje ponudi pojasnilo, kaj se skriva za angleško besedo „phrogging" in postavi dotlej videne nadnaravne dogodke v povsem drugačen kontekst. V nadaljevanju obenem dočakamo še smiselno povezovanje primera izginulega fanta iz začeta zgodbe z družino postavljeno v središče dogajanja in osvetlitev nekaterih dogodkov iz preteklosti, ki ji v izogib večjim kvarnikom, ne bom omenjal. Film, ne glede na učinkovit preobrat, s preprosto spremembo perspektive tudi nekaj izgubi. Jackie, naš vodnik skozi prvi del zgodbe, je v nadaljevanju povsem potisnjena na stranski tir in občutek je, da bi film potreboval močnejšo vez med zgodbo pred in po preobratu, da bi zares učinkoval kot kompaktna, premišljeno zastavljena celota. Večina ponujenih odgovorov le za silo drži vodo, po ogledu pa
10 zanimiv dejstev o Paulu Newmanu, ki jih niste vedeli

10 zanimiv dejstev o Paulu Newmanu, ki jih niste vedeli

Deseta umetnost, 24. junij 2020 ― Cool Hand Luke: 200 kuhanih jajc so pripravili za najbolj znan prizor v filmu. Po zaslugi premetene montaže je Paul Newman pojedel le osem jajc vsega skupaj, ostalo pa so pospravili soigralci in snemalna ekipa, zaradi česar je naslednji dan na setu vse napenjalo. Butch Cassidy and the Sundance Kid: Scenarij Williama Goldmana je bil […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    Uncut Gems (2019)  Top 5 razlogov za ogled najnovejšega filma o Supermanu  Ultimativna lestvica TOP 20 najboljših filmov leta 2018  [Pozor, hud prizor] - Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back (1980)  Chernobyl (2019) Copyright © Deseta umetnost [10 zanimiv dejstev o Paulu Newmanu, ki jih niste vedeli], All Right Reserved. 2020.
10 zanimivih dejstev o Paulu Newmanu, ki jih niste vedeli

10 zanimivih dejstev o Paulu Newmanu, ki jih niste vedeli

Deseta umetnost, 24. junij 2020 ― Cool Hand Luke: 200 kuhanih jajc so pripravili za najbolj znan prizor v filmu. Po zaslugi premetene montaže je Paul Newman pojedel le osem jajc vsega skupaj, ostalo pa so pospravili soigralci in snemalna ekipa, zaradi česar je naslednji dan na setu vse napenjalo. Butch Cassidy and the Sundance Kid: Scenarij Williama Goldmana je bil […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    Star Wars: Episode IV — A New Hope (1977)  [Pozor, hud prizor] - The Last of the Mohicans (1992)  Noč čarovnic  Dawn of the Planet of the Apes (2014)  [Pozor, hud prizor] - The Shining (1980) Copyright © Deseta umetnost [10 zanimivih dejstev o Paulu Newmanu, ki jih niste vedeli], All Right Reserved. 2020.
še novic