Otok v Ljubljani

Kinodvor, 27. maj ― Izbrani filmi festivala Kino Otok se v okviru programa Otok v Ljubljani predstavijo tudi v Kinodvoru. Že 3. junija začenjamo s filmom Kitajka v režiji Jean-Luca Godarda in nadaljujemo s filmom Samo en gib, svobodno priredbo filma Kitajka. V programu Kinobalon 9. junija predvajamo film Pot in na projekciji gostimo režiserja. 12. junij pa je dan za ganljivo odo filmski umetnosti Na pokopališču filma in večerno otvoritev Kinodvorišča s filmom Črni čaj. Septembra in oktobra se obetajo še filmi Tukaj, El Eco, Stari hrast, Eureka, Portreti duhov in uvodni film retrospektive Kire Muratove.

Pridruži se 9. generaciji Kinotripa!

Kinodvor, 27. maj ― Obožuješ filme? Ti je kino fajn? Uživaš v pogovorih o različnih filmskih svetovih? Te zanima, kakšna je priprava čisto pravega mednarodnega filmskega festivala? Potem iščemo prav tebe za 9. Kinotripov filmski klub. Za udeležbo ni potrebno predznanje, samo veliko zanimanja in volje! Rok prijave je 19. junij.
VideoDvorišče.14 (2024-05-25)

VideoDvorišče.14 (2024-05-25)

DIVA video arhiv, 25. maj ― 14. VideoDvorišče poteka v sklopu Ljubljana Art Weekenda. Ekipa Postaje DIVA (Vesna Bukovec, Peter Cerovšek, Robert Kuret) je pripravila kuriran program Modus operandi, ki predstavlja različne načine delovanja za preživetje v današnjem neoliberalnem svetu. Sodelujejo: Nika Autor, Sara Bezovšek, Lada Cerar, Lenka Đorojević & Matej Stupica, Tomaž Furlan, Neža Knez, Danilo Milovanović, Nika Oblak & Primož Novak. Projekcija in pogovor na notranjem dvorišču...
še novic