Tanović za uvod v Sarajevski filmski festival

Dnevnik, 12. julij ― Letošnji jubilejni 30. sarajevski filmski festival se bo začel s projekcijo komične drame Nakon ljeta (Po poletju) v režiji z oskarjem nagrajenega Danisa Tanovića, so objavili organizatorji festivala. Pri koprodukciji filma je sodeloval slovenski

Film pod zvezdami se je začel

Kinodvor, 12. julij ― Včeraj smo z razprodanim Grajskim dvoriščem pričeli letošnji Film pod zvezdami. Gledalci so si ogledali Jesensko listje finskega avtorja Akija Kaurismäkija, kot predfilm pa smo prikazali letošnjega prejemnika zlate palme za kratki film Moški, ki ni mogel molčati. Film je nastal v slovenski koprodukciji, zato se nam je na odru pridružil Gregor Božič, direktor fotografije pri filmu, in z nami delil trenutke canskega zmagoslavja. Z njim se je pogovarjal Toni Cahunek.

Režiserka Enya Belak o plesni mreži Aerowaves

Kinodvor, 11. julij ― Ob premieri dokumentarnega filma 25 let Aerowavesa smo se pogovarjali z režiserko Enyo Belak. Spregovorila je o svoji umetniški poti, zakulisju snemanja filma in pomembnosti mednarodne mreže Aerowaves za uveljajoče se plesalke in plesalke. Projekcija je potekala v okviru mednarodne konference daCi – Dance and the Child International in v sodelovanju z Mednarodnim festivalom dokumentarnega filma DOKUDOC.
še novic